Leiebil Seattle

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil USA
 4. chevron_right
 5. Leiebil Seattle

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Seattle

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Seattle fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Seattle gjennom oss.

Seattle guide

Bilutleie Seattle
Leiebil Seattle

Seattle er den største byen i nordvestlige USA, og ligger på en relativt smal landstripe mellom Puget-sundet og innsjøen Lake Washington ved Stillehavet. Byen ligger i den amerikanske delstaten Washington – 155 km sør for grensen til Canada. Selve byen har om lag 600.000 innbyggere (2010), men tar man med hele storbyområdet, øker folketallet til ca. 3,3 millioner.

Seattles økonomi har opp gjennom byens historie vært knyttet til fiskerinæring, og fremdeles ligger en av USAs viktigste fiskehavner her. I tillegg har Seattle en god del industrivirksomhet, som bl.a. omfatter skipsverft og flyproduksjon. Dessuten ligger hovedkontoret for Microsoft her.

Seattle ble grunnlagt i 1853, og fikk en sterk oppblomstring ved slutten av århundret – først og fremst fordi byen da fikk egen jernbane, og på grunn av de store gullfunnene i Alaska. Byen er oppkalt etter indianerhøvdingen Seathl, som ble født i dette området på slutten av 1700-tallet. Seattle er for øvrig en av de amerikanske byene hvor mange norske utvandrere bosatte seg. Dette reflekteres i «Nordic Heritage Museum«, som ligger i den nordlige delen av byen.

Attraksjoner

Seattle kan by på et rikt og variert kulturliv, og flere musikkgenre knyttes til byen. Blant annet oppsto den såkalte ”grunge”-musikken her, som knyttes til verdensberømte Seattle-band som Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden og Alice in Chains. Dessuten ble rockelegenden Jimi Hendrix født i Seattle.

Byens mest kjente byggverk – og landemerke – er tårnet Space Needle, som ble bygget til verdensutstillingen i 1962. Space Needle er en av Seattles høyeste bygninger på 185 meter, og inneholder bl.a. en populær utsiktsplattform og en roterende restaurant. Også Seattles populære monorail-bane ble bygget til verdensutstillingen.

En annen stor attraksjon i byen er Pike Place Market, som hvert år besøkes av mer enn 10 millioner mennesker. Her finnes det boder hvor det bl.a. selges kunsthåndverk, fisk, grønnsaker, brød og kjøtt – og, ikke minst souvenirer.

Seattles populære monorail-bane ble bygget til verdensutstillingen.

Utforsk Seattle med leiebil

Du er ikke langt unna flotte naturopplevelser og koselige småbyer om du har leiebil i Seattle. Området har også mange øyer som du når enkelt med bil eller båt, hvor livet ved havet er sentralt. Innover i landet finner du noen av de mest majestetiske fjellene i USA, omgitt av vill og vakker skog. Her er noen forslag til kjøreruter, inkludert en tur som går til nabolandet Canada.

Den lille byen Port Townsend har historie knyttet til fiske og sjøfart.

Port Townsend – Idyllisk småby med viktoriansk bebyggelse

Port Townsend i Washington State ligger på en odde nordvest for Seattle, og rett ved innløpet til sundet Puget Sound. Den lille byen har en spennende historie knyttet til fiske og sjøfart. I sentrum finner du mange hus i viktoriansk stil som ble oppført på 1800-tallet. Gatene er stille og fredelige, med koselige restauranter, barer, kaféer, småbutikker og et par museer som er verdt en titt. Byen er et utmerket utgangspunkt om du vil få deg noen unike naturopplevelser når du besøker dette området. Rett ute i fjorden er det et rikt dyreliv, og du er nesten garantert å få sett spekkhoggere og andre hvalarter om du tar deg en båttur fra Port Townsend.

 • Om du vil kjøre på fast grunn hele veien til Port Townsend må du først ta turen innom Tacoma i sør. Der kan du krysse sundet via Tacoma Narrows Bridge, før du setter kursen nordover og krysser via Hood Canal Bridge. Strekningen er da omtrent 180 kilometer, med en kjøretid på cirka 2 timer og 15 minutter. NB! Hood Canal Bridge kan være stengt dersom været er ruskete.
 • Den raskeste ruten er å ta ferge fra Seattle sentrum (fergen går fra Colman Dock) til Bainbridge Island, og kjøre videre derfra. Strekningen er da i overkant av 90 kilometer. Tiden dette vil ta, fergeturen inkludert, blir da omtrent 2 timer.

Mount Rainier – En tur rundt vulkanen

Mount Rainier er det høyeste fjellet i staten Washington (4392 meter), og også en aktiv vulkan. Vulkanen anses ikke som helt trygg, blant annet på grunn av at den er dekket med hele 26 isbreer. Dette gjør at et eventuelt utbrudd vil kunne bli spesielt ødeleggende. Likevel er sjansene for at et utbrudd skal skje akkurat når du er der, relativt lave (det siste utbruddet var i 1894). Nabofjellet, Mount St. Helens hadde imidlertid utbrudd så sent som i 1980.

Mount Rainier er et flott skue også på avstand, og det er populært å kjøre rundt hele fjellet. Da passerer du fire av inngangene til nasjonalparken fjellet ligger i, og har mange muligheter for å ta en rastepause. Du får også med deg et par severdigheter. for eksempel fossene Skookum Falls og Martha Falls. Høydepunktet på rundturen er for de fleste en tur innom Sunrise – det høyeste punktet du når med bil.

