Leiebil Toulon

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Frankrike
 4. chevron_right
 5. Leiebil Toulon

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Toulon

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Toulon fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Toulon gjennom oss.

Toulon guide

Bilutleie Toulon
Leiebil Toulon

Toulon ligger ved Middelhavet, nærmere bestemt i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur, der den er hovedstad i departementet Var. Avstanden nordvestover til storbyen Marseilles er  65 km. Det bor rundt 162.000 innbyggere i selve Toulon (2010), men dersom man regner med forsteder samt nabobyen Hyères, stiger folketallet til over en halv million.

I Toulon ble Frankrikes aller første marinebase anlagt, og byen har fremdeles en viktig forsvarspolitisk betydning som hovedstasjon for den franske middelhavsflåten. Byen har også en egen sjøkrigsskole – og er ellers preget av en variert industrivirksomhet. Nærheten til de populære feriestedene langs den franske rivieraen gjør at turiststrømmen til byen er relativt stor.

Attraksjoner

Store deler av Toulon ble ødelagt under 2. verdenskrig, men en del av gamlebyen er likevel bevart. Her kan man føle seg hensatt til middelalderen når man går i de trange gatene. Et særtrekk i gamlebyen er de mange vakre fontene, den eldste fra 1668. Også den vakre Notre Dame-katedralen (eller Toulon-katedralen) ligger her. Den ble påbegynt på 1100-tallet, men ikke fullført før på 1800-tallet.

Fort Saint Louis i Toulon.

Resten av sentrum er preget av moderne etterkrigsarkitektur. En rekke eldre festningsanlegg ligger på høyder rundt byen, selv om det også finnes en del monumentalbygg fra 1800-tallet i den bydelen som ofte kalles ”Baron von Haussmann” (oppkalt etter en av det moderne Toulons ”fedre”).

Toulon kan ellers skilte med flere interessante museer – bl.a. et marinemuseum, et par historisk museer og et kunstmuseum.

Utforsk Toulon med leiebil

Toulon er et godt utgangspunkt når du skal utforske Provence og den franske rivieraen med leiebil. En av fordelene er at det er færre som flyr hit sammenlignet med Marseille og Nice, i tillegg til at byen ligger veldig sentralt til. Du kan ta korte kjøreturer til en rekke vakre landsbyer, og har heller ikke så lang vei om du vil til for eksempel Nice og Monaco. Her er noen forslag til de mest populære kjøreturene fra Toulon.

Moustiers står på den uoffisielle listen over de mest billedskjønne landsbyene i Frankrike.

Moustiers-Sainte-Marie – Pottemakerbyen i Provence

Moustiers står på den uoffisielle listen over de mest billedskjønne landsbyene i Frankrike. Den ligger ved inngangen til Gorges du Verdon, som er kjent et elveleie og en kløft som regnes blant Europas vakreste av sitt slag. Landsbyen er spesielt kjent for sine pottemakertradisjoner. Det renner en liten bekk med høyt fall gjennom sentrum, noe som ga pottemakerne energien de trengte til å drive små møller. Bebyggelsen i Moustiers er for det meste fra middelalderen. Husene ligger på platåer langs fjellveggen, og fremstår som spesielt flotte i solnedgangen. Pottemakerkunst er fortsatt en del av hverdagen i landsbyen, og du finner flere små håndverksbutikker som både lager og selger varene sine. Det er også et pottemakermuseum i Moustiers som er verdt å ta en titt på.

 • Det er 123 kilometer fra Toulon til Moustiers-Sainte-Marie om du kjører den raskeste ruten via A57. Kjøreturen vil da ta omtrent 1 time og 50 minutter.

Rayol-Canadel-sur-Mer – Stille område nært St. Tropez

Rayol-Canadel-sur-Mer er en liten kommune med to små landsbyer som ligger nært hverandre, ikke så langt fra det mer kjente St. Tropez. Foruten å være et stille område med en avslappende atmosfære, er landsbyene kjent for sine mange og vakre hager. Den største hagen er kommunens egen botaniske hage. Der dyrkes det trær og planter fra hele Middelhavsområdet, og fra steder som California, Australia, Afrika og Sør-Amerika. Begge landsbyene har sin egen strand, hvor det sjeldent er overfylt av turister. Det samme gjelder de få men gode restaurantene du finner i begge landsbyene. Om du vil oppleve en litt mindre heseblesende del av rivieraen, er dette området å kjøre innom.

 • Distansen mellom Toulon og Le Rayol-Canadel er omtrent 52 kilometer. Kjøreturen vil ta deg cirka 1 time og 5 minutter ved normal trafikk.

Les Baux-de-Provence – En av Frankrikes vakreste fjellandsbyer

Les Baux-de-Provence er også blant de vakreste fjellandsbyene i Provence. Den ligger på en steinete høyde i den lille fjellkjeden som kalles Alpilles. Selve landsbyen består av vakre småhus fra middelalderen. De aller fleste bygningene er restaurerte, og fremstår omtrent som de gjorde da de ble oppførte for flere hundre år siden. Den største bygningsmassen i Les Baux er en ruinene av en festning som ligger på den øverste toppen. Derfra er utsikten best, og om været tillater det ser du helt til Middelhavet. Du ser de større byene Avignon, Nimes og Arles herfra. Turisme er den viktigste næringen i Les Baux-de-Provence, og det kommer over 1,5 millioner besøkende hit i året. Du finner mange gode spisesteder i den lille byen, der menyene preges av delikatesser fra gårdene i området.

