Leiebil Montpellier

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Montpellier

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Montpellier fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Montpellier gjennom oss.

Montpellier guide

Bilutleie Montpellier
Leiebil Montpellier

Montpellier ligger omtrent ti kilometer fra kysten av Middelhavet og ca. 170 km vest for Marseilles. Byen er hovedstad både i regionen Languedoc-Roussillon og i departementet Hérault, og har et innbyggertall på om lag 265.000.

Montpellier ble grunnlagt i år 985 og er en tradisjonsrik universitetsby. Byen hadde tidligere et av verdens aller eldste universiteter. Det eksisterte mellom 1289 og 1793. Dagens universitet – som altså ikke er en direkte forlengelse av det gamle – er en topp moderne, tredelt utdanningsinstitusjon med hele 60.000 studenter.

Det er mye gammel bebyggelse som er bevart i Montpellier, og i kombinasjon med en rekke moderne nybygg som ble oppført i siste del av 1900-tallet, utgjør byens arkitektur et spennende mangfold av stilarter.

Blant attraksjonene i Montpellier finner vi katedralen St.-Pierre fra 1300-tallet (som har ikke mindre enn 4 tårn), samt en rekke interessante museer. Det mest kjente og best besøkte er Fabremuseet for bildende kunst, bygget i 1828 etter initiativ fra maleren François-Xavier Fabre.

I siste del av 1900-tallet fikk Montpellier en helt ny bydel – Antigone. Den er, med sin nygreske og symmetriske stil, en attraksjon i seg selv. Det var den spanske arkitekten Ricardo Bofill som fikk i oppdrag å utvikle Antigone, og han fylte også byrommet med søyler, fontener og statuer.

Sentralt i Montpellier ligger «Place de la Comèdie», og her finner man en rekke innbydende uterestauranter og et spennende marked – i tillegg til varierte kulturtilbud (bl.a. byens opera). I nærheten ligger dessuten det store kjøpesenteret Le Polygone.

Montpellier ligger omtrent midt mellom den internasjonale lufthavnen i Marseilles (ca. 150 km mot nordøst) og den internasjonale lufthavnen i Perpignan (ca. 150 km mot sørvest).