 • Om du bare vil kjøre fra Seattle til Sunrise Visitor Center er distansen omtrent 155 kilometer. Kjøreturen vil ta cirka 2 timer og 10 minutter.
 • Dersom du vil kjøre rundt hele fjellet er distansen omtrent 236 kilometer. Turen rundt, inkludert noen stopp underveis, tar som regel omtrent 6 timer.
Mount Rainier er et flott skue på avstand. Her kan du kjøre rundt hele fjellet med leiebilen.
Storbyen Vancouver tilbyr både flotte naturopplevelser og storbylivet.

Vancouver – Besøk Canada i samme slengen

Seattle ligger kun et par timer unna grensen til Canada, og rett på andre siden finner du den minst like spennende byen Vancouver. Denne kanadiske storbyen er kjent for sine vakre omgivelser, med majestetiske fjell på den ene siden, og fjorden Strait of Georgia på den andre. Selve byen er meget moderne, med innbyggere som er hyggelige og vennlige. Sentrum rommer alt du forventer av en storby, men er samtidig regnet som svært trygg. Du er også ikke langt unna flotte naturopplevelser, og trenger knapt 30 minutter for å komme deg til supre skianlegg, vakre skoger, og fjell som kan bestiges.

 • Når du skal fra Seattle til Vancouver med leiebil er det raskest å kjøre I-5 N (Interstate-5 North). Strekningen blir da cirka 228 kilometer, og uten stopp vil kjøreturen ta omtrent 2 timer og 35 minutter.
 • Husk å spørre bilutleieselskapet når du henter kjøretøyet om hva reglene er for å krysse landegrenser. De fleste aksepterer dette, men du må normalt opplyse om hvor i Canada du planlegger å kjøre, samt tidspunktene.
I sentrum av Leavenworth er husene bygget i bayersk stil og den lille byen arrangerer Oktoberfestival.

Leavenworth – Et lite stykke Bayern

Denne lille fjellbyen ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet, i forbindelse med byggingen av jernbanen The Great Northern Railway. Den ble etter hvert et sentrum for tømmerhogst, men skiftet ganske raskt fokus til turisme. Allerede i 1920-årene forstod innbyggerne at stedet hadde en unik og vakker plassering, som ville tiltrekke seg tilreisende på jakt etter naturopplevelser. Det igjen har ført til at husene i byen er blitt bygget i bayersk stil. I Leavenworth kan du derfor få inntrykk av at du er et sted i det sørlige Tyskland, noen som understrekes av at de arrangerer Oktoberfest også her. Hit drar folk for å kjøre hundeslede og stå på ski om vinteren, rafte og fiske om sommeren, og for å nyte fjelluften. For øvrig har Leavenworth et av de merkeligste museene i USA. Her har de samlet over 5000 ulike nøtteknekkere, hvorav de eldste dateres til førhistorisk tid.

 • Fra Seattle til Leavenworth er det cirka 190 kilometer om du kjører den korteste veien via Monroe (US-2). Kjøretiden vil da bli omtrent 2 timer og 10 minutter.
Sjåførene i Seattle kjører for det meste pent og stopper for fotgjengere.

Parkering og trafikk med leiebil

I sentrum av Seattle (Downtown) er det normalt ganske enkelt å finne parkering i gatene. Du betaler på automater som står på fortauene, eller med en appen PayByPhone (krever kredittkortnummer) på smarttelefonen. De lokale myndighetene driver også en rekke parkeringshus i sentrum, hvor prisene per time er relativt lave. I tillegg finner du flere private parkeringsselskap som har garasjer rundt omkring i sentrum.

Merk deg at Seattle har flere såkalte Restricted Parking Zones. Dette er soner i områder som er av spesiell viktighet, for eksempel sykehus. Parkering innenfor disse sonene er forbeholdt personer som bor i området, og som har egen RPZ-tillatelse til å parkere der. En leiebil kan parkeres på dedikerte plasser innenfor sonen, men da med en tidsbegrensning på hvor lenge den kan stå der. Dette er godt skiltet i de aktuelle områdene.

Trafikken i Seattle kan til visse tider være tett, men dette er likevel en av de enkleste storbyene i USA å kjøre i. Byens innbyggere har ord på seg for å være vennlige og hjelpsomme, noe som også gjelder når de kjører bil. I motsetning til mange andre steder, stopper bilene for fotgjengere i Seattle. De aller fleste følger trafikkreglene, også når det gjelder fartsgrenser.

Flyplassen betjener over 50 millioner passasjerer i året.

Flyplass

Hovedflyplassen for Seattle heter Seattle-Tacoma International Airport. Navnet Tacoma er med fordi flyplassen ligger mellom hovedstaden i staten Washington, og havnebyen Tacoma. Herfra går det fly til omtrent 100 andre byer i USA, i tillegg til cirka 30 internasjonale destinasjoner i Europa, Asia og Midtøsten. Seattle-Tacoma er blant de største flyplassene i USA (8. per 2020), med over 50 millioner passasjerer i året. Flyplassen har én hovedterminal, i tillegg til to mindre terminalbygninger, som totalt kan håndtere 80 fly på samme tid.

Selv om Seattle-Tacoma håndterer et svært høyt antall passasjerer, er det enkelt og greit å hente eller levere leiebil her. Samtlige bilutleieselskap holder til i et eget senter på nordsiden av området. Dit kommer du deg med shuttlebuss fra både hovedterminalen, og fra de to små satellittene. Shuttlebussene går kontinuerlig 24 timer i døgnet, og du trenger ikke sette deg inn i tidtabellen. Per i dag får du leiebil på Seattle-Tacoma fra 12 ulike selskap, inkludert Hertz, Avis, Alamo, Thrifty, Sixt og Enterprise.

 • Den raskeste ruten fra Seattle-Tacoma og inn til sentrum av Seattle går via motorveien I-5 S, med en distanse på omtrent 22 kilometer. Kjøretiden ved normal trafikk vil bli mellom 15 og 20 minutter.