Leiebil Barcelona

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Spania
 4. chevron_right
 5. Leiebil Barcelona

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Barcelona

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Barcelona fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Barcelona gjennom oss.

Barcelona guide

Bilutleie Barcelona
Leiebil Barcelona

Havnebyen Barcelona ligger nordøst i Spania ved Middelhavet – i regionen Catalonia. Byen er hovedstad i provinsen Barcelona, og er landets nest største by (etter Madrid).

Selve Barcelona har 1,6 millioner innbyggere (2011), mens storbyområdet har et folketall på bortimot 5 millioner. Byen ligger på en slette ved foten av fjellene Tibidabo (532 m.o.h.) og Montjuich

Barcelona er Spanias viktigste industriby og samferdselsknutepunkt, og er dessuten et betydelig handels- og finanssentrum. Byen har stor turisme, og er kjent for sine gode shoppingmuligheter, sitt rike kulturliv og sine mange kongresser, messer og utstillinger.

Attraksjoner

Gamlebyen i Barcelona består av trange gater som er omgitt av brede boulevarder (Las Ramblas). Noen av de mest kjente turistattraksjonene i byen er Picasso-museet, Miró-museet, Park Güell, Nasjonalmuseet for katalansk kunst, Domkirken fra 1448 samt kirken «Templo de la Sagrada Familia», som ble påbegynt i 1884 – og er fremdeles ikke fullført.

Også Columbus-monumentet er en kjent turistattraksjon i Barcelona. Monumentet er 60 meter høyt, og står ved havnen.

Byen har ellers et arkeologisk museum, et maritimt museum, et historisk museum, et akvarium, flere parker og hager samt flotte badestrender. Barcelona huser dessuten Europas største fotballstadion «Nou Camp» – som ble innviet i 1957, og har plass til 120.000 tilskuere.

Park Güell i Barcelona – tegnet av den kjente arkitekten Antoni Gaudi.

Utforsk Barcelona med leiebil

Det er særdeles mange flotte steder å besøke i og rundt Barcelona, både innenlands, oppe i fjellene, og nede ved kysten. Du når også de fleste enkelt med leiebil i løpet av kort tid, samtidig som mange av kjørerutene byr på flotte omgivelser.

Middelalderlandsbyen Pals hvor det ser ut som tiden har stått stille i flere hundre år.

Pals – Landsby hvor tiden står stille

Den lille middelalder-landsbyen Pals ser det ut til at tiden har stått stille i flere hundre år. Dette er en perfekt utflukt om du vil ha et mer historisk innblikk i Catalonia, eller bare vil slappe av i fredelige og stille omgivelser. De gamle husene er forbundet med steinbelagte smågater, og innenfor veggene ligger det mange spennende småbutikker med håndverk og delikatesser av alle slag, i enkelte finner du koselige restauranter med utsøkt mat. Hvis det er varmt i været kan du kjøre videre etterpå ned til den flotte stranden Platja de Pals, som ligger kun noen få kilometer mot øst.

 • Det er rundt 130 kilometer fra Barcelona til Pals, og det meste av turen går på motorvei. Dette vil ta deg omtrent 1 time og 50 minutter dersom du ikke stopper. Å stoppe kan være vanskelig å unngå, fordi langs veien finner du mange hyggelige småbyer, og noen av Spanias beste strender.
En tur til hovedstaden i fyrstedømmet Andorra er en uforglemmelig opplevelse.

Andorra la Vella – Fyrstedømmet i Pyreneene

Andorra la Vella er hovedstaden i det lille fyrstedømmet som ligger på grensen mellom Spania og Frankrike, og oppe i Pyreneene. Hit er det mange som reiser for å få seg noen uforglemmelige naturopplevelser. Det er også mye spennende å finne på i den lille hovedstaden. Restaurantene med utsøkt mat ligger tett-i-tett, du finner mange museer her, shoppingmulighetene er gode, og atmosfæren i byen er veldig avslappet. Du passerer også mange hyggelige, små landsbyer på veien som kan være verdt en stopp.

 • Distansen mellom Barcelona og fyrstedømmet Andorra er 194 kilometer. Kjøreturen tar i underkant av 3 timer, og omtrent halvparten av turen går på motorvei. Vær oppmerksom på at det finnes en liten by inne i Spania, vest for Barcelona, som også heter Andorra. Dette til informasjon dersom du har leiebil med navigasjonssystem ombord.
Mellom november og april har du mulighet til å stå på ski i de spanske alpene.

La Molina – Stå på ski i de spanske alpene

Hvis du er i Barcelona i tiden mellom november og april, har du muligheten til å ta en liten svipptur for å stå på ski eller snowboard. La Molina ligger i retning av Andorra, og nås som regel på rundt to timer. Skianlegget der starter på 1700 meter over havet, og går opp til toppen av fjellet som er på 2445 høydemeter. Snøforholdene er som regel meget gode. La Molina har vært brukt til både verdensmesterskap i alpint og snowboard, samt i verdenscupen. Du får leid alt utstyr du trenger der, men det kan være en god idé å ta med skiklær hjemmefra. Ski på dagtid i La Molina, og afterski på Las Ramblas i Barcelona?

