Leiebil Newark

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil USA
  4. chevron_right
  5. Leiebil Newark

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Newark

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Newark fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Newark gjennom oss.

Newark guide

Bilutleie Newark
Leiebil Newark

Newark ligger i delstaten New Jersey, kun 15 km vest for New York – og regnes ofte som en del av New Yorks metropolområde. Innbyggertallet ligger på i overkant av 280.000 (2010).

Newarks næringsliv er for en del industribasert, men byen har etter hvert også blitt et betydelig handels- og kommunikasjonssentrum. Dessuten har byen en viktig dypvannshavn.

Newark ble opprinnelig grunnlagt i 1666, men hadde sin største vekstperiode på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. I siste del av 1900-tallet var byen sterkt preget av rasekonflikter, men dette har blitt et mindre problem de siste par tiårene – i takt med en omfattende byfornyelse.

Det finnes flere severdige bygninger i byen, bl.a. «Cathedral of the Sacred Heart» –  Nord-Amerikas 5. største katedral. Den ble oppført mellom 1899 og 1954 etter betydelig eldre franske forbilder, og er i dag erkebispesete for Den katolske kirke. Også den jødiske «Prince Street Synagoge» er vel verd et besøk. Ellers har byen flere 1930-tallsbygninger i ”art deco”-stil å vise fram.
Besøker man katedralen, er veien kort til den vakre Branch Brook Park, som inneholder USAs største samling av blomstrende kirsebærtrær – kalt ”Cherryblossomland”.

Newark er også kjent for sitt rike kulturliv, og «The New Jersey Performing Arts Center» (NJPAC ) er et av de største sentrene for scenekunst i USA. Det ble åpnet i 1997, og har bidratt sterkt til en revitalisering av byen.

Nærmeste flyplass er Newark Liberty International Airport, som ligger 8 km sør for sentrum.