Leiebil Toulouse

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Frankrike
 4. chevron_right
 5. Leiebil Toulouse

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Toulouse

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Toulouse fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Toulouse gjennom oss.

Toulouse guide

Bilutleie Toulouse
Leiebil Toulouse

Toulouse ligger sørøst i Frankrike – i regionen Midi-Pyrénées – der den er hovedstad i departementet Haute-Garonne. Avstanden sørover til grensen mot Spania og Andorra er ca. 175 km. Byen er knyttet både til elva Garonne og til Canal-du-Midi (som forbinder Middelhavet med Biscayabukta). Det bor ca. 415.000 innbyggere i Toulouse (2010). Regner man med forstedene, øker folketallet til rundt 800.000.

Med sin beliggenhet midtveis mellom Middelhavet og Biscayabukta, har Toulouse alltid vært et viktig trafikk-knutepunkt. Byens næringsliv i nyere tid har vært sterkt knyttet til handel og industri. Her har flyproduksjonen vært særlig viktig – siden hovedbasen for flybrikken Airbus ligger i Toulouse. I tillegg har det vært satset på utdanning, og Toulouse fikk sitt eget universitet allerede i 1230.

Attraksjoner

Blant attraksjonene byen kan vise fram er det flere interessante museer, bl.a. «Musée des Augustins» (opprinnelig et augustinerkloster fra 1400-tallet), som har en stor samling med skulpturer fra romertiden og middelalderen. Også noen arkitektoniske perler må nevnes, deriblant den romanske middelalder-basilikaen St. Sernin. Andre kirker fra middelalderen er Jakobiner-kirken og St. Étienne-katedralen, sistnevnte påbegynt på 1100-tallet. Byens rådhus fra 1700-tallet er også et populært besøksmål.

Canal du Midi ble bygget på 1600-tallet.

Ellers er Canal du Midi en stor attraksjon – kanalen som ble bygget så tidlig som på 1600-tallet, slik at elva Garonne, som renner ut i Middelhavet, ble forbundet med Atlanterhavet ved Biscayabukta. Kanalen går mellom Toulouse og Bordeaux.

Utforsk Toulouse med leiebil

Toulouse ligger i et område av Frankrike som er meget spennende å utforske med leiebil. Det er kort vei fra byen til blant annet Pyreneene og Spania, og til mange vakre småbyer og spennende severdigheter i Occitanie-regionen. Nedenfor finner du et knippe forslag til kjøreturer fra Toulouse, hvorav flere går til landsbyer som står på listen over Frankrikes vakreste landsbyer.

Basilique Cathédrale Sainte-Cécile d’Albi er en av de flotteste gotiske katedralene i landet.

Albi – Sjarmerende og vakker småby nært Toulouse

Albi er en av de større byene i regionen Occitanie i det sørlige Frankrike, med omtrent 50 000 innbyggere. Den ligger ved elven Tarn cirka 80 kilometer nordøst for Toulouse, og med leiebil når du frem på under en time. Det er mange som reiser til Albi når de er på ferie i denne regionen. Det store trekkplasteret er byens vakre beliggenhet og arkitektur. Sentrum er konsentrert rundt en av de flotteste gotiske katedralene i Frankrike, Basilique Cathédrale Sainte-Cécile d’Albi. Ved siden av katedralen står det vakre Berbie-palasset som erkebiskopene brukte som bolig. Den øvrige bebyggelsen i gamlebyen står i stil de disse praktfulle byggverkene. Du finner spesielt mange herskapshus som er bygget i italiensk renessansestil. Like nedenfor ligger den 1000 år gamle steinbroen Pont Vieux, som fortsatt i bruk.

 • Fra Toulouse til Albi er det cirka 78 kilometer. Kjøretiden er omtrent 55 minutter ved normal trafikk.
Slottet i Najac skal ha blitt bygget så tidlig som i 1253.

Najac – Kongen på haugen i Aveyron-dalen

Najac er en liten landsby som ligger langs en åskam over Averyon-elven, et lite stykke nord for Albi. Begge disse to byene kan besøkes i løpet av en dagstur fra Toulouse om du har leiebil. Byen er kjent for sine mange historiske bygninger, og spesielt slottet som ligger på åskammens høyeste punkt. Slottet skal ha blitt bygget så tidlig som i 1253. Like nedenfor finner du en kirke (Eglise Saint-Jean) som er nesten like gammel. Den øvrige bebyggelsen i Najac kan beskrives som særdeles billedskjønn. Små steinhus som ligger i trange og brosteinsbelagte gater, med blomsterdekorasjoner og slyngplanter på vegger og i vinduer. Du finner også flere gode og familiedrevne restauranter i byen. Averyon-dalen er meget fruktbar, og gir tilgang til utsøkte råvarer som havner på menyene i Najac.

 • Det er cirka 108 kilometer fra Toulouse til Najac. Du kjører i samme retning som til Albi, men tar av nordover når du kommer til Gaillac. Uten stopp vil turen ta omtrent 1 time og 40 minutter.
Sant Esteve kirken er en av de fine bygningene du kan se i Andorra la Vella.

