Leiebil Cádiz

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Cádiz

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Cádiz

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Cádiz fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Cádiz gjennom oss.

Cádiz guide

Bilutleie Cadiz
Leiebil Cádiz

Cádiz ligger i Sør-Spania, og er hovedstad i provinsen med samme navn. Byen ligger på en halvøy ved Atlanterhavskysten – bundet sammen med fastlandet ved en 8 km lang, smal landstripe. I tillegg går en av verdens lengste broer (3,5 km) tvers over Cádiz-bukta til Puerto Real. Cádiz har ca. 131.000 innbyggere (2010), og tilhører regionen Andalucia.

Cádiz regnes for å være en av de eldste byene i hele Europa. Den ble grunnlagt allerede 1100 f. Kr. av fønikerne, og har gjennom den senere historien tilhørt ulike folkeslag: kartagenerne, romerne og araberne. Siden 1200-tallet har den imidlertid vært en av Spanias viktigste havne- og handelsbyer – en posisjon den fremdeles har.

Cádiz er vakker med høye, hvite hus med flate tak og utsiktstårn, palmealleer og parker.
Byen er omgitt av en voll med bastioner og fort, som viser at den har vært kraftig befestet.

Blant offentlige bygninger dominerer den gamle og den nye katedralen på «Plaza de la Catedral». Den eldste katedralen er fra 1260 (ombygget på 1600-tallet), mens den yngste ble bygget i perioden 1722-1838.

Cádiz har ellers et kunstakademi med en fin samling av spansk malerkunst.

Det finnes flere badestrender i Cádiz, som tiltrekker seg mange turister. Kyststrekningen der Cádiz ligger, kalles ofte Costa de la Luz (Lyskysten).

Hvert år blir et av verdens mest berømte karneval arrangert i Cádiz, noe som er populært både for turister og lokalbefolkningen.

Nærmeste flyplass er Jérez Airport, som ligger 48 km nordøst for Cádiz.