Leiebil San Francisco

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil USA
 4. chevron_right
 5. Leiebil San Francisco

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i San Francisco

Sammenlign priser og finn billig leiebil i San Francisco fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i San Francisco gjennom oss.

San Francisco guide

Bilutleie San Francisco
Leiebil San Francisco

San Francisco ligger på ei halvøy i bukten San Francisco Bay ved Stillehavet –  i den amerikanske delstaten California. Byen har om lag 770.000 innbyggere (2010), men regner man hele metropolområdet med, som også bl.a. omfatter Oakland og Fremont, øker folketallet til rundt 4,3 millioner.

San Francisco er en av Nord-Amerikas travleste og viktigste havnebyer. I tillegg er byen et handels- og finanssentrum – og flere storbanker, samt Stillehavsbørsen, har sine hovedkontorer her.

San Francisco ble grunnlagt av spanjolene i 1776, og byen fikk sitt nåværende navn i 1846 da amerikanerne inntok den. Fra det ble funnet gull i California i 1848 og fram til folketellingen i 1910, økte folketallet fra kun 800 til nesten 420.000. I 1906 ble store deler av byen ødelagt av et kraftig jordskjelv (og en påfølgende brann) – men den ble relativt raskt bygget opp igjen. Også senere har byen vært rammet av større jordskjelv – siste gang i 1989.

San Francisco har helt siden 1800-tallet vært en kulturell smeltedigel, hvor ulike folkegrupper har etablert sine egne bydeler med arkitektonisk og kulturelt særpreg. Dette gjenspeiles i bydelsnavn som Chinatown, Japan Town og Latin Quarter.

Det var også i San Francisco hippie-bevegelsen oppsto på slutten av 1960-tallet, og byen har hatt et rykte på seg for å være liberal og tolerant overfor det som er annerledes enn ”mainstream”-kultur.

Attraksjoner

Det finnes mange spennende attraksjoner i San Francisco. Når det gjelder byggverk, forbindes byen kanskje først og fremst med den 2,7 km lange broen Golden Gate, som da den ble åpnet i 1937, var verdens lengste hengebro. Den er et populært landemerke for byen. Ved Golden Gate er det også et stort festningsanlegg og flere parker, bl.a. Golden Gate Park – som også inneholder flere museer, et akvarium og et planetarium.

Golden Gate var verdens lengste hengebro da den ble bygget.

Ellers må Civic Center med rådhuset nevnes som en av byens severdigheter, som ligger ved hovedgaten Market Street. I nærheten finnes flere av byens turistattraksjoner – deriblant Operaen og Auditorium (som har plass til 10.000 personer). Også kunstmuseet «San Fransisco Museum of Modern Art» (SFOMA) ligger i dette området. Byens eldste bevarte bygning er den spanske misjonskirken «Mission Dolores», som ble påbegynt 1782.

En del av det historiske havneområdet – Fisherman’s Wharf  – har båtforbindelse med den berømte og beryktede fangeøya Alcatraz, som i dag er et museum.

San Francisco ligger i et bratt og kupert terreng som stiger opp fra Stillehavskysten, der de høyeste punktene ligger nesten 300 m.o.h. Dette har medført en del trafikale utfordringer – og har vært hovedårsaken til utviklingen av byens verdensberømte trikkesystem – Cable Cars, som også regnes som en av San Franciscos turistattraksjoner.

Utforsk San Francisco med leiebil

Det er mye å se og gjøre i San Francisco, men glem ikke at området rundt også byr på mange flotte opplevelser. Med leiebil kommer du deg raskt til en rekke kjente severdigheter og steder. Veiforbindelsene i California er utmerkede, og holder du deg unna den verste rushtiden, kommer du deg fort frem. Nedenfor har vi plukket ut noen av de mest populære kjøreturene i San Francisco-området.

Stinson beach er omtrent 4,7 kilometer lang med kritthvit sand.

Stinson Beach – En perle nær Golden Gate

Denne perlen av ei strand ligger ikke langt unna San Francisco dersom du har leiebil til rådighet og får lyst på et bad. Stinson finner du nordøst for Golden Gate, og den ligger langs Mt Tamalpais State Park. Du kan ha sett stranden i populære filmer som The Fog, Play it Again Sam og Basic Instinct. Selve stranden er omtrent 4,7 kilometer lang, med kritthvit og ganske hardpakket sand hvor det er enkelt å spasere eller jogge. Du finner dusj og toaletter i god stand langs stranden, du kan leie solseng, spille strandvolleyball, og mye mer. Rett ved stranden finner du også flere hyggelige spisesteder og kaféer. Er du heldig får du sett sel, delfin eller andre hvalarter fra Stinson Beach når du er der.

