Leiebil Bordeaux

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Frankrike
 4. chevron_right
 5. Leiebil Bordeaux

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Bordeaux

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Bordeaux fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Bordeaux gjennom oss.

Bordeaux guide

Bilutleie Bordeaux
Leiebil Bordeaux

Bordeaux er en gammel havneby med 230.600 innbyggere (2005). Denne storbyen ligger sørvest i Frankrike ved elva Garonne. Allerede 300 år f.Kr. bodde keltere i Bordeaux.  Byen er kjent for sin store produksjon av viner, Bordeaux-viner, og disse har blitt produsert her siden 1700-tallet.

Attraksjoner

Bordeaux satser også på turisme, fordi byen har mange vakre bygninger å vise frem –  f.eks. Grand Théâtre,  bygget mellom 1775 og 1780. Palais Gallien, som består av ruiner av et romersk amfiteater, kan også besøkes.   En annen vesentlig attraksjon er St. André Katedralen fra 1096.

I byen ligger dessuten et gammelt flott tårn, Tour St. Nicholas, som opprinnelig ble bygget som et utkikkstårn for å beskytte byen mot angrep. Herfra kan man nyte den vakre utsikten. Kunstinteresserte bør besøke Musée des Beaux-Arts og se malerier av Matisse, Rubens og Titan. I tillegg til dette finnes mange andre museer og kunstutstillinger i byen. For de shoppinginteresserte er gaten Rue Sainte-Catherine Europas lengste handlegate med butikker, restauranter og kafeer.

Place la Bourse i Bordeaux.

Utforsk Bordeaux med leiebil

Det er to ting som skiller seg ut når det gjelder utflukter i Bordeaux-området, nemlig havet og vindistriktene. Hele kysten er spekket med flotte strender, og derav kjente og ukjente badebyer. Inn i landet finner du flere berømte vindistrikter. Landsbyene her er ofte fra før middelalderen, og har som regel en unik og innbydende atmosfære. Her er noen forslag som er enkle å gjennomføre.

Saint Emillion er kjent for sin vinproduksjon.

Saint Émilion – Nydelig landsby og kjent vindistrikt

Saint Émilion er en av de mest kjente landsbyene i denne regionene, spesielt blant vinkjennere. Hit valfarter folk fra hele verden for å smake på de utsøkte produktene, og for å oppleve en autentisk og hyggelig atmosfære. Landsbyen har bebyggelse fra middelalderen, men det finnes spor her etter bosetning her for mer enn 35 000 år siden. Hele Saint Émilion står i dag på UNESCOs liste over verdensarv. Inne i landsbyens sentrum er det mange gode spisesteder, hvor du selvsagt får smake på vinene som lages i distriktet.

 • Det er kun 40 kilometer fra sentrum i Bordeaux til Saint Émilion. Du kjører rett østover og inn i landet, der omtrent halve strekningen går på motorvei. Dette bruker du cirka 35 minutter på med leiebil.
Lacanau er en liten badeby med vakre strender.

Lacanau Ocean – Badebyen for alle

Om du er i Bordeaux, og vil raskest mulig til en vakker strand ved Atlanterhavet, er Lacanau Ocean stedet du bør kjøre til. Dette er en liten badeby som ligger helt ved havkanten, og som har samme navn som en større by som ligger litt lengre inn i landet. I Lacanau Ocean er det massevis med restauranter, kaféer, barer og butikker, og du spaserer enkelt fra sentrum ut til de fine strendene. Klimaet gjør dette til et populært utfartssted året rundt, men badingen skjer nok for det meste i sommerhalvåret. For de som ikke bare vil sole seg, finnes det mer enn 100 kilometer med sykkelstier rundt Lacanau Ocean, og dette er et av de beste stedene i Europa for de som vil surfe.

 • Fra Bordeaux til Lacanau Ocean er det 58 kilometer, og det meste av kjøreturen går på landevei. Tiden du vil bruke er omtrent 1 time og 5 minutter.
Biarritz – et av Europas mest eksklusive badesteder.

Biarritz – De kongeliges lekeplass om sommeren

Biarritz har vært en av de mest eksklusive badebyene i Europa i omtrent 200 år. Byen ligger i Biscayabukta, ikke langt fra Spania og San Sebastian. I sentrum rusler du blant nydelige bygninger fra La Belle Epoque, hvorav noen er legendariske hotell og kasinoer. I utkanten finner du romantiske smågater med billedskjønne hus, på vei mot de mange flotte strendene. Det er fullt mulig å dra på dagstur fra Bordeaux til Biarritz, men det beste er å inkludere minst en overnatting. Utelivet er topp, restaurantene gode, og folkelivet spennende, spesielt i sommerhalvåret. Mange velger å kjøre videre til San Sebastian, og gjerne med avstikkere til en av de mange og koselig fiskerlandsbyene som ligger i Biscayabukta.

