Leiebil Houston

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil USA
  4. chevron_right
  5. Leiebil Houston

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Houston

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Houston fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Houston gjennom oss.

Houston guide

Bilutleie Houston
Leiebil Houston

Houston er den største byen i delstaten Texas – og med et innbyggertall på om lag 2,2 millioner (2010) er den også den 4. største i hele USA. Houston er ellers sentrum i et større metropolområde (Houston-Galveston) med nesten 5,7 millioner innbyggere. Ved forrige århundreskifte bodde det bare i underkant av 50.000 mennesker i Houston, så den var på 1900-tallet en av USAs hurtigst voksende byer.

Houston har ellers Texas’ største (og USAs nest største) havn. Det er først og fremst olje og oljerelaterte produkter, samt bomull som eksporteres herfra. Avstanden til Mexicogolfen er på drøyt 80 km.

Byen ble grunnlagt i 1836, og var i periodene 1837-39 og 1842-46 hovedstad i den daværende uavhengige republikken Texas. Senere utviklet Houston seg til å bli et av USAs viktigste jernbaneknutepunkter. Byen har ikke noe typisk sentrum, men er relativt ”selvgrodd” – dvs. at den er spredd utover et stort areal, og ligner mest på en mer eller mindre tilfeldig sammensmeltning av drabantbyer og forretningsområder.

Siden 1960-tallet er Houston ofte blitt omtalt som «Romfartsbyen», på grunn av at NASA valgte å legge sitt kontrollsenter for bemannede romferder her. Det befinner seg om lag 35 km sørøst for bysentrum, og bærer det offisielle navnet ”Lyndon B. Johnson Space Center”.
Houston er ellers en viktig utdanningsby – med et trettitalls universiteter og høyskoler. Størst er University of Houston med nesten 40.000 studenter.

Byen har for øvrig satset mye på kultur, og Alley Theatre regnes for å være en av USAs beste scener. Blant de øvrige kulturelle attraksjonene må særlig det naturhistoriske museet og kunstmuseet nevnes. Houston har også et av USAs mest berømte symfoniorkestre – og dessuten verdens største innendørs sportsanlegg (The Astrodome).

Nærmeste flyplass er Houston George Bush Intercontinental Airport, som ligger 37 km nord for byen. Den er for øvrig en av USAs travleste.