 • Fra sentrum av San Francisco til Stinson Beach er det ikke mer enn 38 kilometer. Kjøreturen går over Golden Gate Bridge, og tar cirka 50 minutter når det ikke er lange køer.
Napa Valley er det mest kjente vinproduserende området i USA.

Napa Valley – USAs mest kjente vindistrikt

Napa Valley er det mest kjente vinproduserende området i USA. Her ligger det over 400 vingårder på rekke og rad, med billedskjønne småbyer innimellom. Flere av gårdene lager viner som anses som blant de beste i verden, og vinner internasjonale priser for sin høye kvalitet. Selv om du ikke skulle være spesielt interessert i vin er det verdt å ta en kjøretur innom dalen. I tillegg til at de fleste gårdene tilbyr vinsmaking, omvisninger, og vinkurs, er dette et flott område å utforske. Naturen er vakker, og du får fine sanseinntrykk enten du velger å kjøre bil, vandre, eller ta deg en ridetur med hest. I småbyene finner du svært gode restauranter, der lokalt produsert vin selvsagt står på menyen. Dalen er også kjent for å ha mange gode spahotell, og shoppingmulighetene i Napa Valley er suverene.

 • Den raskeste ruten fra San Francisco til byen Napa, sentrumet i dalen, går via Oakland og Vallejo. Strekningen er da cirka 80 kilometer, og med en kjøretid på omtrent 55 minutter.
Grizzlyen antas å være mellom 1900 og 2400 år gammel.

Yosemite National Park – Se Californias giganter

Denne nasjonalparken ligger på den vestre siden av Sierra Nevada, omringet av to andre tilsvarende parker. Det største trekkplasteret i parken er de enorme mammuttrærne som vokser her (Sequoiadendron giganteum, eller bare Giant Sequoia på amerikansk). På sitt høyeste blir denne tresorten inntil 95 meter, mens stammen på treet kan bli så mye som 10 meter bred. Kjendisen i parken er ”Grizzly Giant”, en kjempe som du finner i parkens største Sequoia-skog (Mariposa Grove). Grizzlyen antas å være mellom 1900 og 2400 år gammel, men må se seg slått på størrelsen av Washington Tree som du finner i samme område. Yosemite er et vakkert naturområde, med mange fossefall, granittklipper og fjell, rikt dyreliv, i tillegg til de imponerende skogene.

 • Fra sentrum av San Francisco til Mariposa Grove i Yosemite er det rundt 340 kilometer om du kjører via byene Modesto og Merced. Uten stopp underveis vil kjøreturen ta omtrent 3 timer og 45 minutter.

Carmel-By-The-Sea – Byen der Clint Eastwood er ”Sheriff”

Carmel er en liten og stille by på kysten sør for San Francisco, og like i nærheten av Monterey. Den har en nydelig bebyggelse, omgitt av et blendende landskap. Arkitekturen i sentrum er europeisk, og mange av husene er velbevarte perler som er meget gamle. Stranden i byen er også flott, med kritthvit sand og behagelige badetemperaturer. Til tross for skjønnheten er det mange som kjenner til Carmel utelukkende fordi skuespilleren og regissøren Clint Eastwood var borgermester her en periode. I Carmel finner du også et rikt utvalg av gode restauranter og hoteller, mange aktiviteter for folk i alle aldere, og noen av de merkeligste lovene i USA. Blant annet har du ikke lov til å ha på deg høyhælte sko, med mindre du har innhentet tillatelse på forhånd. Forbudet mot å ha iskrem i kremmerhus var imidlertid noe Clint Eastwood fikk fjernet da han var borgermester.

