Leiebil Gran Canaria

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Gran Canaria

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie på Gran Canaria

Sammenlign priser og finn billig leiebil på Gran Canaria fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie på Gran Canaria gjennom oss.

Gran Canaria guide

Leiebil Gran Canaria

Gran Canaria er en del av Kanariøyene tilhørende Spania og er den nest sydligste øya. Med et innbyggertall på ca 840 000 er det den nest største av kanariøyene etter Tenerife. De første europeerne på øya på 1400-tallet kalte innbyggerne Kanari, som ble opphavet til samlebetegnelsen på alle øyene rundt. Øya er bygget opp av vulkanske bergarter, nord i landet finnes det to utdødde vulkaner man kan besøke.

Den største næringen på øya er turisme, etterfulgt av jordbruk mot eksportproduksjon. Her finnes også Europas eneste kaffeplantasje. Gran Canaria har den mest varierte naturen av alle kanariøyene. Den høyeste toppen er Morro de la Agujereada på 1956 moh., mens man tradisjonelt trodde det var Pico de las Nieves (1949 moh.).

Øya er et yndet turistmål med sitt varme stabile klima året rundt. Mange reiser hit spesielt vinterstid for å nyte solen og øya er blant Europas største reisemål for golfentusiaster. Selv om mange forbinder Gran Canaria med badeferie er det mange aktiviteter og severdigheter å utforske. Gamle koselige småbyer, fotturer i fjellene, vingårder og bananplantasjer, fornøyelsesparker og utforsking av grotter.

Attraksjoner

Storbylivet med gode shoppingmuligheter og de beste butikkene finner du i provinsens hovedstad Las Palmas. Ønsker du et pulserende natteliv bør du ta turen til Playa del Inglés med sine store nattklubber og puber. På restaurantene bør du smake de lokale spesialitetene med fersk fisk, blekksprut og skalldyr, papas arrugadas – rynkete poteter, det lokale ølet Tropical, queso de cabra – kanarisk geitost og selvfølgelig tapas.

Roque Bentayga (1404 moh.) var urbefolkningens hellige fjell og er et av de kjente landemerkene sammen med Roque Nublo (1813 moh.)

I historiske Gáldar kan du oppleve den arkeologiske parken Cueva Pintada med godt bevarte grottemalerier fra urbefolkningen. I museet kan du se keramikk, gamle mynter med mer som er utgravd fra området, i tillegg til et 3D-show som viser det tidligere livet til urbefolkningen.

Barranco de Guayadeque er en 10 km lang ravine fra kysten og oppover i fjellet. Er du ikke mettet på historie byr byen Guayadeque på historiske huler som ble brukt som gravkammere for urbefolkningnen, hvor det i senere tid har blitt gjort mange arkeologiske funn. Flere av hulene er i dag bebodd, men betydelig oppgradert og modernisert.

I gamlebyen Vegueta kan du hver torsdag oppleve «La ruta de tapas» hvor du går fra bar til bar og smaker på enkle tapasretter.

Gran Canaria har et unikt landskap, her fra en grotte på Playa del Cura.

Utforsk Gran Canaria med leiebil

Det er nesten et must å ha leiebil på Gran Canaria. Selv om de fleste reiser hit for å bade og slikke sol, bør man oppleve noen av de mange spennende og vakre småbyene og severdighetene. Det er også en rekke vakre naturområder her som er verdt et besøk, og spesielt de som ligger oppe i fjellene på vulkanøya. Her har vi plukket ut noen av de mest populære kjørerutene.

Distanse og kjøretid til severdighetene

I og med at folk oppholder seg på forskjellige steder på Gran Canaria, er det ikke hensiktsmessig å ta med distanser og kjørelengde. Du er uansett aldri langt unna når du har leiebil. Skal du for eksempel kjøre fra Las Palmas til Roque Nublo, som står på toppen og omtrent midt på øya, er det ikke mer enn cirka 5 mil hver vei. Dette bruker du vanligvis litt over 1 time på å kjøre. Å kjøre en full sirkel rundt øya, og langs kysten, vil ta deg omtrent 3 timer.

Katedralen Santa Ana – en av de vakre bygningene i Las Palmas.

Las Palmas – Storbyen på Gran Canaria

Las Palmas er Spanias niende største by, med omtrent 390 000 innbyggere. Her får du et livlig og urbant avbrekk fra badelivet, og kan ta for deg av museer, restauranter, severdigheter og opplevelser du ikke finner ellers på øya. Et av de største trekkplastrene er gamlebyen Vegueta. Dette var tidligere ”hovedstaden” på øya, og også hvor du finner de mest spennende bygningene. Her kan du blant annet ta en tur innom Casa de Colón, huset Christopher Columbus ofte bodde i da han planla sine ekspedisjoner. Den vakre katedralen Santa Ana er også blant høydepunktene. Ellers er Las Palmas en bra by å shoppe i, det er mange gode restauranter der, og du kan naturligvis også bade og sole deg på strendene som ligger på hver side av sentrum.

Roque Nublo og Roque de la Rana ble sannsynligvis til i et vulkanutbrudd for flere millioner år siden.

Roque Nublo – Steinen i skyene

Det kanskje mest kjente landemerket på Gran Canaria er vulkansteinen Roque Nublo. Navnet betyr noe slikt som steinen i skyene. Den ser ut som en monolitt, og strekker seg nesten 90 meter rett til værs. Ved siden av Roque Nublo står ”lillebroren” Roque de la Rana. Sannsynligvis ble steinene til i et vulkanutbrudd for flere millioner år siden. Folk reiser til Roque Nublo for å nyte utsikten, ta imponerende bilder, og for å gå seg en tur i det unike landskapet. Det er flere stier her som er godt oppmerkede. Du kan ikke kjøre helt frem til steinen, men parkerer omtrent 1,5 kilometer nedenfor toppen.

