Leiebil Atlanta

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil USA
  4. chevron_right
  5. Leiebil Atlanta

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Atlanta

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Atlanta fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Atlanta gjennom oss.

Atlanta guide

Bilutleie Atlanta
Leiebil Atlanta

Atlanta ligger sørøst i USA, og er hovedstad og største by i delstaten Georgia.
Byen her omlag 420.000 innbyggere, mens hele byregionen har et innbyggertall på over 5,2 millioner.

Atlanta ble grunnlagt i 1837 som et jernbaneknutepunkt. Byen er idag et ledende finansielt og kommersielt sentrum for sørvestre del av USA, og har allsidig industri. Flere store selskaper har sine hovedkontorer i Atlanta, deriblant Coca Cola Company og Nyhetskanalen CNN.

Atlanta har mer enn 20 universiteter og høyskoler, og er dessuten en viktig kultur- og konferansesenter. Byen arrangerte Sommer-OL i 1996.

Attraksjoner

Atlanta er en populær turistby, og har mer enn 35 millioner besøkende årlig. Bybildet domineres av moderne skyskrapere og høyhus, og i sentrum finner man gode shoppingmuligheter med butikker og kjøpesentre.

Dyreparken «Atlanta Zoo«, akvariet «Georgia Aquarium» samt fornøyelsesparken «Six Flags over Georgia» er populære turistattraksjoner for hele familien. Atlanta har også teatre, opera samt rekke kunstgallerier.

Atlanta har utallige museer – deriblant et museum som er viet Jimmy Carters liv. Også Martin Luther King jr.-museet kan anbefales et besøk. Ellers har byen et jødisk museum, flere historiske museer, et papirmuseum, et naturhistorisk museum, et planetarium samt en botanisk hage.

Bybildet i Atlanta domineres av moderne skyskrapere. I sentrum finnes det gode shoppingmuligheter.

Utforsk Atlanta med leiebil

De fleste som er på ferie i USA, unntatt i storbyer som New York City, bruker leiebil for å komme seg rundt omkring. Det kan bety mange timer bak rattet, i og med at USA er et temmelig romslig land. Samtidig er det enkelt å kjøre bil i USA. Her er det motorveier mellom de fleste steder, og med gode spisemuligheter over alt på kjørerutene. Se også på kartet og på Internett før du skal kjøre lange etapper. Ofte er det spennende steder å stoppe underveis.

Alpharetta City Hall – en av de mange historiske bygningene i byen.

Alpharetta – En historisk og autentisk sørstatsby

Alpharetta er en av forstedene til Atlanta. Den lille byen har et sentrum med en god del historiske bygninger som er godt bevarte, og anses som en av delstatens mest livate steder å besøke. Her er det konserter omtrent hver eneste dag. Det arrangeres musikk- og kulturfestivaler ofte, byen har mer enn 200 gode spisesteder, bryggerier, barer og et uteliv med god stemning, i tillegg til masse grøntarealer og muligheter for utflukter i naturen. Det er også kort avstand til Atlanta, noe som gjør det enkelt å besøke en mer autentisk del av delstaten Georgia.

  • Det er kun 43 kilometer fra Atlanta sentrum til Alpharetta. Så fremt du unngår rushtrafikken, vil kjøreturen ta deg frem på cirka 30 minutter.
I Helen har de innført lover som tilsier at alle bygninger skal være i bayersk byggestil.

Helen – En ”tysk” fjellby i Nord-Georgia

I mange byer i USA er innbyggerne veldig opptatte av sine opprinnelige røtter. Dette gjelder kanskje spesielt for Helen, en i amerikansk målestokk bitteliten by med i underkant av 600 innbyggere. Der har de innført lover som tilsier at alle bygninger skal være i bayersk byggestil. Oktoberfest er en selvfølge i byen, og har blitt arrangert i over 50 år på rad. Helen ligger også oppe i Appalachene, fjellkjeden som strekker seg helt opp til Canada. Her finner du masse spennende å gjøre ute i naturen, spesielt for familier som reiser sammen. Det kan virke litt Disneyland-aktig med en bayersk by i USA, men likevel er Helen en opplevelse du bør få med deg om du reiser til Georgia.

  • Fra sentrum i Atlanta er det cirka 140 kilometer til alpelandsbyen Helen. Du kjører i overkant av halvparten av distansen på motorvei, og bør beregne cirka 2 timer og 10 minutter på turen.
I Nashville handler det meste om musikk og du kan oppleve livemusikk hver eneste kveld.

