Leiebil Memphis

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil USA
  4. chevron_right
  5. Leiebil Memphis

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Memphis

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Memphis fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Memphis gjennom oss.

Memphis guide

Bilutleie Memphis
Leiebil Memphis

Memphis ligger i den sørvestlige delen av den amerikanske delstaten Tennessee, ved Mississippi-elven. Byen har i om lag 680.000 innbyggere (2010) – men inngår i et større metropolområde som til sammen har et folketall på 1,3 millioner.

Memphis er den største byen i Tennessee, og dessuten en viktig elvehavn. I tillegg er Memphis et sentralt samferdselsknutepunkt og en betydelig industriby. Også en rekke høyere utdanningsinstitusjoner holder til her.

Memphis ble grunnlagt 1819 i tilknytning til et fort som var bygget på stedet i 1797. Etter hvert var det i særlig grad bomullsproduksjon og tømmerhandel som dannet byens økonomiske fundament.

I nyere tid har byen hatt stor betydning når det gjelder utviklingen av amerikansk populærmusikk, særlig innenfor blues-genren – men også når det gjelder rock’n roll. Både Elvis Presley, Jerry Lee Lewis og Carl Perkins har bodd her. En av de største turistattraksjonene i Memphis’ nærområde, er Elvis Presleys hjem ”Graceland”. Hit valfarter Elvis-fans fra hele verden.

Ellers huskes også Memphis som byen der den svarte borgerrettsforkjemperen Martin Luther King ble myrdet i 1968. Lorraine Motel, som var det konkrete åstedet for mordet, ble senere omgjort til «National Civil Rights Museum» – og er i dag et minnested som mange tilreisende besøker.

Memphis har for øvrig en rekke andre attraksjoner å by på. Noen av dem er «Mamphis Walk of Fame», som ligger i ”blues-gaten” Beale Street. Her hylles en rekke av blues-historiens store artister. Kunstmuseet «Memphis Brooks Museum of Art» er også vel verd et besøk. Her kan man oppleve betydelige kunstverk fra renessansen, barokken og impresjonismen. Dessuten er barnemuseet «Children’s Museum of Memphis» å anbefale.

Nærmeste flyplass er Memphis International Airport, som ligger 5 km sør for sentrum.