Leiebil San Diego

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil USA
 4. chevron_right
 5. Leiebil San Diego

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i San Diego

Sammenlign priser og finn billig leiebil i San Diego fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i San Diego gjennom oss.

San Diego guide

Bilutleie San Diego
Leiebil San Diego

San Diego ligger i den amerikanske delstaten California, ikke langt fra grensen til Mexico, og er en by med rundt 1,3 millioner innbyggere (2010). I hele metropolområdet bor det ca. 3 millioner.

Byens havn er regnet som en av de beste og viktigste i California, og her ligger også en av den amerikanske marinens største flåtebaser. San Diego har også en del industri, bl.a. innen fly- og rakettproduksjon samt elektronikk.

Byens historie startet en dag i 1602, da en spansk oppdager steg i land og døpte stedet San Diego etter helgenen Didakus. Den offisielle grunnleggelsen skjedde imidlertid ikke før i 1769 – også da i regi av spanjoler. San Diego mistet imidlertid sin bystatus i 1852, etter mange års mexicansk dominans – men byen ble deretter gjenoppbygget av amerikanerne 5 km lenger sør –  og gikk inn i en sterk vekstperiode.

Attraksjoner

San Diego kan by på en rekke flotte turistattraksjoner – bl.a. to av verdens mest berømte dyreparker, «San Diego Zoo» og «San Diego Wild Animal Park». Dessuten finnes det en avdeling av temapark-kjeden «Sea World» i byen.

I tillegg er San Diego kjent for sine utallige badestrender, deriblant Coronado Beach, Ocean Beach, Mission Beach, Pacific Beach, La Jolla og Del Mar Beach.

Balboa Park er også et populært besøksmål. Den er det største offentlige grøntområdet i San Diego, og dekker et område på hele 4,9 km². Inkludert i parken er også en rekke kulturelle institusjoner og museer. Balboa Park ble etablert i 1868, og ligger i nærheten av San Diego Zoo. Dessuten må Mission Bay Park nevnes –  den største menneskeskapte vannparken i USA. Den kan tilby et bredt spekter av aktiviteter tilknyttet vann, samt flotte turstier og lekeområder for barn. Rundt 15 millioner besøkende er innom Mission Park årlig.

Balboa Park er det største offentlige grøntområdet i San Diego.

Utforsk San Diego med leiebil

San Diego ligger sør for Los Angeles, og like ved grensen til Mexico. Byen er slettes ikke verst å dra på ferie til, og inneholder et rikt utvalg av gode spisesteder, aktiviteter, severdigheter, i tillegg til flotte strender og badeliv. De fleste som drar hit bruker likevel mye tid på å utforske området rundt byen. I det sørlige California er det endeløse muligheter for kjøreturer til opplevelsesrike steder.

En av Californias beste badebyer er byen La Jolla.

La Jolla – En av Californias beste badebyer

La Jolla er et bolig- og strandområde som ligger like nord for sentrum av San Diego. Det er kjent for å blant annet ha flere utdanningsinstitusjoner, for eksempel University of California San Diego, flere forskningsinstitusjoner, og en base for en rekke kjente selskaper. Mest kjent er La Jolla likevel for sine fine sandstrender, der noen av de er flere kilometer lange. Det er populært å reise hit i helgene, både for å bade, og for å nyte det behagelige livet i området. Du finner flere utmerkede restauranter her, shoppingmulighetene er svært gode, og i La Jolla er det mye å finne på for folk i alle aldre. En av USAs beste golfbaner ligger like i nærheten av stranden, det er et legoland her, du finner akvarium og badeland med sel og sjøløver i La Jolla, og San Diego Zoo ligger en kort kjøretur unna.

 • La Jolla ligger kun 20 kilometer nord for Down Town i San Diego. Kjøretiden tid vil bli omtrent 20 til 25 minutter dersom du ikke tar turen midt i rushtiden.
I Tijuana arrangeres det parader og festivaler hele året.

Tijuana – Ta en svipptur innom Mexico

Hvis du vil oppleve en stor kontrast til USA og California, er det bare å ta en kort kjøretur til Mexico. Rett over grensen finner du storbyen Tijuana, som tar imot over 10 millioner besøkende i året som kommer fra San Diego. Mange av disse drar over grensen for å oppleve Tijuanas pulserende natteliv. Byen har imidlertid mer enn nok å by på også for familier, eller de som liker å sove om natten. Her får du utmerket meksikansk mat forberedt på tradisjonelt vis, du finner mange museer og kultursentre, det arrangeres parader og festivaler hele året, og byen har en endeløs strand med et yrende badeliv.

 • Det er ikke mer enn 30 kilometer fra sentrum av San Diego til sentrum av Tijuana i Mexico. Så fremt du ikke må bruke lang tid på grensepasseringen vil det ta deg cirka 25 til 30 minutter å kjøre dit med leiebil.
Carlsbad er perfekt sted for badeferie med familien.

Carlsbad – Golf- og badeby mellom LA og San Diego

Denne lille kystbyen ligger en kort kjøretur unna San Diego, i retning Los Angeles. Det tyske navnet skyldes at her finner du kildevann som har noe av de samme egenskapene som vannet i det opprinnelige Carlsbad i dagens Tsjekkia (Karlovy Vary på tsjekkisk). Byen er i dag mer kjent som et suverent feriested, og ikke minst sin tilknytning til golfsporten. Flere av verdens største produsenter av golfutstyr har sitt utspring i Carlsbad. Naturligvis finnes det derfor også mange golfbaner i og omkring byen. Her er badelivet også meget bra. Byens lange strand er ren og pen, med spisesteder, barer og kaféer overalt. Carlsbad er meget familievennlig, og har mange aktiviteter som henvender seg til barn, for eksempel akvarium og legoland.

