Leiebil Lausanne

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sveits
  4. chevron_right
  5. Leiebil Lausanne

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Lausanne

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Lausanne fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Lausanne gjennom oss.

Lausanne guide

Bilutleie Lausanne
Leiebil Lausanne

Lausanne ligger sørvest i Sveits –  i et vakkert og kupert terreng på nordsiden av Genèvesjøen (Genfersjøen). Byen er hovedstad i kantonen Vaud. I selve Lausanne bor det rundt 120.000 innbyggere (2010), mens metropolområdet har et folketall på omlag 1,2 millioner. Så godt som hele Lausannes befolkning er fransktalende.

Lausanne er et sentralt knutepunkt for så vel jernbane som vei – og har ellers en betydelig turisttilstrømning. Lausanne er også en viktig utdanningsby, som både har sitt eget universitet (grunnlagt allerede i 1537 som teologisk akademi), en polyteknisk høyskole, kunstakademi og internasjonal hotellskole.

Det må også nevnes at Den Internasjonale Olympiske Komité har sitt sete i Lausanne, og byen har også et eget olympisk museum –  der idrettshistorien fra antikken til i dag blir presentert.

Blant de historiske attraksjonene i byen, er den gotiske katedralen «Cathédrale de Notre Dame» fra 1275 (med hele fem tårn) den mest kjente. Den regnes for å være et av de vakreste byggverkene i Sveits fra den gotiske epoken.

I nærheten av katedralen, ved «Place de la Riponne», ligger «Palais de Rumine» – som blant annet huser Lausannes kunstmuseum (Musée Cantonal des Beaux-Arts). Her kan man se verker av kjente sveitsiske og franske kunstnere.
En spesiell attraksjon er også slottet «Château de Beaulieu et Musée de l’Art Brut». Selve slottet, som ligger i byens nordvestlige del, ble oppført i 1756, og kunstsamlingen her er viet den stilart som den kjente maleren Jean Dubuffet i 1940-årene kalte ”Art Brut” – en form for psykopatologisk kunst skapt av schizofrene kunstnere.

Lausanne er ellers kjent for to store, årlige kulturarrangementer: Prix Lausanne, som er en verdensberømt konkurranse for unge dansere (arrangeres i januar-februar hvert år) og Lausanne Carnival, som hvert år i mai fyller byens gater med karnevalsløyer, gateteater, konserter m.v.

Nærmeste flyplass er Lausanne-Blécherette Airport, som ligger 4 km nord for sentrum.