Leiebil Los Angeles

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil USA
 4. chevron_right
 5. Leiebil Los Angeles

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Los Angeles

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Los Angeles fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Los Angeles gjennom oss.

Los Angeles guide

Bilutleie Los Angeles
Leiebil Los Angeles

Los Angeles er USAs nest største by, og ligger sør i delstaten California – nær Stillehavet. Byen ligger ca. 200 km nord for grensen til Mexico.

Los Angeles har 3,8 millioner innbyggere, mens metropolområdet har et innbyggertall på om lag 17 millioner.

Innenfor bygrensene i Los Angeles ligger flere selvstendige byer – bl.a. Beverly Hills, Culver City og Santa Monica. Los Angeles er et viktig samferdselsknutepunkt og er kjent for sin film- og tv-produksjon. Byen er også en svært populær turistdestinasjon.

Attraksjoner

Bybildet bærer preg av brede avenyer og store parker. Nord for sentrum ligger filmbyen Hollywood, og her kan man spasere langs Hollywood Boulevard og se det stjernebelagte fortauet «Walk of Fame».

Andre turistattraksjoner i Los Angeles er bl.a. Universal Studios  – der besøkende kan lære mer om filmindustrien, Science Center – med interaktive utstillinger, Moca – Museum of Contemporary Art – med skiftende kunstutstillinger, «Museum of Tolerance» – multimedia museum med hovedvekt på rasisme og fordommer i USA samt Griffith Park – stort parkområde der man også kan besøke dyrehagen «LA Zoo».

Byen har ellers naturhistorisk museum, afro-amerikansk museum, akvarium, botanisk hage samt flotte badestrender langs kysten. Et nytt offentlig museum for samtidskunst åpner i 2013 i Los Angeles, og skal hete «The Broad».

Santa Monica beach med fornøyelsespark i bakgrunnen.

Utforsk Los Angeles med leiebil

Selv om det er mer enn nok å ta seg til i selve Los Angeles, er det en god idé å få med seg noe av omgivelsene også når du er der. Du vil sannsynligvis uansett leie bil her, så hvorfor ikke benytte anledningen? Denne delen av California byr på mange billedskjønne småbyer langs kysten, og ikke minst et stort utvalg av flotte strender. I tillegg er det mye å oppleve også innover i landet. Her er noen forslag til kjøreruter med Los Angeles som utgangspunkt.

Merk at siden byen er enormt stor i utstrekning, har vi valgt å bruke flyplassen LAX som utgangspunkt for informasjon om kjørelengde og tidsbruk.

Huntington Beach blir ikke kalt Surf City foruten grunn.

Huntington Beach – Surf City USA

Denne byen ligger rett utenfor grensen til Los Angeles, i sørlig retning mot San Diego, og ute ved kysten. Den kjennetegnes av en 15 kilometer lang sandstrand som går forbi hele sentrum, og derav kulturen som er fokusert rundt spesielt surfing. At surfing er en viktig ingrediens gjenspeiles i det at du finner egne surfemuseer i byen, det arrangeres verdensmesterskap her, og selve byens klengenavn er nettopp Surf City. Dette har legendariske The Beach Boys skrevet sanger om, og du har garantert sett byen og stranden i flere Hollywood-filmer.

 • Fra LAX til Huntington Beach er det cirka 38 kilometer. Du kjører i by hele veien, men kommer normalt raskest frem ved å bruke I-405 (Interstate 405). Da blir kjøretiden omtrent 40 minutter.

 

Nasjonalparken Joshua Tree – her finner du den velkjente Yucca-palmen.

Joshua Tree National Park – Unikt og vakkert naturområde

I denne nasjonalparken møtes de to ørkenene Mojave og Colorado. Dette møtet bidrar til at parken har et unikt plante- og dyreliv, og et landskap du ikke finner maken til. Her vokser også tresorten som gir parken sitt navn. På latin er betegnelsen Yucca Brevifolia, og til daglig kjenner vi den som Yucca-palmen. I Joshua Tree National Park er mange av eksemplarene flere hundre år gamle, og kan bli opp til rundt 2,5 meter høye. Du kan overnatte flere steder i parken, eller bare dra innom på en dagstur. I alle tilfeller bør du vurdere å dra innom en eller flere av besøkssentrene som finnes i parken.

 • Fra flyplassen i Los Angeles (LAX) er det cirka 235 kilometer til Joshua Tree National Park. Kjører du uten stopp underveis vil du bruke omtrent 2 timer og 30 minutter.
Disneyland verdens mest kjente fornøyelsespark.

Disneyland – Verdens mest kjente fornøyelsespark

Walt Disney var selv involvert da selskapet hans bygde Disneyland i bydelen Anaheim i Los Angeles. Fornøyelsesparken har vært i drift siden 1955 og er en av de viktigste landemerkene og severdighetene i byen. Siden åpningen har nærmere 800 millioner mennesker tatt turen innom for å forlyste seg. I dag er det ikke bare tegnefilmene til Disney-konsernet som vies oppmerksomhet her, men også tema fra blant annet Star Wars-filmene. Alt av aktiviteter du kan prøve er særdeles gjennomførte. Her får du deg for eksempel en tur i hyperspace med Millenium Falcon, og opplevelsen kjennes nesten for realistisk ut. Et besøk i Disneyland når du er i LA er et must, uansett hvilken alder du er i.