 • Avstanden fra sentrum i Barcelona og opp til La Molina er 150 kilometer, der den raskeste ruta gir deg cirka 90 kilometer på motorvei. Kjøretiden vil vanligvis bli omtrent 2 timer.
Montserrat – et avslappende avbrekk fra storbyen.

Montserrat – Ta en tur på fjellet bak Barcelona

Montserrat er navnet på fjellkjeden som ligger inn i landet for Barcelona. Hit er det populært blant folk i Catalonia å dra i helgene, spesielt for å se enten soloppgangen eller solnedgangen. På veien opp til en av de nærmeste toppene på Montserrat, ligger benediktiner-klosteret Santa Maria de Montserrat. Klosteret er blant annet kjent for å ha en statue av jomfru Maria. Hvis du er i form, og lysten på en gåtur i fjellet, kan du spasere videre til Sant Jeroni, det høyeste punktet over havet i hele regionen. Det er også mange som velger å kjøre til for eksempel den lille byen Montserat Vila på østsiden av fjelltoppen, og ta beina fatt derfra for å komme seg opp på toppen.

 • Det er cirka 50 kilometer fra sentrum av Barcelona og opp til klosteret. Så fremt du ikke kjører nå det er rushtid i byen, vil turen ta rundt 40 minutter.
Penedes er først og frem kjent for å produsere cava – musserende vin.

Vilafranca del Penedes – Opplev Spanias beste vingårder

Penedes er, sammen med Rioja og Priorat, blant Spanias viktigste vinregioner. I Penedes er de først og fremst kjent for å produsere musserende cava, den spanske versjonen av champagnen, men de lager også andre typer vin her. Vingårdene ligger tett rundt hverandre, og flere av de arrangerer kurs og omvisninger, mens noen kan du bo på, eller innta måltider på gårdens egen restaurant. Vilafranca er hovedstaden i regionen, med omtrent 40 000 innbyggere. Dette er et godt utgangspunkt om du vil utforske vingårdene, og også en fin by å besøke i seg selv. I Vilafranca finner du flott arkitektur fra Middelalderen, hyggelige gater og plazaer, og mange gode restauranter som naturligvis serverer vin og cava fra gårdene i distriktet.

 • Den raskeste ruta fra Barcelona til Vilafranca del Penedes går innenlands på motorvei, og er 58 kilometer lang. Turen tar omtrent 40 minutter. Det er ingen dum idé å heller velge veien som går langs kysten, fordi denne ruta går innom byen Sitges, som også bør besøkes.

Parkering og trafikk med leiebil

Trafikken i Barcelona vil kunne oppleves som ganske intens. Hovedgatene er gjerne brede og med flere kjørefelt, men der kan det oppstå køer spesielt i rushtiden. Rundkjøringene, med flere kjørefelt, er også en liten utfordring. Skal du farte rundt i sentrum bør du vurdere å gå, eller bruke offentlig transport. Utenfor sentrum er det langt mer behagelig å kjøre bil.

Trafikken ved Columbusmonumentet i Barcelona.

Å parkere langs gatene kan være en utfordring. Antallet plasser er lavt, og de er som regel opptatte. Det finnes heldigvis veldig mange parkeringshus i byen, og disse er normalt godt merket, også i navigasjonssystemene. Du kan også bruke appen ParClick for Barcelona, som lar deg reservere parkeringsplass på over 200 forskjellige parkeringshus i byen.

Et fly tar av fra flyplassen i Barcelona.

Flyplass

Flyplassen i Barcelona heter Josep Tarradellas Barcelona – El Prat Airport, og de fleste omtaler den bare som El Prat. Dette er en av de mest trafikkerte flyplassene i Europa (nummer 6 på listen). Så godt som alle fly fra Schengen-området parkerer ved Terminal 1. Flyr du med et lavprisselskap via blant annet England og Sveits, kan det hende du ankommer terminal 2. De fleste leiebilselskapene har imidlertid kontor i begge terminalbygningene.

Per i dag finner du Avis, Hertz, Europcar, Budget, Enterprise, Goldcar, Thrifty og Sixt representere på EL Prat. Merk deg at det finnes andre selskap som holder til i nærheten, men booker du hos disse kan du bli avhengig av transport fra flyplassen og til kontorene deres.

 • Flyplassen ligger 12 kilometer sørvest for byens sentrum, forbundet det meste av strekningen med motorvei. Kjøretiden mellom flyplassen og sentrum er omtrent 15 minutter. Dette vil avhenge sterkt av hvor hotellet/bestemmelsesstedet ditt ligger. Inne i Barcelona sentrum kan det tidvis være en del trafikk.