 • Fra San Diego til Carlsbad er det omtrent 56 kilometer om du holder deg til motorveien I-5 N. Kjøretiden vil da bli cirka 35 minutter.

Palm Springs – Ferieparadis og ørkenoase

Feriebyen Palm Springs ligger kun en kort kjøretur unna både San Diego og Los Angeles, i retning innover i landet mot Joshua Tree National Park. Byen er ikke så stor, med kun 44 000 innbyggere, men den tar i mot rundt 1,8 millioner besøkende hvert år. Nesten hele Palm Springs er fokusert på turisme. Det er over 200 hotell og andre overnattingssteder i byen, over 100 spisesteder, og sentrum er et mekka for de som liker å shoppe. Palm Springs tiltrekker seg også mange kulturinteresserte mennesker i alle aldre. Her arrangeres det alle slags festivaler, der den mest kjente er musikkfestivalen Coachella. Det er også populært å ta aktive ferier i Palm Springs. I byen finner du alle slags sportsarenaer, og området har den største tettheten av golfbaner i hele California.

 • Den raskeste av flere kjøreruter mellom San Diego og Palm Springs går på motorveien I-15 N, via Temecula og Moreno Valley. Distansen er da 225 kilometer, og kjøretiden uten stopp vil bli omtrent 2 timer og 10 minutter.
Palm Springs har den største tettheten av golfbaner i hele California.
Den største byen i California er fullspekket med aktiviteter og severdigheter!

Los Angeles – Verdens glamour-hovedstad

Los Angeles er den desidert største byen i California, med omtrent 13 millioner innbyggere. Her finner du ikoniske bydeler som Hollywood, Santa Monica, Beverly Hills og Venice Beach. Er du i California og har leiebil, bør du unne deg en tur innom glamour-hovedstaden. Selv om du enkelt kunne brukt flere uker på å utforske LA, rekker du også mye på et par dager. Bo for eksempel på et hotell ved en av de kjente strendene, ta en sightseeing i Beverly Hills, besøk Paramount Pictures Studios og Disneyland, og dra på shopping i Rodeo Drive. Hollywood-skiltet, Sunset Boulevard og Hollywood Walk of Fame er også blant de mest populære severdighetene. Er du interessert i kunst og kultur er LA et mekka. Her finner du noen av de mest kjente museene i verden, store artister har jevnlig konserter, og du kan oppleve alle slags finurlige utstillinger, teateroppsetninger og show.

 • Fra San Diego til Los Angeles er det omtrent 200 kilometer. Den raskeste ruten går langs kysten, og du får en kjøretid på cirka 1 time og 45 minutter.
Trafikken i San Diego er mindre tett enn i andre lignende byer-

Parkering og trafikk med leiebil

I San Diego er det ganske enkelt å finne parkering på oppmerkede plasser i gatene. Plassene er avgiftsbelagte fra mandag til lørdag mellom 08.00 og 18.00, mens på søndager og nasjonale fridager er det gratis å parkere. Du betaler på parkometre med enten mynter, eller mobiltelefonen din om du laster ned appen ParkMobile. Prisene er avhengig av hvilken av byens 3 soner du skal parkere i (rød, hvit og blå), og naturligvis er det dyrest i sentrum. Det er også mer enn nok parkeringsanlegg i byen. De fleste hotell i byen av en viss størrelse har godt med parkeringsplasser, og disse er som regel også åpne for personer som ikke er gjest på hotellet.

Trafikken i San Diego er mindre tett enn i byer som Los Angeles og San Francisco, men køene kan likevel bli ganske lange i rushtiden. Dette gjelder spesielt Freeways som går inn og ut av sentrum. Trafikken kan også oppleves som ganske hektisk om du ikke er kjent i byen. Tilreisende som har god tid anbefales å bruke høyre kjørefelt mest mulig dersom veien har to kjørefelt. Har veien fire kjørefelt, noe som er vanlig på Freeways inn og ut av sentrum, bør du ligge i det andre kjørefeltet fra venstre. Det innerste kjørefeltet brukes fortrinnsvis av lastebiler og lignende, mens feltet lengst til venstre benyttes av de med dårlig tid.

San Diego International Airport betjener over 25 millioner passasjerer i året.

Flyplass

San Diego International Airport ble tidligere kalt Lindbergh Field: Den er blant de mest trafikkerte i USA, og betjener over 25 millioner passasjerer i året. Det aller meste av dette er fra innenlandstrafikk. I overkant av 1 million av passasjerene kommer fra internasjonale flyvninger. Hovedvekten her er direkteruter som går fra blant annet Tyskland, Sveits, England, Japan og Mexico.

Siden 2015 har samtlige leiebilselskap vært samlet på et nytt senter på flyplassen. Tidligere måtte man finne frem til hvert enkelt selskaps kontor, med ulike shuttlebusser. I dag bruker man samme shuttlebuss, uansett hvilken terminal man ankommer eller skal reise fra.

Per i dag er det hele 14 ulike selskap som tilbyr leiebil her. Blant disse finner du internasjonale selskap som Hertz, Avis, Budget og Enterprise, samt flere velkjente amerikanske aktører. Det er også relativt kort vei til fire andre mindre amerikanske bilutleieselskap som har kontorer i nærheten av flyplassen.

 • Flyplassen i San Diego ligger rett ved siden av bukten North San Diego Bay, og så godt som midt i byen. Avstanden til Down Town er kun 3,5 kilometer, og kjøreturen tar ikke mer enn 5 til 10 minutter.