Leiebil Ibiza

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Ibiza

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie på Ibiza

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Ibiza fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Ibiza gjennom oss.

Ibiza guide

Bilutleie Ibiza
Leiebil Ibiza

Ibiza er en spansk turistøy som ligger i Middelhavet – omlag 80 km sørvest for Mallorca – og tilhører provinsen Balearene. Øya har omlag 132.000 fastboende innbyggere (2011), men i sommersesongen stiger folketallet betraktelig. Turisme er øyas viktigste inntektskilde.

Høyeste punkt på øya er La Atalya, som måler 424 m.o.h. Nordkysten består stort sett av bratte klipper, mens sørkysten har for det meste lange sandstrender. Klimaet på Ibiza er varmt og tørt.

Attraksjoner

Ibiza er en populær feriedestinasjon, og har stor chartertrafikk. Soling, bading, og strandliv er øyas hovedattraksjon, men Ibiza er også kjent for å være en «partyøy» – med nattklubber barer og diskoteker som holder åpent til morgengry.

Hovedstaden på øya heter rett og slett Ibiza by (Eivissa), og har ca. 50.000 innbyggere. Fra havnen her går det ferge til bl.a. Barcelona, Mallorca og Formentera. I hovedstaden ligger Ibiza-katedralen, som er fra 1400-tallet. Andre viktige byer på øya er San Antonio Abad, Santa Eulalia del Rio og San José.

Soling, bading, og strandliv er øyas hovedattraksjon.

Utforsk Ibiza med leiebil

Selv om du drar til Ibiza kun for å sole deg og bade, er det definitivt verdt å leie bil på øya. For det første kommer du deg mye raskere og enklere til og fra flyplassen. Det er også enklere å få sett noen av de mange og vakre små fiskerlandsbyene der, i tillegg til at du kan besøke de vakreste strendene. Her er noen av kjøreturene som er aktuelle på Ibiza.

Distanser og kjøretid på Ibiza

Avstanden til de ulike strendene og severdighetene er ikke hensiktsmessig å ta med når det gjelder Ibiza. På sitt lengste er øya omtrent 40 kilometer, og på sitt bredeste omtrent 20 kilometer. Derfor blir du neppe å bruke mye tid i bilen, nesten uansett hvor du skal.

Nyt livet på en av de hyggelig uteserveringene.

Dalt Vila – Gamlebyen i Vila d’Eivissa

Hovedstaden på Ibiza heter det samme som øya, og på katalansk Eivissa (Ibiza Town brukes internasjonalt). Om du ikke bor her bør du ta turen innom. I Eivissa finner du ikke bare noen av de mest berømte nattklubbene og kaféene, men også mye annet spennende å ta for seg. Ta en tur til Dalt Vila, gamlebyen som strekker seg opp  på toppen av den lille åsen som beskytter sentrum. Der finner du blant annet slottet Castell d’Eivissa, en gammel katedral, hyggelige spisesteder, og mange gallerier, museer og butikker. Dalt Vila er et nydelig strøk å oppholde seg i. Her kan du sitte på en hyggelig uteservering og nyte utsikten ut mot havet og solnedgangen, etter å ha tittet på butikkene og severdighetene.

 

Det beste partystedet på Ibiza, men det er mye annet å finne på her også!

Sant Antoni de Portmany – Byen for de som ikke kan sitte stille

Sant Antoni de Portmany ligger på Ibiza nordside, og er kanskje mest kjent som Ibizas beste partysted, spesielt på 1980- og 1990-tallet. Selv om dette fortsatt er en tiltrekkende by for festløvene, er det også mye annet å oppleve her. Byen har det nest største innbyggertallet på øya, etter Ibiza Town (Eivissa). Stranden S’Arenal de San Antonio, som ligger på sørsiden av sentrum, er blant de beste å sole og bade seg på. Det går mange båtturer herfra, du kan leie for eksempel vannscooter, surfebrett og kajakk, du kan booke fisketurer, delta på grottevandringer, og mye mer. Du finner også mange gode restauranter i byen, gode shoppingmuligheter, og naturligvis mange av de beste utestedene.

 

Mange mener dette er den flotteste stranden på Ibiza.

