Leiebil Phoenix

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil USA
 4. chevron_right
 5. Leiebil Phoenix

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Phoenix

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Phoenix fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Phoenix gjennom oss.

Phoenix guide

Bilutleie Phoenix
Leiebil Phoenix

Phoenix ligger ved elven Salt River, og er hovedstad og største by i den amerikanske delstaten Arizona. I selve byen bor det om lag 1,6 millioner innbyggere, mens folketallet i hele metropolområdet ligger på rundt 4,2 millioner (2010).

Phoenix ble grunnlagt i 1867, og har vært hovedstad i Arizona siden 1912. Det spesielle navnet har byen fått fordi den reiste seg som en ”Fugl Fønix” fra gamle, indianske ruiner. Det har vært indiansk bosetting i dette området siden rundt år 300 f. Kr.

Byen, som ligger i en tørr (men kunstig vannet) dal – «Valley of the Sun» –  har siden 2. verdenskrig mer enn tidoblet sin befolkning. Denne veksten har skjedd i takt med en økt landbruksproduksjon (særlig av sitrusfrukter og bomull), samt en betydelig vekst i elektronikk-, fly- og romfartsindustri.
Det varme klimaet har dessuten tiltrukket seg mange pensjonister, som har etablert egne bydeler som «Sun City» og «Sun City West» i utkanten av sentrum.

Phoenix – «Valley of the Sun»
The Arizona Capitol Museum i Phoenix.

Attraksjoner

Det finnes en rekke spennende museer i Phoenix – deriblant «Phoenix Art Museum«, «Heard Museum» – med utstilling av kunsthåndverk, instrumentmuseet «Musival Instrument Museum», «Arizona Mining & Mineral Museum» samt et eget museum for barn, «Phoenix Children’s Museum«. Barn vil nok også ha stor glede av et besøk i dyreparken «Phoenix Zoo«.

Et annet populært besøksmål er «Desert Botanical Garden» – en stor botanisk hage med planter som er tilpasset ørkenforhold.

Utforsk Phoenix med leiebil

Folk i Arizona kaller staten sin ”The Grand Canyon State”, og landskapet har den dominerende rollen i Arizonas identitet. Her vil du kjenne igjen mye dersom du har sett filmer om det ville vesten. Er du innom Phoenix og har leiebil, finnes det en rekke kjøreturer som du bør få med deg. Det er enkelt og greit å forflytte seg på de gode veiene, men husk at leiebilen bør ha aircondition som er i god stand. I Arizona er det nemlig varmt og tørt hele året. Her er noen forslag til hva du kan oppleve.

Sedona er kjent for sine rød-oransje fjellsider.

Sedona – Spa- og vinbyen i Arizonas vakreste landskap

Sedona er en liten by med kun 10 000 innbyggere, som er velkjent for sine unike og vakre omgivelser. Den ligger inne i et ørkenlandskap som preges av bratte klipper og dype kløfter, der fjellsidene er rødt- og oransjefarget sandstein som er rikt på jern. Hit er det populært å reise innom for å ta guidede turer i landskapet, lære om kulturen og historien, delta på en av de mange festivalene som arrangeres i byen, eller kose seg på spa og utmerkede restauranter. Det produseres gode viner i distriktet, og vinsmaking er en av Sedonas mest populære aktiviteter.

 • Fra Phoenix sentrum til Sedona er det cirka 185 kilometer. Uten stopp underveis kan du regne med at kjøreturen med leiebil tar 1 time og 50 minutter.
Boligene på fem etasjer er hugget inn i fjellsiden av Sinagua-folket.

Montezuma Castle – Imponerende klippebolig fra 100-tallet

Montezuma Castle ligger i Camp Verde i Arizona, og er et boligkompleks som ble bygget av Sinagua-folket omtrent mellom 1100- og 1400-tallet. Boligene er hugget ut i fjellveggen, og er på fem etasjer. Der inne var det omtrent 60 rom på det meste, og det antas at det bodde rundt 20 til 50 personer i hvert rom. Det er flere slike klippeboliger i området som er bygget av de Nord-Amerikas urbefolkning, men Montezuma Castle regnes som det best bevarte. Et besøk her inkluderer som regel en vandring gjennom komplekset med guide, en tur innom nasjonalmonumentets museum, og et godt måltid utendørs ved bredden av elven Beaver Creek som renner like i nærheten.

 • Montezuma Castle National Monument ligger 150 kilometer nord for Phoenix, og på veien til både Sedona og Flagstaff. Kjøretiden er i underkant av 1 time og 30 minutter.
I Bisbee er det mulig å besøke de nedlagte gull-gruvene.

Bisbee – En autentisk og historisk gruveby

Om du er i Arizona og vil oppleve noe ekte amerikansk, bør et besøk i Bisbee stå høyt på listen. Den lille byen på grensen til Mexico har kun 5500 innbyggere. Den ble grunnlagt i 1880-årene av gullgravere som slo seg opp i dette mineralrike området. I sentrum finner du gamle og små murhus som er godt bevarte, og som gir et autentisk inntrykk av hvordan livet i byen var for 140 år siden. Bisbee har vunnet priser som den best bevarte historiske byen i USA, og anses som et livlig og vennlig sted å besøke. Du finner en rekke spennende aktiviteter der, du kan besøke de nedlagte gruvene, og byen har en rekke gode spisesteder som serverer tradisjonell mat. Det arrangeres også mange festivaler i Bisbee, innen alle slags kultursjangere. Merk at på veien fra Phoenix til Bisbee vil du passere Tombstone, en annen by som mange kjenner fra filmer og bøker som handler om ville vesten.