 • Biarritz ligger 190 kilometer fra Bordeaux sentrum, og du kjører på motorvei hele strekningen. Kjøreturen tar normalt 2 timer dersom du ikke stopper underveis.

Arcachon og Dune du Pilat – Europas største sanddyne

Arcachon er en av de mest populære badebyene i Frankrike. Dette skyldes både det at selve byen er hyggelig å oppholde seg i, og det at her finner du Europas største sanddyne. Dune de Pilat ligger langs den evigvarende stranden som bukter seg rundt Arcachon. Den er over 500 meter høy, og 2,7 kilometer lang. Hit bør du vurdere å dra innom om du vil ut av Bordeaux en liten tur, og hygge deg på de vakre strendene. Det kan være mye folk i området om sommeren, men samtidig er det mer enn nok plass til alle som skal sole seg og bade. Det er heller ikke feil å besøke Arcachon og sanddynen utenfor sommersesongen. Området har et behagelig klima året rundt.

 • For å komme til Dune du Pilat fra Bordeaux kjører du sørøstover i retning Biarritz, og tar av mot Arcachon. Hele turen dit går på motorvei. Fra Archachon fortsetter du et par kilometer ut til Atlanterhavet og sanddynen. Hele strekningen er på 64 kilometer, og du bør beregne en kjøretid på omtrent 50 minutter.
Dune du Pilat er over 500 meter høy, og 2,7 kilometer lang!
Du kan oppleve mye vakker arkitektur i Cognac. På bildet ser du rådhuset i byen.

Cognac – Mer enn bare brennevin

Cognac er en liten kommune og by like utenfor Bordeaux. Dette distriktet er velkjent for sine viner og druebrennevin. Selve byen ligger ved elven Charente, og har et nydelig sentrum bestående av unike bygninger som ble oppført mellom 1400- og 1900-tallet. Her kan du oppleve vakker arkitektur, spise på gode restauranter som serverer lokale spesialiteter, lære om vinene, gå på spennende markeder, og besøke flere museer og severdigheter. Det er også mange morsomme festivaler som arrangeres i Cognac, blant annet distriktets største bluesfestival som avholdes om sommeren.

 • Det er cirka 120 kilometer mellom Bordeaux og Cognac. Du kjører på motorvei nordover mot La Rochelle, inntil du tar av på landevei inn i landet mot det kjente distriktet. Hele turen tar omtrent 1 time og 30 minutter med leiebil.
Vær ekstra oppmerksom på skiltene i Bordeaux.

Parkering og trafikk med leiebil

Det er ikke så vanskelig å finne parkering på gatene i franske byer, men vær oppmerksom på skiltene. Noen gater kan for eksempel ha tillatt parkering bare på ene siden av veien. Det er også vanlig med såkalte blå soner i byene. Er parkeringsplassen merket med blått, kan den kun benyttes av de som bor i bydelen dersom bilen skal stå mer enn én time. Som regel gjelder dette mellom 09.00 og 19.00 på hverdagene.

Veiene i Bordeaux holder gjennomgående god standard, men det kan være utfordrende å kjøre i sentrum likevel. Det er mange rundkjøringer i byen med flere kjørefelt, og navigasjon inn og ut av disse er noe stressende når det er mye trafikk. I noen rundkjøringer har de som kjører inn i rundkjøringen forkjørsrett, mens i andre er det de som allerede er i rundkjøringen som har forkjørsretten. Dette er i så fall merket med skilt.

Flyplass

Navnet på flyplassen i Bordeaux er Bordeaux–Mérignac Airport, eller Aéroport de Bordeaux-Mérignac på fransk. Her er det tre terminalbygninger, og hvilken av de flyet parkere ved kommer an på hvor du kom fra. Internasjonale flyvninger bruker som regel terminal A, innenlandsflyene til Air France (hovedsakelig Paris) parkerer ved terminal B, og noen lavprisselskap parkerer ved en separat bygning (terminal Billi).

Bilutleieselskapene har skrankene sine i egne små kiosker som står på utsiden av terminalbygningene. Bilene deres er parkerte rett bortenfor, og du trenger ikke transport til parkeringen av noe slag. Per i dag finner du 9 bilutleieselskap representert på flyplassen i Bordeaux. Disse inkluderer kjente aktører som Avis, Budget, Sixt, Goldcar og Europcar.

 • Fra flyplassen til sentrum av Bordeaux er det 12 kilometer, og du bruker som regel under 30 minutter på kjøreturen.