Leiebil Orlando

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil USA
 4. chevron_right
 5. Leiebil Orlando

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Orlando

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Orlando fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Orlando gjennom oss.

Orlando guide

Bilutleie Orlando
Leiebil Orlando

Orlando ligger i den amerikanske delstaten Florida, om lag 120 km nordøst for Tampa. Selve byen har et innbyggertall på rundt 230.000 (2010), men tar man hele metropolområdet med, stiger folketallet til over 2 millioner.

Orlandos historie som by går tilbake til 1830-årene. Den var da først kjent under navnet Fort Gatlin, men ble senere oppkalt etter en amerikansk offiser som ble drept av indianere her i 1835. Dagens Orlando er en betydelig industriby, men er nok først og fremst kjent som et utgangspunkt for turister fra hele verden –  som vil ha med seg de mange attraksjonene i nærheten.

Attraksjoner

Orlandos severdigheter er først og fremst knyttet til en rekke store forlystelseskomplekser, som til sammen tiltrekker seg over 40 millioner besøkende årlig. Byen kalles derfor ofte for ”Verdens underholdningshovedstad«.  Det aller største av dem er Walt Disney World Resort, som ligger sørvest for sentrum – etablert i 1971. Det dekker et totalt område på 120 km2, og omfatter fire store temaparker, to vannland og en rekke hoteller og restauranter.

I det samme området ligger også Florida-avdelingen av filmselskapet Universal Studios, samt Sea World – en kjede av marine fornøyelsesparker som også har avdelinger i San Antonio og San Diego. I Sea World kan man oppleve bla. delfiner, sjøløver, spekkhoggere og flamingoer – i tillegg til at parken har en rekke aktivitetstilbud med tilknytning til vann.

Orlando – Verdens underholdningshovedstad!

Utforsk Orlando med leiebil

Det er mye å finne på i Orlando, og da spesielt for barnefamilier, eller voksne som er unge til sinns. Likevel er det vel slik at man kan gå litt lei av fornøyelsesparkene, og kanskje få behov for å se mer av Florida. Med leiebil når du byer på begge kystene i løpet av en ganske kort kjøretur, og du har mange naturopplevelser å ta for deg i denne delen av USA. Nedenfor finner du noen forslag til kjøreruter. Les også våre guider til Miami og Fort Lauderdale om du vil ha mer inspirasjon til utflukter med leiebil.

Daytona Beach – her arrangeres bilracet Daytona 500 (NASCAR).

Daytona Beach – Bilsport og bading

Daytona Beach er relativt liten by på Floridas østkyst, ikke så langt fra Orlando. Til tross for den i amerikansk sammenheng lille størrelsen på byen, er Daytona Beach veldig godt kjent. Her arrangeres det berømte bilracet Daytona 500 (NASCAR), og flere andre tevlinger innen motorsport. Opprinnelig var det den hardpakkede sanden på strendene i området som gjorde at motorsporten utviklet seg til å bli en viktig aktivitet i Daytona. Racene gikk da på strendene, og folk strømmet til for å se på fartsvidundrene. Daytona Beach er også et meget populært feriested for studenter på vår-ferie, men passer også for familier som vil nyte badelivet på Floridas kyst.

 • Det er i underkant av 90 kilometer mellom Orlando og Daytona Beach. Kjøreturen tar ikke mer enn maksimum 1 time, og passer utmerket for en dagstur om du vil sole og bade mens du besøker Orlando.

Miami og Fort Lauderdale – Floridas storbyer

Disse to storbyene ligger i ett med hverandre, på kysten sør for Orlando. Her stopper skyskraperne der strendene og havet begynner. Store deler av byene er moderne og luksuriøse, men du finner også historiske distrikter med småhus, villaer, herregårder og stille gater i utkanten av sentrum. Marinaen og strendene i Fort Lauderdale bør fremheves spesielt. Man kan gå i timevis og beundre utsikten, de imponerende fartøyene, og ta seg en dukkert innimellom. Er du interessert i kunst og kultur bør du ta turen innom Las Olas Boulevard, hvor du finner mange spennende museer, gallerier og kunstsenter. Blant de mange andre tingene som er verdt å oppleve er Art Deco-distriktet på South Beach i Miami, og den kubanske bydelen Little Havana.

 • Fra Orlando til Fort Lauderdale er det omtrent 355 kilometer. Uten stopp tar kjøreturen 3 timer og 15 minutter.
 • Fra Orlando til Miami er det omtrent 380 kilometer. Kjøreturen vil normalt ta cirka 2 timer og 30 minutter dersom du kjører uten stopp underveis.
Miami beach med skyskraperne i bakgrunnen.
De sjeldne manatene (sjøku) kan bli nesten 4,5 meter lange og veie over et halvt tonn!

Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park – Unikt dyreliv

Denne parken har vært en turistdestinasjon siden 1880-årene. Årsaken er blant annet det mangfoldige og unike dyrelivet her, samt parkens fascinerende vegetasjon. I Homosassa Springs finner du de sjeldne manatene (sjøku) som kan bli nesten 4,5 meter lange, og som kan veie over et halvt tonn. Det bor også alligatorer og krokodiller, svartbjørner, otere, hvithalehjort, rødgaupe og mange forskjellige slangearter i området. I tillegg finnes det noen arter som har blitt satt ut her, for eksempel Floridapanter og afrikansk flodhest. For å ta en titt på dyrelivet kan du booke deg turer med ulike båter, eller stige ned i undervannsobservatoriet ”The Fish Bowl”.

 • Fra Orlando til Homosassa Springs Visitor Center er det omtrent 140 kilometer. Du kjører på motorvei det meste av strekningen, og bruker normalt cirka 1 time og 30 minutter.
I Lake Tohopekaliga kan du dra på guidet fisketur.

Lake Tohopekaliga – Fisketur med guide

Denne innsjøen ligger like utenfor Orlando i sørlig retning, og blir også kalt West Lake eller bare Lake Toho. Innsjøen er et populært utfartssted for folk som enten bor i Orlando, eller besøker byen på ferie. Hit drar man for å se på dyrelivet, gå seg turer i grønne omgivelser, eller for å fiske. I lake Toho finnes det blant abbor som er på størrelse med stor torsk fra havet, og som kan veie opptil 13 kilo. Du kan leie deg både båt og en guide som viser deg hvordan du fisker etter abborene. Sjansene for å få fangst er meget gode. Det beste stedet å gjøre dette på er i byen Kissimmee som ligger på nordenden av innsjøen. Kjører du til Kissimmee Lakefront Park finner du godt med parkeringsplasser, selskap som arrangerer fisketurer med guide, og båthavn rett i nærheten.

 • Fra sentrum av Orlando til Kissimmee Lakefront Park ved Lake Tohopekaliga er det cirka 35 kilometer. Kjøreturen vil ta deg omtrent 30 minutter.

Parkering og trafikk med leiebil

Orlando er en av de enkleste storbyene i USA å finne parkering i. Her er det mange parkeringsanlegg, både privatdrevne og offentlig eide, i tillegg til ganske godt utvalg med plasser langs gatene. Setter du fra deg bilen i en gate må du betale på parkometre som står på fortauene, og prisen er relativt lav. Etter klokken 18.00 og frem til 08.00 neste morgen, samt på søndager og nasjonale feriedager, er gateparkering gratis. I parkeringshusene er prisene noe høyere, men det er ikke uvanlig at du må betale så lite som 2 USD per time. Det offentlig eide garasjeanleggene har også maksimumspriser per døgn, og gjerne rundt 15 USD.

Å kjøre i Orlando er både enkelt og litt masete. Det enkle er at veiene er gode, og det er nesten umulig å kjøre feil fordi veiene og kvartalene er kvadratiske. Det masete er at det er mye trafikk på veiene, spesielt i sentrum av byen. Dette gjelder spesielt når du skal på eller av en motorvei (Freeway) i rushtiden. Likevel er det sjelden trafikken står helt stille i Orlando, og til tross for litt kø her og der, kommer du deg som regel raskest frem med leiebil.

Det er enkelt å kjøre i Orlando, men trafikken kan oppleves noe masete.

Flyplass

Det er tre flyplasser som betjener området Orlando ligger i, men to av disse kan vi nærmest se bort i fra. Det aller meste av flytrafikk fra Europa, og også innenlands i USA, går via hovedflyplassen Orlando International Airport. Den ligger kun noen kilometer sørøst for sentrum av Orlando. Her er det direkteforbindelser til nærmere 140 internasjonale og nasjonale destinasjoner, inkludert mange av Europas storbyer. Totalt betjener Orlando International Airport cirka 50 millioner passasjerer i året.

Orlando regnes som et av verdens største marked for leiebil, og naturligvis finner du et dekkende utvalg av leiebilselskaper på flyplassen. Disse inkluderer de mest kjente internasjonale aktørene som Hertz, Budget, Avis, National og Alamo, i tillegg til en rekke amerikanske selskap som E-Z Rent A Car og Payless. Alle leiebilselskapene har skrankene sine i hovedterminalen, med enkel adkomst til parkeringsplassene. På denne flyplassen kan du sjekke inn på flyet ditt på samme sted som du leverer tilbake leiebilen.

 • Fra Orlando International Airport til Downtown Orlando er det omtrent 18 kilometer. Kjøretiden er normalt kun 15 til 20 minutter.
Orlando International Airport.