Leiebil Tours

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Frankrike
  4. chevron_right
  5. Leiebil Tours

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Tours

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Tours fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Tours gjennom oss.

Tours guide

Bilutleie Tours
Leiebil Tours

Tours ligger sentralt i Frankrike, ca. 240 km sørvest for Paris – og er hovedstad i departementet Indre-et-Loire. Byens hovedpulsåre –  Loire – er dessuten Frankrikes lengste elv. Innbyggertallet ligger på rundt 140.000 (2010), og regner man med forsteder – stiger folketallet til godt og vel 300.000.

Tours er både et viktig samferdselsknutepunkt i denne delen av landet – og en betydelig industriby. Dette gjelder særlig kjemisk og farmasøytisk industri, samt tekstilproduksjon.

Tours er en gammel by, som hadde en viktig posisjon i Romerriket de første par århundrene av vår tidsregning. Ellers er 732 et viktig årstall i byens historie. Karl Martell beseiret da en stor arabisk armé mellom Tours og Poitiers. Byen opplevde en ekspansjonsperiode i løpet av senmiddelalderen og renessansen, men opplevde en sterk tilbakegang på slutten av 1600-tallet.

Mye av byens gamle bebyggelse ble ødelagt under 2. verdenskrig, men en del sentrale byggverk unngikk likevel alvorlige skader. Derfor kan Tours fremdeles skilte med flere arkitektoniske attraksjoner fra glansperioden i middelalderen og renessansen – særlig i gamlebyen ved bredden av Loire. Det gjelder bl.a. den gotiske katedralen St. Gatien – oppført i perioden 1170-1547, St. Julien-kirken fra midten av 1200-tallet og Erkebispepalasset fra 1600-tallet som i dag huser et interessant kunstmuseum.

Nærmeste flyplass er Tours Val de Loire lufthavn, som ligger 6 km nordøst for byen