 • Fra sentrum i Phoenix til Bisbee er det omtrent 330 kilometer. Uten stopp tar kjøreturen cirka 3 timer og 10 minutter.

Grand Canyon – Et av verdens underverker

Grand Canyon er definitivt et av de største landemerkene i USA. Her har Colorado-elven erodert seg frem i hundrevis av millioner år, og skapt en 446 kilometer lang korridor i landskapet. På sitt dypeste er kløften omtrent 1800 meter, og på sitt bredeste cirka 29 kilometer. Urinnvånere i Nord-Amerika bebodde området for flere tusen år siden og frem til moderne tid. Ned i kløften er det nemlig et rikt dyreliv, og naturligvis god tilgang til vann og andre ressurser. I tillegg ga kløften ly for både fiender og naturkreftene. Hele Grand Canyon ligger innenfor grensene til Arizona, og det er enkelt å komme seg hit fra Phoenix om du har leiebil. Merk deg at om du vil overnatte på en av de mange hotellene på kanten av kløften bør du booke på forhånd.

 • Fra Phoenix til Grand Canyon Visitor Center, med utsiktspunktene Yavapai Point og Mather Point rett i nærheten, er det cirka 370 kilometer. Kjøretiden uten stopp er omtrent 3 timer og 30 minutter.
Colorado-elven har erodert seg frem i hundrevis av millioner år og dermed skapt en 446 kilometer lang korridor i landskapet.
Meteorkrateret oppstod for rundt 50 000 år siden.

Meteor Crater – Dra innom om du har tenkt deg til månen

Som navnet tilsier er naturligvis Meteor Crater Natural Landmark et meteorkrater. Selve krateret oppstod for omtrent 50 000 år siden, da en meteor fant det for godt å lande der. Kollisjonen antas å ha hatt en kraft som tilsvarer over 20 millioner tonn med dynamitt (TNT). Krateret som kollisjonen skapte har en omkrets på omtrent 1200 meter, og er 170 meter på sitt dypeste. For de som er litt interesserte i geologi kan det nevnes at nede i krateret vil du se flere jordlag som ble skapt for rundt 250 millioner år siden. Foruten å ha fungert som en treningsarena for NASAs astronauter, er Meteor Crater et av de viktigste landemerkene i Arizona. På stedet finner du et meget moderne besøkelsessenter hvor du kan lære mer om krateret, og få deg et godt måltid på The Blasted Bistro.

 • Meteor Crater National Landmark ligger cirka 300 kilometer nord for Phoenix. Kjøreturen uten stopp vill ta deg omtrent 2 timer og 45 minutter.
Byen har heller ikke spesielt tett trafikk, og heller ikke i rushtiden.

Parkering og trafikk med leiebil

I sentrum av Phoenix er det en god del parkeringsplasser i gatene som er gratis å sette fra seg bilen på, men begrenset til to timer av gangen. Avgiftsbelagte plasser finnes det også mange av. Disse er merket med skilt, og du betaler en relativt rimelig avgift på parkometre. Det er også mange garasjeanlegg i byen, i tillegg til at de fleste store hotell har parkeringsplasser også for de som ikke er gjester på hotellet. Her også vil kostnadene fortone seg som relativt rimelig, sammenlignet med mange andre storbyer i USA.

Å navigere i amerikanske byer som Phoenix er ofte særdeles enkelt. Her går alle gatene kvadratisk, og så lenge du vet hvilken retning du skal i er det liten fare for å kjøre feil. Skiltingen er også god. Byen har heller ikke spesielt tett trafikk, og heller ikke i rushtiden. Merk deg at enkelt veier har såkalte ”HOV-lanes” (High Occupancy Vehicle lanes), det vil si egne kjørefelt for de som er flere enn to i bilen (sjåfør pluss minst 2 passasjerer). Er dere færre enn tre i bilen risikerer dere bot dersom dere kjøre i et HOV-felt.

Phoenix Sky Harbor International Airport betjener over 20 millioner passasjerer i året.

Flyplass

Hovedflyplassen utenfor Phoenix i Arizona heter offisielt Phoenix Sky Harbor International Airport. Den er rangert som den 44. mest trafikkerte i verden, og betjener over 20 millioner passasjerer i året. Flyplassen brukes til både militær og sivil flytrafikk. Selv om det kun er to operative terminaler på Sky Harbor, heter disse terminal 3 og terminal 4. Terminalene 1 og 2 er lagt ned, og flyplassmyndighetene besluttet at de gjenværende to terminalene skulle beholde sine nummereringer.

Alle selskapene som tilbyr leiebil på Sky Harbor holder til i et eget senter. Dette ligger i et stykke bortenfor de to terminalbygningene. Du kan gå dit, men den enkleste måten å komme dit på er å ta shuttlebussen som er merket med ”Rental Car Shuttle”. Bussen går kontinuerlig når flyplassen er åpen, og stopper utenfor ankomsthallen til begge terminalbygningene. Per i dag finner du 14 bilutleieselskap på flyplassen i Phoenix, inkludert internasjonale selskap som Thrifty, Hertz, Alamo, Sixt, National, Enterprise, samt flere amerikanske selskap.

 • Phoenix Sky Harbor International Airport ligger kun 6 kilometer fra sentrum i Phoenix, og det er svært enkelt å finne frem her. Kjøretiden blir normalt mellom 5 og 10 minutter.