Andorra la Vella – Fyrstedømmet i Pyreneene

Andorra la Vella er hovedstaden i det lille fyrstedømmet Andorra som ligger i Pyreneene, og mellom Frankrike og Spania. ”La Vella” betyr rett og slett ”byen”, et språkmessig grep for å skille mellom landet og hovedstaden som ellers ville ha hatt identiske navn. I sentrum finner du gamlebyen (Barri Antic) som det store trekkplasteret. Der er gatene snirklete, trange og brosteinsbelagte, med småbutikker og restauranter i de vakre murhusene. Når det gjelder arkitektur er byens rådhus, Casa de la Vall fra 1500-tallet, mest berømt. I gamlebyen er det også flere vakre torgplasser, en og annen kirke, og noen museer. Folk reiser først og fremst til Andorra for å shoppe, spise god mat, og for å kunne fortelle om at de har besøkt en av de minste nasjonene i verden.

 • Fra Toulouse til Andorra la Vella er det cirka 188 kilometer. Kjøretiden er ofte en del lenger om sommeren på grunn av mer trafikk, men du kommer deg som regel til den lille bystaten på under 3 timer.
Vakre detaljer fra inngangen til klosteret.

Moissac – Vakker småby med unikt kloster

Den lille byen Moissac er både vakker og spennende historisk sett. Det store trekkplasteret for tilreisende er Abbaye Saint-Pierre de Moissac, et munkekloster som står sentralt i byen. Det skal ha blitt etablert tilbake i det femte århundre av den frankiske kongen Clovis, men bygningen fra den gangen er for lengst borte. Klosteret er blitt ødelagt flere ganger av kriger, brann og flom, og det meste av det du ser i dag er bygget på 1100-tallet. Den mest fremtredende og imponerende delen av komplekset er selve kirkebygningen, og portalen til kirkens inngangsparti. Portalen består av 76 søyler som er dekorerte med romanske utskjæringer og skulpturer du ikke finner maken til i verden. Klosteret er å finne på UNESCOs liste over verdensarv, og Moissac er et av stoppestedene på den kjente pilegrimsvandringen som går til Santiago de Compostela.

 • Fra Toulouse til Moissac er det cirka 72 kilometer. Kjøretiden dit er vanligvis rundt 1 time.

Bordeaux – Hovedstaden i Aquitaine

Bordeaux er en spennende og vakker storby, og relativt enkel å nå med leiebil fra Toulouse. En dagstur er imidlertid sjelden nok, og en eller flere overnattinger anbefales. Om du har kort tid bør du konsentrere deg om å utforske bydelene Saint Pierre og Saint Paul. Disse regnes som det historiske sentrumet av Bordeaux, og er der du finner de mest kjente severdighetene. Place de la Bourse med Mirroir d’Eau, Cathédrale Saint-André, Musée des Beaux-Arts og Grand Théâtre de Bordeaux er blant de som gir størst inntrykk. Vurder også å dra innom Palais Gallien. Dette er restene av et amfiteater som romerne bygde omtrent på midten av det andre århundre. Husk også å spise når du er i Bordeaux. Byen er et eldorado for de som setter pris på god mat og drikke.

 • Fra Toulouse til Bordeaux er det cirka 245 kilometer. Uten stopp underveis er kjøretiden omtrent 2 timer og 30 minutter. Det er mange fine små landsbyer på veien til Bordeaux om du skulle trenge en hvilepause og et godt måltid.
Place de la Bourse ligger i det historiske sentrumet av Bordeaux.
Det er ikke så vanskelig å navigere seg frem, men det oppstår ofte køer.

Parkering og trafikk med leiebil

Når det gjelder parkering i gatene i Toulouse er byen inndelt i mange ulike soner. Det viktigste du må huske på i denne sammenhengen er at svart sone betyr at du ikke har lov til å parkere der under noen omstendigheter. Blå sone betyr gratis parkering, men da tidsbestemt til enten 1,5 time eller 45 minutter. Forskjellen på de andre sonene (rød, oransje, gul og grønn) er stort sett prisen for parkering, hvor lenge bilen kan stå, og til hvilke tider du må betale avgift for parkeringen. Dette vil være opplyst på godt synlige skilter.

Du finner et tyvetalls innendørs parkeringsanlegg i sentrum som også kan benyttes, i tillegg til de største hotellenes garasjer. Prisene her varierer en del, men avgiften ligger normalt på rundt 3-4 Euro per time.

Toulouse er en ganske stor by, og derav er det som regel mye biltrafikk i sentrum. Det er ikke så vanskelig å navigere seg frem, men det oppstår ofte køer. De fleste velger å la leiebilen stå parkert når de skal shoppe, besøke severdighetene, eller få seg et måltid i sentrum.

Flyplass

Toulouse–Blagnac Airport ligger like utenfor sentrum av byen, og betjener store deler av Occitanie-regionen i det sørlige Frankrike. Totalt er det omtrent 9,5 millioner passasjerer som bruker flyplassen i løpet av et år. Det går direktefly fra omtrent 74 byer i Europa og Nord-Afrika til Toulouse–Blagnac, hvorav mange av disse er lavprisselskap som EasyJet og Ryanair.

Selskapene som tilbyr bilutleie på Toulouse–Blagnac Airport har skrankene sine samlet midt i ankomsthallen (Hall C), og like ved hovedinngangen. Leiebilene står parkert på et eget reservert område like bortenfor. Per i dag er Hertz, Europcar, Sixt, Enterprise, Goldcar, Avis og Budget representerte på flyplassen i Toulouse.

 • Avstanden fra Toulouse–Blagnac Airport til sentrum av Toulouse er cirka 8 kilometer. Kjøretiden inn til sentrum er mellom 15 og 20 minutter ved normal trafikk på veiene.