Leiebil Genève

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Sveits
 4. chevron_right
 5. Leiebil Genève

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Genève

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Genève fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Genève gjennom oss.

Genève guide

Bilutleie Genève
Leiebil Genève

Genève ligger helt sørvest i Sveits, og er hovedstad i kantonen Genève. Byen har en usedvanlig vakker beliggenhet ved elva Rhônes utløp fra Genèvesjøen. I selve byen bor det rundt 185.000 innbyggere (2010), men et betydelig forstadsområde strekker seg fra sentrum og inn i Frankrike.

Genève er mer en internasjonal enn særegent sveitsisk by. Det skyldes først og fremst at en rekke store, internasjonale organisasjoner har sine hovedkontorer i byen. Det gjelder bl.a. det internasjonale Røde Kors, den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO), Verdens helseorganisasjon (WHO), Verdens handelsorganisasjon, Kirkenes verdensråd, det europeiske senteret for FN – samt flere internasjonale FN-organer. Genève er også et senter for internasjonal finans. I tillegg er Genève en viktig industri- og turistby og er verdens 4. største konferanse- og kongressby. Byen regnes ellers som et kultursentrum for det fransktalende Sveits.

Genèves historie går tilbake til antikken, og det er romerne som regnes som byens grunnleggere, i og med at senteret Genava ble anlagt her rundt år 120 f.Kr. Opp gjennom århundrene har byen vært styrt av ulike herrer – inntil reformatoren Jean Calvin i 1536 bosatte seg i byen og gjorde den til et sentrum for reformerte protestanter. Han grunnla både universitet og andre utdanningsinstitusjoner i Genève – deriblant det kjente Collège St. Antoine.

Byen har en usedvanlig vakker beliggenhet ved elva Rhône.

Attraksjoner

De fleste av Genèves historiske severdigheter er å finne i den gamle bydelen, Vieille Ville, som ligger på en høyde på venstre bredd av Rhône. Her er de fleste gatene smale og krokete. Blant de viktigste enkeltattraksjonene i Vieille Ville er St. Pierre-katedralen fra rundt år 1200 og rådhuset, oppført melom 1440 og 1578. I nærheten av rådhuset ligger også Reformasjons-monumentethuset og barndomshjemmet til filosofen Rousseau.

På høyre bredd ligger de fleste kontorene til de internasjonale organisasjonene. Av disse er FN-palasset det mest prangende (bygget i 1930-årene som administrasjonssenter for det daværende Folkeforbundet).

Langs Genèvesjøen er det bygget innbydende promenader, og herfra har man fritt utsyn til byens mest berømte landemerke, Jet d’Eau. Det er en fontene som er plassert ute i sjøen, og som spruter vann 145 meter opp i luften. Fontenen, sjøen, promenadene og de mange vakre parkene gjør Genève til en av Europas aller vakreste byer.

St. Pierre-katedralen fra rundt år 1200 i Vieille Ville.

Utforsk Geneve med leiebil

Genève ligger fint til for de som bruker byen som et utgangspunkt for utflukter med leiebil. Du når mange spennende steder på relativt kort tid, og veiene kan beskrives som meget gode. Her er noen få forslag blant de mange turene som anbefales i regionen.

Den sveistiske rivieraen.

Montreux – Jazz- og TV-byen

Montreux er en del av det som kalles den sveitsiske rivieraen. Mange kjenner byen på grunn av den legendariske jazzfestivalen som arrangeres der, og som åstedet hvor premieseremonien for Europas beste TV-programmer blir avholdt (Underholdningsfestivalen i Montreux). Det er vakkert i Montreux, og du bør blant annet ta spaserturen på byens promenade som går langs innsjøen, frem til Château de Chillon om du reiser innom.

 • Den raskeste veien mellom Genève og Montreux er når du kjører på nordsiden av innsjøen Lac Léman. Da får du motorvei det meste av strekningen på 93 kilometer, og turen er unnagjort på omtrent 1 time.
 • Kjører du på sørsiden av innsjøen får du en bedre naturopplevelse, og også noe kortere distanse, men du vil bruke omtrent 50 minutter mer.
I Gruyères opplever du en autentisk sveitsisk landsby – kjent for sine gode sjokolader og oster.

Gruyères – Middelalderby kjent for oster og sjokolade

Gruyères er en middelalderby i distriktet som heter det samme, og som du finner i dalføret som går nordover fra Montreux. Hit reiser folk innom for å oppleve en autentisk sveitsisk landsby, og ikke minst for å ta for seg de lokale delikatessene. Gruyères er velkjent for sine gode oster og utsøkte sjokolade. Her kan du bli med inn i de små fabrikkene og lære om hvordan sveitserne gjør det. Landsbyen ligger opp mot en liten ås, hvor du finner byens slott på toppen. Dette er et av de flotteste og mest behagelige områdene i de sveitsiske alpene.

