Leiebil New York

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil USA
 4. chevron_right
 5. Leiebil New York

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i New York

Sammenlign priser og finn billig leiebil i New York fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i New York gjennom oss.

New York guide

Bilutleie New York
Leiebil New York

New York er USAs største by, og ligger i delstaten med samme navn – nærmere bestemt ved utløpet av Hudson-elven. I selve New York bor det rundt 8,2 millioner mennesker (2011), men tar man med hele storbyområdet (som også omfatter Long Island/Northern New Jersey), stiger folketallet til svimlende 19 millioner.

New York er antagelig den mest multikulturelle byen i hele verden – en smeltedigel for mange kulturelle tradisjoner. Den ble grunnlagt som nederlandsk koloniby i 1626 under navnet Nieuw Amsterdam, og fikk sitt nåværende navn i 1664.

En kort periode (1789-90) var New York USAs hovedstad – men inntok ikke posisjonen som USAs største by før i 1810. Fra det tidspunktet gjennomgikk byen en rask vekst – noe som ikke minst skyldtes åpningen av Erie-kanalen i 1825. Den knyttet en viktig forbindelse til ”The Great Lakes” – og førte til at New York utviklet seg til Nord-Amerikas største havneby. Immigranter fra alle verdenshjørner strømmet etter hvert til.

New York er inndelt i fem bydeler, såkalte ”boroughs”. Den sentrale bydelen er Manhattan, som er sentrum i den opprinnelige byen. Den ligger på ei øy mellom Hudson River og East River. Øst for Manhattan ligger fastlands-bydelen Bronx, mens de vestlige bydelene Queens og Brooklyn ligger på Long Island. Den femte bydelen er Staten Island.

Manhattan er fremdeles New Yorks administrative og økonomiske sentrum, og er inndelt i tre ”soner”: Downtown, Midtown og Uptown .Gatemønsteret ligner et rutenett, og alle gatene har kun nummererte navn (1st Street osv.). Det eneste som bryter det symmetriske mønsteret, er den berømte gaten Broadway – som går på skrå oppover fra Battery Park helt sør på Manhattan. Årsaken til dette bruddet er at Broadway opprinnelig var en gammel landevei.

Attraksjoner

Attraksjonene i New York er så tallrike at det her bare skal nevnes noen få. Byen har noen av Nord-Amerikas mest sentrale kunstmuseer. De fremste av disse er «Metropolitan Museum of Art», «Museum of Modern Art», «Guggenheim Museum«, «New Museum of Contemporary Art», «Frick Collection» og «Museum of Primitive Art». Andre bemerkelsesverdige kulturinstitusjoner er New York Philharmonic Orchestra, Metropolitan Opera og New York City Ballet.

New York har veldig mange attraksjoner hvor Frihetsstatuen er en av de mest kjente

Ellers er Frihetsstatuen – Statue of Liberty – ved innseilingen til byen, en av verdens mest fotograferte attraksjoner. Den ble gitt som offisiell gave fra Frankrike, og ble avduket i 1886. Også den 381 meter høye skyskraperen Empire State Building er blant de mest populære severdighetene i verdensbyen. Om antennen på toppen regnes med, rager høyeste punkt mer enn 440 meter over bakken. Og som shoppingby kan New York tilby nær sagt alt.

Utforsk New York med leiebil

Om du er i ”The Big Apple” og vil se litt mer av USAs østkyst, er leiebil som regel det enkleste fremkomstmiddelet. Østkysten har mange steder som er verdt å besøke, både innenlands og ut mot havet. Her er noen av de mest populære kjørerutene som har New York som utgangspunkt.

Long Island, New York

Long Island – Blant verdens fineste sandstrender

Folk i New York liker å dra på stranden, spesielt om sommeren når temperaturen er på det høyeste. På denne delen av USAs østkyst er folk noe bortskjemte når det gjelder vakre strender. Mange av de beste og fineste ligger på Long Island, den store halvøyen som går rett østover fra Manhattan.

I dette området har mange av byens rikeste sine sommerhus på strandtomt, men de fleste strendene er uansett tilgjengelige for hvem som helst. Coopers Beach og Main Beach er ansett som blant de beste stedene å dra til. Der er sanden kritthvit, havet innbydende, og på begge steder er det mer enn nok av hotell, spisesteder, og aktiviteter å ta seg til.

 • Fra Manhattan i New York til Coopers Beach utenfor Southampton er det cirka 155 kilometer. Kjøretiden vil bli omtrent 1 time og 45 minutter.
 • Til Main Beach i East Hampton, og nesten helt ytterst på Long Island, er det cirka 170 kilometer. Kjøretiden fra Manhattan vil bli omtrent 2 timer.
Fra Manhattan til Niagara Falls er det cirka 670 kilometer

Niagara Falls – En av USAs største severdigheter

Niagara Falls er tre fossefall som ligger nesten oppå hverandre. Dette er et av USAs mest kjente naturfenomener, og blant de viktigste severdighetene. Fossefallene er enden på Niagara-elven, som forbinder de store innsjøene Lake Erie og Lake Ontario sammen.

De ligger også på grensen mellom USA og Canada, med storbyen Toronto rett i nærheten. Å se Niagarafallene på nært hold er en unik naturopplevelse, selv om stedet kan være tettpakket av turister. Det er mange aktiviteter her som appellerer til de fleste, blant annet utsiktsplattformer, observasjonstårn, akvarium, opplevelsessenter, restauranter på kanten ved fossene, og du kan få deg en båttur gjennom det ville vannet.

