Leiebil Basel

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sveits
  4. chevron_right
  5. Leiebil Basel

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Basel

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Basel fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Basel gjennom oss.

Basel guide

Bilutleie Basel
Leiebil Basel

Basel ligger nordvest i Sveits, nær grensen til Tyskland og Frankrike, og er hovedstad i halvkantonen Basel-Stadt. Elva Rhinen renner gjennom sentrum. Det bor i underkant av 170.000 mennesker i Basel (2011). Byen inngår i en byregion som også omfatter forsteder i Tyskland og Frankrike – og dessuten et av Europas viktigste trafikk-knutepunkter. Basel er innlandsnasjonen Sveits’ eneste havneby (endestasjon for skipstrafikken på Rhinen).

Basel er en av de viktigste finans- og industribyene i Sveits – i tillegg til at den er en gammel universitetsby. Landets eldste universitet ble grunnlagt her i 1460. Basel er en gammel by, antageligvis bygget opp av romerne på 400-tallet e.Kr. I middelalderen var byen et kirkelig sentrum, og etter reformasjonen på 1500-tallet økte byens religiøse betydning.

Rhinen deler Basel i to hoveddeler. Ved sørbredden ligger den største bydelen – Grossbasel sør for elva, mens Kleinbasel ligger ved nordbredden. Det er i Kleinbasel man finner havneområdet, og her arrangeres det dessuten messer med jevne mellomrom. Grossbasel inkluderer byens sentrale forretningsstrøk.

De fleste av severdighetene ligger i Grossbasel, bl.a. den imponerende, femskipede domkirken fra 1000-tallet, det gamle rådhuset fra tidlig 1500-tallet, og den vakre byporten ”Splendor” fra 1370.

Basel en rekke spennende museer å by på. Blant disse er Basel historiske museum, flere kunstmuseer, Det farmasi-historiske museet ved universitetet – samt det spesielle ”Puppenhausmuseum”, som er et spesialmuseum for dukker.

Ellers er både den zoologiske og den botaniske hagen populære besøksmål. Basel er også kjent som karnevalsby.  Hvert år – seks uker før påske – arrangeres karnevalsfeiringen ”Basler Fasnacht”.

Den internasjonale lufthavnen Basel-Mulhouse-Freiburg Airport ligger i St.-Louis, på fransk side av grensen, 13 km nordvest for Basel sentrum.