 • Den raskeste og enkleste veien til Gruyères går innom Montreux, og hele strekningen er omtrent på 121 kilometer. Litt over 100 av disse går på motorvei. Kjøretiden uten stopp er beregnet til cirka 1 time og 20 minutter.
Alpebyen Chamonix med sin avslappende atmosfære.

Chamonix og Mont Blanc – Fint hele året

Alpebyen Chamonix ligger ved foten av Mont Blanc, det høyeste fjellet i Europa vest for Kaukasus (Mont Blanc er 4808 meter høyt). Hit er det mange norske skiturister som reiser om vinteren, men området og byen er vel så fin også om sommeren. Selve Chamoix byr på mange gode spisesteder, hyggelige gater å rusle i, mange spennende butikker for de som vil shoppe, og en avslappende atmosfære. Vil du ut i naturen har du alt av muligheter. Med mindre du er en erfaren fjellklatrer, er det Aiguille du Midi du ender opp på dersom du vil se Mont Blanc på nærmere hold. Hit kommer du deg med gondolbane på omtrent 20 minutter, og får da se alpene fra en høyde på 3777 meter over havet.

 • Fra Genève er det rundt 82 kilometer til Chamonix, hvor mesteparten av strekningen går på motorvei. Kjøretiden er normalt 1 time. Merk deg at langs kjøreruta ligger det mange hyggelige landsbyer hvor det kan være fint å ta en rastepause.

Interlaken – Klemt mellom to innsjøer

Interlaken er en populær destinasjon for folk som vil opp i de sveitsiske fjellene, og byr også på fine båtturer på de to innsjøene byen ligger mellom. På sjøene kan du leie robåt, motorbåt og seilbåt, eller bli med en tur på et av dampskipene som går der. Vil du til fjells kan du kjøre til ulike startpunkt og parkeringsplasser, ta tog, eller bruke beina. Den kanskje beste fjellturen du kan velge mellom er den nesten 120 år gamle jernbanen som går til Schynige Platte, fjellryggen på Schwarzhorn-fjellet. Denne togturen, og toget som tar deg opp til Jungfraujoch på 3460 meter, gir deg en blendende utsikt både på turen og når du kommer frem.

 • Det er flere veier som tar deg fra Genève til Interlaken, og hvilke kjørerute som lønner seg kommer an på om du vil kjøre direkte dit eller ikke. Den raskeste ruten går via Lausanne og Bern. Da kjører du omtrent 215 kilometer, og nesten alt på motorvei. Tiden dette tar er omtrent 2 timer og 20 minutter.
Interlaken med fjellet Jungfraujoch i bakgrunnen.
Den sjarmerende franske småbyen Annecy med sine kanaler.

Annecy – Frankrikes vakreste by?

Annecy i Frankrike er en av de vakreste og mest sjarmerende småbyene i Europa. Den ligger rett sør for Genève, i den nordre enden av innsjøen som har samme navn (Lac d’Annecy). Gamlebyen Vieille Ville domineres av et pent restaurert slott, bygninger fra middelalderen, små kanaler og vakre broer. I denne byen er det flott å rusle rundt og se på bygningene, severdighetene og parkene, for ikke snakke om å innta måltider på de mange og gode restaurantene.

 • Avstanden fra Genève til Annecy er kun 41 kilometer, hvorav cirka 32 kilometer går på motorvei. Du bruker normalt 30 til 35 minutter på kjøreturen.
Det er behagelig å kjøre i Genève, men i rushtiden kan det være lange køer i sentrum.

Parkering og trafikk med leiebil

Generelt sett er det meget behagelig å kjøre i Sveits. Dette gjelder også inne i Genève, om vi ser bort i fra rushtiden når folk skal til og fra jobb. Da er det gjerne lange køer i byen, og spesielt i sentrum. Vær oppmerksom på at det er mange automatiske fartsmålere her, og du får bot så snart du er kun 5 kilometer over fartsgrensen.

Å finne parkering på gaten i sentrum er tidvis ganske vanskelig. De fleste parkeringsplassen blir opptatte tidlig på morgenen, og forblir opptatte til langt på kvelden. Bruk heller parkeringshusene som du finner flere av i sentrum, eller la leiebilen stå på hotellets parkering. Sentrum i Genève er ikke så stort, og du kommer deg enkelt rundt til fots.

Geneva Airport

Flyplass

Flyplassen i Genève heter Geneva Airport, eller Aéroport International de Genève på fransk. Den ligger faktisk i både Frankrike og i Sveits, noe som betyr at passasjerer som reiser til og fra Frankrike ikke trenger gå igjennom tollen dersom de forlater terminalbygningen på den franske siden.

Antallet bilutleieselskap du kan velge mellom vil derfor også avhenge av om du skal til Frankrike, eller inn til Genève i Sveits. Ved den franske utgangen på flyplassen finner du 6 internasjonale bilutleieselskap, mens på den sveitsiske siden finner du 8 selskap, blant annet Hertz, Avis, Budget og Sixt .

 • Avstanden fra flyplassen og inn til sentrum av Genève er ikke mer enn 4,5 kilometer, og kjøreturen er unnagjort på 10 minutter.