 • Fra Manhattan til Niagara Falls er det cirka 670 kilometer. Kjøretiden uten stopp vil bli mellom 6 og 7 timer.
 • Om du har tid anbefales det å besøke den kanadiske storbyen Toronto i samme slengen (130 kilometer videre). Sjekk først med leiebilselskapet om reglene for å ta med bilen inn i Canada.
Washington DC med Washington Memorial i forgrunnen

Washington DC – USAs hovedstad

De som har tid og leiebil når de er i New York bør vurdere en kjøretur til landets hovedstad, Washington DC. Her kan du se Det hvite hus, kongressen, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Washington-monumentet, og mange andre historiske bygninger og minnesmerker som de fleste har hørt om fra før. Washington er også en by kjent for sine mange gode spisesteder, gode shoppingmuligheter, og ikke minst mange museer.

 • Fra Manhattan til sentrum av Washington DC er det cirka 370 kilometer. Kjøretiden uten stopp vil normalt bli mellom 3,5 og 4 timer.
 • Du passerer blant annet byene Philadelphia og Baltimore på veien til DC, og turen kan også kombineres med et besøk i Atlantic City.
Boardwalk med populære restauranter og puber

Atlantic City – Østkystens Las Vegas

Atlantic City ligger i nabostaten New Jersey, rett sør for New York. Byen er blant annet kjent for sine flotte strender, plankeveier, kasino og luksuriøse hotell. Den hadde en gullalder i forbudstiden, for i Atlantic City ble nemlig alkoholforbudet mer eller mindre oversett. Det gjorde sitt til at folk dro hit for å ha det moro. Atlantic City ble dermed en viktig del i de kriminelle forretningsimperiene til mafiosos som Al Capone og Charles ”Lucky” Luciano.

Byen er fortsatt et meget populært utfartssted, spesielt for New Yorkere på helgetur. Det er riktignok ikke like livat her som i gamle dager, men byen har fortsatt sjarm, og bør besøkes om du er på denne kanten av USA og har skaffet deg leiebil.

 • Fra Manhattan til Atlantic City er det omtrent 210 kilometer. Det meste av turen går på motorvei, og kjøretiden blir cirka 2 timer ved vanlig trafikk.

Parkering og trafikk med leiebil

Det er som regel vanskelig å finne ledig gateparkering i New York City, og spesielt på Manhattan. Om du finner plass, vær påpasselig med å ikke la bilen stå lenger enn lovlig, eller lenger enn du betalte for. I New York er politiet raske med å dele ut bøter, og bilen kan bli tauet bort. De definitivt beste alternativene er å bruke et av de mange parkeringshusene, eller sette bilen fra deg i garasjeanleggene til et hotell. Sett deg inn i prisene på forhånd. Noe parkeringshus er betydelig dyrere enn andre, selv om de ligger i samme strøk.

New York Times square, Midtown i Manhattan om kvelden

Trafikken i New York, og spesielt på Manhattan, kan være både tett og hektisk. Det samme gjelder i rushtiden på Freeways og Expressways som går inn og ut av sentrum. Mange innbyggere mener det er både upraktisk og tungvint å kjøre i byen. Selv om det meste er godt tilrettelagt for biltrafikk, er det så mange biler på veiene at du bruker til tider veldig lang tid på å komme deg imellom. Metroen og taxi er som regel langt bedre alternativ.

 • Merk deg at du har ikke lov til å svinge til høyre på rødt lys i New York. Dette er faktisk lov de fleste andre steder i USA, men altså ikke her.

Flyplass

New York City betjenes av hele tre store flyplasser. Den største er John F. Kennedy International Airport, som regel forkortet JFK. Flyplassen ligger i bydelen Queens, og håndterer for det meste de internasjonale flyvningene. Her lander blant annet de fleste store flyselskap som har base i europeiske byer. Newark Liberty International Airport er nesten like stor som JFK målt i antall passasjerer. Denne flyplassen ligger riktignok i Newark i nabostaten New Jersey, men den betjener også New York City. Den minste av de tre flyplassene du kan ankomme på er LaGuardia Airport. Som JFK ligger også denne i bydelen Queens.

Terminal 5 på John F Kennedy International Airport i New York.

Leiebil på John F. Kennedy International Airport

Det er hele 8 terminaler på JFK, og alle har eget senter for leiebilselskapene. De fleste av de store internasjonale selskapene holder til i samtlige terminalbygninger. Sett deg likevel inn på forhånd hvilke terminaler du finner selskapet du skal ha leiebil fra. Å komme seg mellom terminalene er uansett ikke vanskelig, og det går shuttlebuss hele tiden. Bilene er alle parkerte på Federal Circle Station, og du kommer deg dit med sportaxien (AirTrain) som går fra alle terminaler.

 • Fra JFK til Central Park på Manhattan er det omtrent 27 kilometer, med en kjøretid på cirka 35 minutter.

Leiebil på Newark Liberty International Airport

På Newark er det enkelt å finne senteret hvor leiebilselskapene har skrankene sine. Du tar AirTrain (sportaxi) til Station P3, hvor bilene også står parkerte.

 • Fra Newark til Central Park på Manhattan er det omtrent 30 kilometer, med en kjøretid på cirka 30 minutter.

Leiebil på LaGuardia Airport

På LaGuardia holder alle leiebilselskapene til på samme senter. For å komme til senteret tar du egne shuttlebusser som opereres av hver enkelt leiebilselskap. Disse både plukker opp og setter av passasjerer utenfor terminal A (Marine Air Terminal). Dersom flyet dit ankommer en annen terminal må du derfor ta egen shuttlebuss som går mellom terminalene (rød eller blå linje).

 • Fra LaGuardia til Central Park på Manhattan er det omtrent 18 kilometer, med en kjøretid på cirka 25 minutter.