Nashville i Tennessee – musikkhovedstaden i USA

Nashville anses av mange som USAs musikkhovedstad, og ikke bare når det gjelder countrymusikk. Dette er en storby som er fanget i en liten kropp. Innbyggerne er hyggelige og hjelpsomme, severdighetene er mange, og du formelig vasser i gode barer og puber med livemusikk hver eneste kveld. Mange av byens scener er legendariske, og har banet vei for en rekke kjente artister. Byen er også kjent for å ha mange gode spisesteder, spennende museer (hvorav mange er fokuserte på musikk), og det meste er relativt sett rimelig her i forhold til resten av landet. Merk deg at det er mange amerikanere som drar til Nashville i helgene. Det kan være lurt å planlegge en tur innom i ukedagene, også i forhold til trafikken på veiene.

  • Det er 400 kilometer mellom Atlanta og Nashville. Du kjører hele strekningen på motorvei, og uten stopp vil turen vanligvis ta cirka 4 timer.

Savannah – ”Hjembyen” til Forrest Gump

Savannah er den eldste byen i delstaten Georgia, grunnlagt i 1733. Den tiltrekker seg mange besøkende, blant fordi den har et pent sentrum med mange gamle og ærverdige bygninger, med brosteinsbelagte gater, flotte parker, og kjente landemerker. Savannah er også kjent for sine mange og fine sandstrender som ligger på Tybee-øyene utenfor sentrum (du når flere av de med bil). Dette er også en av USAs beste byer når det gjelder mat. Nærheten til Atlanterhavet betyr god tilgang på fersk sjømat, noe du får servert i rikelige porsjoner på byens mange gode restauranter.

  • Det er ganske nøyaktig 400 kilometer fra Atlanta til Savannah, der hele turen går på motorvei. Om du kjører uten stopp vil det ta deg omtrent 4 timer.
Savannah byr på flere flotte parker som Forsyth Park.
Trafikken i Atlanta kan være ganske heftig og i rushtiden er det en fordel å la bilen stå.

Parkering og trafikk med leiebil

Atlanta er blant de billigste storbyene i USA å parkere i. Byen har også et svært høyt antall parkeringsplasser sett i forhold til antallet biler på veiene. Du finner gateparkering overalt, men vær oppmerksom på at det ikke er like trygt alle steder. Enkelte områder av sentrum kan det forekomme innbrudd, selv om det statistisk sett som regel går fint. Ta med alle verdisaker fra bilen, så er sjansene for innbrudd meget lave. Hvis du skal oppholde deg over lengre tid i byen med leiebil, kan det være en god idé å laste ned appen ParkWhiz. Den viser ledige parkeringsplasser og parkeringshus, og forteller deg hva prisene er.

Trafikken i Atlanta beskrives som ganske heftig i rushtiden. Det kan oppstå lange køer, med til dels mye aggressive sjåfører på veiene. Byen har vokst betraktelig i de siste årene, noe som bidrar til problemet. Du unngår det verste ved å la bilen stå de timene når folk skal til og fra jobb. Merk deg at du kan få bot i staten Georgia dersom du kjører for sakte i venstre fil på motorveiene. Du kan også bli bøtelagt dersom det er åpne flasker eller bokser som inneholder alkoholholdig drikke inne i bilkupeen, selv om drikken holdes av en passasjer.

Flyplassen i Atlanta er verdens største målt i antall passasjerer.

Flyplass

Hovedflyplassen i Atlanta heter Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, oppkalt etter to av byens tidligere borgermestere. Flyplassen er verdens største målt i antall passasjerer, og har forbindelse til 150 byer innenlands i USA, og over 70 byer ellers i verden. Bare fra Paris får flyplassen i Atlanta nesten 900 000 passasjerer per år.

Til tross for størrelsen på Hartsfield-Jackson Airport, er det relativt enkelt med leiebil der. Alle leiebilselskapene er samlet i en eget senter (RCC – Rental Car Center) som er åpent hele døgnet. Senteret er forbundet med flyplassterminalene og parkeringsplassene via et eget effektivt transportsystem (SkyTrain). Per 2020 finner du 13 bilutleieselskap på flyplassen. Dette er mange av de internasjonale selskapene som Avis, Alamo, Sixt, Budget og Hertz, samt flere lokale og amerikanske, for eksempel Payless og Dollar Rent A Car.

  • Hartsfield-Jackson ligger kun 16 kilometer rett sør for sentrum, med en kjøretid med bil på cirka 15 minutter.