 • Fra LAX til Disneyland er det cirka 54 kilometer, og en kjøretid på omtrent 30 minutter.
Solvang ble etablert av dansker i 1911.

Solvang – Et lite stykke Danmark

Den lille byen Solvang ligger like nordvest for Santa Barbara, med kun 5200 innbyggere. Den ble etablert i 1911 av et gjeng med dansker, og mange som bor her i dag har fortsatt sterk tilknytning til landet forfedrene emigrerte fra. Språket har gått noenlunde i arv, og du finner folk i Solvang som snakker dansk, om enn med en sterk amerikansk aksent. Arkitekturen i byen er en blanding av danske tradisjoner, og byggestil du ser i andre småbyer i California. Som mange andre steder i Santa Barbara-området er det mange vingårder nært Solvang, noe som sammen med turismen setter sitt preg på byen. Her får du spist dansk mat og smakt på gode California-viner i samme slengen.

 • Fra LAX til Solvang er det 210 kilometer. Uten stopp vil kjøreturen ta omtrent 2 timer.
 • Om du kjører langs kysten er det en rekke flotte småbyer som egner seg for en pause fra kjøringen, og du vil få flott utsikt mot havet på mye av strekningen.

Las Vegas – En ikonisk kjøretur fra LA

Det er ganske enkelt å ta en tur innom Las Vegas når du er i Los Angeles og har leiebil. Selv om kjøreturen er lenger enn de fleste andre utflukter, er den verdt det. Byen er helt og holdent bygd med fokus på å underholde de besøkende. Kasino og gambling er naturligvis sentralt, men her skjer det også mye, mye mer. I Vegas kan du se mange verdensberømte show og artister, du kan spise på de mest fantastiske restaurantene, og du kan nyte et luksusliv du knapt finner maken til. På veien mellom de to ikoniske byene har du i tillegg mye å ta for deg om du har tid. Kjøreruten går forbi en lang liste med severdigheter av alle slag, for eksempel installasjonen Seven Magic Mountains, bilmuseet Off-Road Motorsports Hall of Fame, og World’s Tallest Thermometer.

 • Fra LAX til Las Vegas er det 460 kilometer. Uten stopp underveis vil kjøretiden bli omtrent 4 timer og 15 minutter.
Opplev Las Vegas – byen som aldri sover.
Trafikk i en del av Los Angeles.

Parkering og trafikk med leiebil

Tilgjengeligheten av parkering i gatene i Los Angeles varierer veldig i forhold til hvor i storbyen du er. Noen steder er det gratis, og noen steder betaler du på automater og parkometre. De fleste parkeringsplasser langs gatene er tidsbegrensede, og vil i så fall være skiltet. Det finnes mer enn nok av parkeringshus og utendørs betjent parkering. Det er også ofte mulig å sette fra seg bilen på et hotell, selv om du ikke bor der, men da må du normalt betale en avgift.

Det er både enkelt og vanskelig å kjøre i Los Angeles. Det vanskelige er fortrinnsvis det at byen er enormt stor, både i antall innbyggere og når det gjelder utstrekning. Det enkle ligger i det at bebyggelsen og gatene er kvadratiske. Det er nesten umulig å kjøre feil dersom du vet hvor du skal, skiltingen er god, og det meste av infrastrukturen er planlagt i forhold til biltrafikk. Vær imidlertid oppmerksom på at i LA er det ikke mange som bruker offentlige kommunikasjonsmidler. De aller fleste kjører bil, og derfor er det ofte tett trafikk, spesielt på motorveien (Freeway og Expressway).

Flyplass

Det er flere flyplasser som betjener Los Angeles og området rundt, men det aller meste av trafikken går gjennom Los Angeles International Airport, som regel forkortet LAX. Det er LAX du ankommer om du ankommer med en internasjonal flyvning, og vanligvis også om du flyr fra et annet sted i USA.

LAX er blant de mest trafikkerte flyplassene i verden.

LAX anses som den tredje mest trafikkerte flyplassen i verden, med nesten 90 millioner passasjerer i året. Den har hele 9 terminaler, og beskrives ofte som ganske stressende. Samtidig ligger den også svært sentralt plassert, med relativt kort vei til steder som Beverly Hills, Malibu, Santa Monica og Hollywood.

Kontorene til leiebilselskapene ligger utenfor terminalbygningene. Du kommer deg dit med egne shuttle-busser som plukker deg opp utenfor terminalbygningen du ankommer. Bussene er merket i forhold til hvilket selskap du skal leie bil fra. Per i dag er det 13 internasjonale og amerikanske selskap som tilbyr leiebil på LAX.

 • Fra LAX til Hollywood er det cirka 38 kilometer dersom du kjører den raskeste veien, og kjøretiden blir da omtrent 30 minutter.
 • Fra LAX til Santa Monica er det cirka 18 kilometer, og en kjøretid på rundt 20 minutter.
 • Fra LAX til Malibu Beach er det cirka 27 kilometer, og en kjøretid på omtrent 35 minutter.
 • Fra LAX til Beverly Hills er det cirka 20 kilometer, og en kjøretid på rundt 25 minutter.