Leiebil Pamplona

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Pamplona

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Pamplona

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Pamplona fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Pamplona gjennom oss.

Pamplona guide

Bilutleie Pamplona

Leiebil Pamplona

Pamplona er  hovedstad i den nord-spanske regionen Navarra. Byen har rundt 200.000 innbyggere (2010), og ligger omlag 82 km sørøst for havnebyen San Sebastián.

Ifølge tradisjonen skal Pamplona være grunnlagt av den romerske keiseren Pompeius rundt år 75 f.Kr. under navnet Pompaelo. På 700-tallet ble byen erobret av araberne, og på slutten av det samme århundret av Karl den Store. Gjennom store deler av middelalderen var Pamplona hovedstad i kongeriket Navarra.

Det som ellers har gjort Pamplona kjent – og som også er byens hovedattraksjon – er den årlige San-Fermin-festivalen («Fiesta de San Fermín»). Den foregår i perioden 6. – 14. juli. Det er i utgangspunktet en tyrefekterfestival, men forut for arrangementene inne på selve tyrefekterarenaen foregår det såkalte okseløpet gjennom Pamplonas smale gater. Det er blitt ansett som særlig heltemodig – med fare for liv og helse – å løpe foran oksene. Flere er blitt drept i denne ”øvelsen” opp gjennom årene – enda flere stygt skadet.

San Fermin-festivalen er udødeliggjort gjennom Ernest Hemingways berømte roman Og solen går sin gang, som kom ut i 1926. Hemingway var selv til stede mange ganger under denne festivalen.

Siden San Fermin-festivalen har hatt (og fremdeles har) en slik dominerende posisjon når det gjelder Pamplonas omdømme, glemmer man lett at byen også har andre ting å by på – bl.a. en del spennende arkitektur. De viktigste severdighetene er den vakre, sengotiske domkirken fra 1700-tallet, et citadell fra 1400-tallet og restene av de tykke bymurene fra middelalderen.

Nærmeste flyplass er Pamplona Airport, som ligger 6 km sørves for Pamplona sentrum.

Meny