 • Fra San Francisco til Carmel-By-The-Sea er det 195 kilometer dersom du holder deg til US-101 S. Tiden du da vil bruke er cirka 1 time og 50 minutter.
 • Kjører du via Santa Cruz er strekningen litt kortere, og omtrent 186 kilometer. Tiden det vil ta om du velger denne ruten er normalt 5 til 10 minutter lenger.
Carmel er en liten og stille by på kysten sør for San Francisco

Nick’s Cove i Tomales Bay – Paradis for de som liker sjømat

Tomales bay er en tynn liten fjordarm fra Stillehavet som ligger nord i California. Området er kjent for dyrking av østers, hummer, krabber, fiske og alt som har med sjømat å gjøre. Her er det en stille og vennlig atmosfære, og mange kommer innom på helgeturer for å spise god mat, ta seg en fisketur, spasere langs sjøkanten, og ellers nyte omgivelsene. Den mest kjente restauranten i Tomales Bay er Nick’s Cove i West Marin. Her serveres det nydelig sjømat, og spesielt østers, som skylles ned med lokalt brygget øl. Nick’s Cove har hytter som leies ut om du vil overnatte, men du finner også andre flotte småhotell i området. Avstanden fra San Francisco er heller ikke verre enn at du kan ta en dagstur til Tamales Bay.

 • Den raskeste ruten fra San Francisco til Nick’s Cove går via San Rafael og Petaluma. Strekningen er da like i underkant av 100 kilometer, med en kjøretid på 1 time og 20 minutter.
 • Mange velger å kjøre via Stinson Beach, da denne ruten byr på mer vakre omgivelser. Ruten er også kortere (84 kilometer), men du vil bruke cirka 1 time og 45 minutter på kjøreturen.

Besøk også Las Vegas og Los Angeles

Er du i San Francisco på ferie og har tid nok, bør du vurdere en tur innom de to ikoniske byene Las Vegas og Los Angeles. Begge nås enkelt med leiebil på gode motorveier, og du finner mange steder underveis som er verdt å stoppe på.

 • Fra San Francisco til Las Vegas via Bakersfield er det cirka 915 kilometer, og en kjøretid på 8 timer og 30 minutter.
 • Fra San Francisco til Los Angeles via Bakersfield er det cirka 620 kilometer, og en kjøretid på like i underkant av 6 timer.
Venice Beach i Los Angeles er verdt å ta turen til når du er i San Fransisco.
I rushtiden kan trafikken være ganske tett,  da spesielt på hovedveiene som går inn og ut av sentrum, som broen Golden Gate.

Parkering og trafikk med leiebil

Skal du besøke en av severdighetene i San Francisco er sjansene meget gode for at du finner en tilhørende parkeringsplass. Parkering i gatene kan imidlertid være mer vanskelig å finne, men det spiller liten rolle i de fleste amerikanske byer. Store parkeringshus finner du overalt, og de aller fleste av hotellene har egne parkeringsanlegg.

Å kjøre i sentrum av San Francisco er ikke spesielt tungvint, selv om mange av gatene er enveiskjørte og terrenget ganske kupert. Samtidig må det påpekes at i rushtiden kan trafikken være ganske tett, og da spesielt på hovedveiene som går inn og ut av sentrum. Broen Golden Gate er til tider en versting i så måte. De fleste tilreisende velger å la bilen stå parkert når du utforsker byen. Byen har et velutviklet offentlig kommunikasjonsnett, og det er populært å bruke trikken og føttene her.

Flyplass

San Francisco International Airport (SFO) er den nest største i California etter LAX, og blant de 25 mest trafikkerte i hele verden. Totalt betjenes rundt 28 millioner passasjerer årlig. Flyplassen forbinder San Francisco og området rundt med det meste av USA, og den er også en viktig internasjonal forbindelse. The Bay Area har i tillegg tre andre kommersielle flyplasser, men de aller fleste turister som reiser hit benytter seg av SFO.

Flyplassen er naturligvis stor i omfang, men heldigvis er alle leiebilselskapene samlet i et eget senter. Dit kommer du med AirTrain (blå linje) fra alle terminalene, parkeringsanleggene og stasjonene for offentlige kommunikasjonsmidler. Per i dag er det 9 selskap på utleiesenteret som tilbyr leiebil, blant annet Thrifty, Avis, Enterprise, Hertz og Alamo. I tillegg er det 5 andre selskap, Sixt inkludert, som holder til i nærheten av flyplassen. Disse kan du komme deg til med egne shuttlebusser som går fra bilutleiesenteret.

 • San Francisco International Airport ligger omtrent 20 kilometer rett sør for sentrum av byen. Kjører du den raskeste ruten via US101 s vil turen med leiebil ta cirka 15 minutter.