 • Fra Toulon til Les Baux-de-Provence er det omtrent 153 kilometer. Turen går via blant annet Aix-en-Provence. Uten stopp underveis vil du bruke cirka 1 time og 40 minutter.
Fjellandsbyen Les Baux-de-Provence ligger på en høyde i den lille fjellkjeden Alpilles.
Arles var en sentral by i Romerriket som man ser spor av i dag, som det romerske teateret.

Arles – Kunstnerbyen i Provence

Arles er en av de historisk sett viktigste byene i Provence. Den ble sannsynligvis først etablert omtrent 800 år f.Kr, og ble senere en sentral by i Romerriket. Dette ser du spor etter fortsatt. Blant annet er det ruiner i byen fra et romersk amfiteater, et romersk bad, et par akvedukter og en vannmølle, i tillegg til tilhørende bygninger. I mer moderne tid er Arles kjent som et sted der store kunstnere likte å oppholde seg, blant annet den nederlandske maleren Vincent van Gogh, og van Goghs franske kunstnervenn Paul Gaugin. I Arles finner du en avslappende atmosfære, mange hyggelige spisesteder, og mer severdigheter enn det du rekker å få med deg, med mindre du slår deg ned her permanent.

 • Fra Toulon til Arles er det 156 kilometer. Kjøretiden er omtrent 1 time og 40 minutter.
I Cannes finner du noen av rivieraens fineste strender med gylden sand og azurblått hav.

Cannes og Nice – Glamour på den franske rivieraen

Om du får nok av små, billedskjønne landsbyer når du utforsker Provence, er kanskje Cannes og Nice rette medisin. De to ikoniske byene ligger relativt nært hverandre, og nås enkelt med leiebil fra Toulon. Cannes er den minste byen, kjent blant annet for sin store filmfestival. Der treffer du på et pulserende og urbant byliv, samtidig som du har noen av rivieraens fineste strender å ta for deg. I Nice finner du enda mer storbypreg. Hit reiser folk for å shoppe, gå på barer og nattklubber, spise på eksklusive restauranter, og besøke byens mange museer og gallerier. Selv om strendene i Nice er mer steinete enn i Cannes, går det fint å bade og sole seg også her.

 • Fra Toulon til Cannes er det 125 kilometer, med en kjøretid på omtrent 1 time og 20 minutter.
 • Fra Toulon til Nice er det 149 kilometer, og en kjøretid på omtrent 1 time og 40 minutter.
Det er tettest trafikk i havneområdet der det går ferger til Sardinia og Korsika.

Parkering og trafikk med leiebil

I Toulon er det normalt ikke vanskelig å finne parkeringsplass i gatene på oppmerkede plasser. Følg med på skiltene, da mange områder har spesielle begrensninger. Vanligvis betaler du avgift mellom klokken 07.00 og 19.00 på hverdager. Noen steder må du betale avgift hele døgnet, men da med redusert pris etter klokken 19.00 og frem til 07.00. Det er også noen få parkeringsanlegg i sentrum du kan benytte, i tillegg til garasjene til noen av de største hotellene.

Å kjøre i Toulon og området rundt byr som regel ikke på noen problemer. Veiene er gode, og gatene er rette og fine de fleste steder, med unntak av Toulons gamleby. Den tetteste trafikken er som regel i og nært havnen hvor fergene går til Korsika og Sardinia. Trafikken i byen, og ellers på Middelhavskysten i Frankrike, er også betydelig tettere i sommerhalvåret, og spesielt når det er ferietid i landet.

Flyplass

Det offisielle navnet på flyplassen i Toulon er Toulon–Hyères Airport, men lokalt blir den også omtalt som Hyères Le Palyvestre Airport. Flyplassen ligger nesten 20 kilometer fra Toulon, og like utenfor den mindre byen Hyères i retning Nice og Cannes. De fleste som skal til det sørlige Frankrike og Provence har ankomst og avgang fra enten flyplassen i Nice, eller i Marseilles. Et lite utvalg flyselskap benytter Toulon–Hyères, og da fortrinnsvis flyvninger som går innenlands med Air France, Transavia eller TUI. I tillegg ankommer det en del charterfly på denne flyplassen.

Selskapene som tilbyr bilutleie på Toulon–Hyères Airport er samlet på et eget område rett ved parkeringsplassen (P3). Per i dag kan du få leiebil fra Hertz, Thrifty, Avis, Budget, Europcar, Enterprise, Sixt og Virtuo på flyplassen utenfor Toulon.

 • Fra Toulon–Hyères Airport til Toulon sentrum er det 24 kilometer, og en kjøretid på cirka 25 til 30 minutter.
 • Fra Toulon–Hyères Airport til Marseille sentrum er det 89 kilometer, og en kjøretid på cirka 1 time og 10 minutter.
 • Fra Toulon–Hyères Airport til Sainte-Maxime er det 55 kilometer, og en kjøretid på cirka 1 time.
 • Fra Toulon–Hyères Airport til Cannes sentrum er det 130 kilometer, og en kjøretid på cirka 1 time og 30 minutter.