Cala Comte – Ibizas vakreste strand

Ikke så langt fra Sant Antoni de Portmany ligger det som mange mener er den flotteste stranden på Ibiza, Cala Comte (kalles også Platges de Comte). Dit er det enkelt å komme seg med leiebil, og det er nesten alltid ledig på de tilknyttede parkeringsplassene. Det ligger et par øyer like utenfor, noe som gjør at det er langgrunt her, og dermed nesten alltid fin badetemperatur i vannet. Dette området regnes også som et av de beste å snorkle i, fordi steinformasjonene gir ly for mange vakre fiskearter. Like bak stranden er det flere hyggelige spisesteder, med panoramautsikt utover havet. Å få med seg solnedgangen på Cala Comte er et must når du er på Ibiza.

Puerto de San Miguel – Piratenes gjemmested

Den gamle fiskerlandsbyen Puerto de San Miguel er (som alle andre) i dag en av øyas mange badebyer. Foruten det som da følger med av flott strand, badeliv, vannaktiviteter og slikt, finner du flere gode restauranter her. Sjømat er naturligvis hovedfokuset, og mange av øyas innbyggere drar til Puerto de San Miguel fordi her smaker det gjerne best. Prøv for eksempel bullit de peix om du finner den på menyen. Dette er Ibizas ”nasjonalrett”, og en slags stuing basert på forskjellige typer fisk og skalldyr. Om du er innom San Miguel bør du også vurdere å utforske grotten Cova de Ca’n Marçà som ligger i nærheten. Grottesystemet var en gang gjemmestedet til fryktede pirater som hadde Ibiza som base for herjingene sine i dette farvannet.

Den gamle fiskerlandsbyen Puerto de San Miguel.

Sa Talaiassa – Ibizas høyeste punkt

Det høyeste punktet på Ibiza finner du på toppen av fjellet Sa Talaiassa (navnet betyr vakttårn på katalansk). Toppen er 475 meter over havet, og det er mulig å kjøre bil helt frem. De fleste velger likevel å sette leiebilen fra seg i landsbyen Sant Josep de Sa Talaia, for så å ta den oppmerkede stien derfra. Strekningen er ikke mer enn omtrent 2,5 kilometer, og selv om det går i oppoverbakke, vil de fleste klare turen uten problemer. På toppen får du utsikt ut over hele Ibiza, du ser over til naboøya Formentera, og du kan få med deg en nydelig solnedgang eller soloppgang om du ankommer toppen på riktig tidspunkt.

På oppmerkede parkeringsplasser betaler du på parkeringsautomater, hvor du taster inn registreringsnummeret på bilen.

Parkering og trafikk med leiebil

I gatene i Ibiza Town er det tillatt å parkere dersom det er merket med blått. Der det er gule merker, og gult kombinert med blått, er parkering ikke tillatt, med mindre det er skiltet med tillate tidspunkt. Du betaler på parkeringsautomater, hvor du taster inn registreringsnummeret på bilen (ingen lapp i vinduet). Merk deg at det er forskjellige priser for sommerhalvår (dyrest) og for vinterhalvår (billigst).

Veiene på Ibiza er generelt gode, og bilistene kjører stort sett pent. Det finnes noen strekninger hvor veiene er svingete og bratte. Her bør man kjøre sakte, og være oppmerksom på at det kan komme biler rundt hver sving. Unngå også å kjøre med leiebil på kjerreveiene som går til enkelte avsidesliggende strender. Som regel gjelder ikke forsikringen ved slik kjøring, og skader du bilen kan regningen bli høy.

Flyplass

Ibiza Airport (Aeroport d’Eivissa på spansk) betjener både øya med samme navn, og naboøya Formentera. Hit kommer man seg som regel med enten charterfly, eller med direkte rutefly fra de fleste europeiske storbyer. Til tross for at øya er den populær destinasjon, og det kommer flere millioner passasjerer i året, er flyplassen liten og oversiktlig. Det er kun én terminal her.

Per i dag er det 8 selskap som tilbyr leiebil på flyplassen på Ibiza. Disse er Hertz, Avis, Europcar, Enterprise, Budget, Sixt, Goldcar og InterRent. Samtlige har skranker både i avgangshallen, og i ankomsthallen. Leiebilene står parkert rett i nærheten, og du vil ikke ha behov for transport.

  • Fra flyplassen og inn til sentrum av Ibiza Town (Vila d’Eivissa) er det cirka 8 kilometer. Kjøretiden er ikke mer enn 7-8  minutter.
  • Den lengste strekningen fra flyplassen som kan kjøres på øya er til landsbyen Portinatx. Dit er det ikke mer enn 43 kilometer, og du kjører på omtrent 40 minutter.
Flyplassen på Ibiza.