Leiebil San Francisco

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil USA
  4. chevron_right
  5. Leiebil San Francisco

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave leiebilpriser

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde vil alltid være inkludert i prisen oppgitt

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting. Vi har ingen endringsgebyrer.

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie San Francisco

Sammenlign priser og finn billig leiebil i San Francisco fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i San Francisco gjennom Goautos.no.

San Francisco guide

Bilutleie San Francisco

Leiebil San Francisco

San Francisco ligger på ei halvøy i bukten San Francisco Bay ved Stillehavet –  i den amerikanske delstaten California. Byen har om lag 770.000 innbyggere (2010), men regner man hele metropolområdet med, som også bl.a. omfatter Oakland og Fremont, øker folketallet til rundt 4,3 millioner.

San Francisco er en av Nord-Amerikas travleste og viktigste havnebyer. I tillegg er byen et handels- og finanssentrum – og flere storbanker, samt Stillehavsbørsen, har sine hovedkontorer her.

San Francisco ble grunnlagt av spanjolene i 1776, og byen fikk sitt nåværende navn i 1846 da amerikanerne inntok den. Fra det ble funnet gull i California i 1848 og fram til folketellingen i 1910, økte folketallet fra kun 800 til nesten 420.000. I 1906 ble store deler av byen ødelagt av et kraftig jordskjelv (og en påfølgende brann) – men den ble relativt raskt bygget opp igjen. Også senere har byen vært rammet av større jordskjelv – siste gang i 1989.

San Francisco har helt siden 1800-tallet vært en kulturell smeltedigel, hvor ulike folkegrupper har etablert sine egne bydeler med arkitektonisk og kulturelt særpreg. Dette gjenspeiles i bydelsnavn som Chinatown, Japan Town og Latin Quarter.

Det var også i San Francisco hippie-bevegelsen oppsto på slutten av 1960-tallet, og byen har hatt et rykte på seg for å være liberal og tolerant overfor det som er annerledes enn ”mainstream”-kultur.

Attraksjoner

Det finnes mange spennende attraksjoner i San Francisco. Når det gjelder byggverk, forbindes byen kanskje først og fremst med den 2,7 km lange broen Golden Gate, som da den ble åpnet i 1937, var verdens lengste hengebro. Den er et populært landemerke for byen. Ved Golden Gate er det også et stort festningsanlegg og flere parker, bl.a. Golden Gate Park – som også inneholder flere museer, et akvarium og et planetarium.

Golden Gate var verdens lengste hengebro da den ble bygget.

Ellers må Civic Center med rådhuset nevnes som en av byens severdigheter, som ligger ved hovedgaten Market Street. I nærheten finnes flere av byens turistattraksjoner – deriblant Operaen og Auditorium (som har plass til 10.000 personer). Også kunstmuseet “San Fransisco Museum of Modern Art” (SFOMA) ligger i dette området. Byens eldste bevarte bygning er den spanske misjonskirken “Mission Dolores”, som ble påbegynt 1782.

En del av det historiske havneområdet – Fisherman’s Wharf  – har båtforbindelse med den berømte og beryktede fangeøya Alcatraz, som i dag er et museum.

San Francisco ligger i et bratt og kupert terreng som stiger opp fra Stillehavskysten, der de høyeste punktene ligger nesten 300 m.o.h. Dette har medført en del trafikale utfordringer – og har vært hovedårsaken til utviklingen av byens verdensberømte trikkesystem – Cable Cars, som også regnes som en av San Franciscos turistattraksjoner.

Nærmeste flyplass er San Francisco International Airport, som ligger 20 km sør for byen.

Meny