Maspalomas – Miniatyrørkenen på Gran Canaria

Maspalomas er navnet på både badebyen som ligger rett ved siden av Playa del Ingles, og den 12 kilometer lange stranden som ligger ved byen. Stranden går over til å bli en enorm sanddyne som strekker seg helt til stedet Meloneras. Der finner du også en av øyas mest kjente severdigheter, fyrtårnet Faro de Maspalomas. Sanddynen er et vernet område, med hekkeplasser for mange fuglearter. Derfor kan du ikke rusle på måfå der, men må i stedet benytte de oppmerkede stiene som går gjennom sanddynen. Du kan også leie deg en kamel om du ikke orker å gå selv. Et besøk på Gran Canaria bør inkludere en tur innom miniatyrørkenen Dunas de Maspalomas, om ikke annet for å nyte en av øyas beste badestrender.

Miniatyrørkenen Dunas de Maspalomas er verdt et besøk, når du er på Gran Canaria.
Byen blir kalt «Lille Venezia» med sine små kanaler og vakre hus bygget i italiensk stil.

Puerto de Mogán – Gran Canarias vakreste landsby?

Den lille fiskerlandsbyen Puerto de Mogán kalles lokalt for ”Lille Venezia”. Dette fordi landsbyen blant annet kjennetegnes av små kanaler, praktfulle hager, små hus bygget i italiensk stil, og koselige smågater og smug. Mange mener at Puerto de Mogán er Gran Canarias vakreste by eller tettsted. Her finner du også en av øyas beste sandstrender. Stranden ligger i enden av en liten bukt, med stille og behagelig vann som passer til bading for hele familien. Den beste dagen å besøke landsbyen på er fredag. Da er det stort marked i sentrum, og folk kommer fra hele øya for å tilby suvenirer , delikatesser, håndverk, og mye mer. Puerto de Mogán har også flere severdigheter som er verdt å få med seg, blant annet en undervannsbåt som du kan få deg en tur med.

Basilikaen i enden av gaten med fargerike hus.

Teror – Landsby omgitt av øyas vakreste natur

Den lille fjellandsbyen Teror er også blant småstedene på øya som må oppleves. Den ligger ikke så langt unna tidligere nevnte Firgas, og dermed på nordsiden av øya, i nærheten av Las Palmas. Her er arkitekturen ganske unik. Mange av husene er fra kolonitiden, og er flere hundre år gamle. Hit har det valfartet pilegrimer opp gjennom historien, mest for å se den kjente basilikaen som hedrer Jomfru Maria. Hver søndag arrangeres det marked i Teror, der det meste dreier seg om nydelig mat og drikke. Som Firgas er Teror også kjent for sitt gode kildevann. Omgivelsene til Teror er minst like flott som selve landsbyen. Tar du kjøreturen innom bør du sette av tid til å besøke Parque Rural de Doramas. Dette området ligger kun 2 kilometer fra Teror, og er et nydelig sted å ta en spasertur i.

Firgas – Vakker landsby med havutsikt

Firgas er en av de mange vakre småbyene på Gran Canaria, og også blant de eldste. Den ble grunnlagt i 1488 litt opp i fjellene, kun noen kilometer vest for Las Palmas. Det mest kjente ved byen er rådhuset, med den tilhørende torgplassen, og den imponerende trappegaten Paseo de Gran Canaria. Dette er en av de peneste og mest unike gatene du vil finne i Europa. Trappene går på begge sider av en kunstig foss med 30 meters fall. Fossefallet er pyntet og dandert med blomster, og langs husveggene ser du vakre relieffer som symboliserer øyas ulike distrikter. Du finner også andre pene byggverk i Firgas, og en rekke hyggelige restauranter som serverer lokale spesialiteter. Firgas er ellers kjent for å ha det beste drikkevannet på Kanariøyene, og her får du i tillegg en flott utsikt utover landskapet og til Atlanterhavet.

En av de mest unike gatene du vil finne i Europa er den imponerende trappegaten Paseo de Gran Canaria. Trappene går på begge sider av en kunstig foss med 30 meters fall.

Parkering og trafikk med leiebil

Det er stort sett enkelt å finne parkering i de fleste steder på Gran Canaria. Enten finner du parkeringsplasser med vakter, eller du setter bilen på oppmerket plass (markert med blå linjer). I gatene der det er tillatt å parkere betaler du på automat som står på fortauene, og må legge kvitteringen synlig i frontruten på leiebilen.

I sentrum av Las Palmas er det noe vanskeligere å finne parkering i gatene, men her har du flere parkeringshus å velge blant.

Det er enkelt å kjøre på Gran Canaria når du skal bevege deg langs østkysten. Motorveien som går fra Las Palmas til Arguineguin er god, og trafikken sjelden tett. Derimot er det mer utfordrende å kjøre innover på øya og opp i fjellet. Veien er svingete og litt trange. I fjellet bør man kjøre forsiktig og være ekstra oppmerksom.

Det er enkelt å kjøre på Gran Canaria når du skal bevege deg langs østkysten, men kjør forsiktig og vær ekstra oppmerksom om du skal kjøre oppover i fjellene.
Til tross for at det er over 11 millioner passasjerer innom flyplassen årlig er den oversiktlig og enkel å finne frem i.

Flyplass

Flyplassen på den kjente ferieøya heter offisielt Gran Canaria Airport (Aeropuerto de Gran Canaria), men kalles gjerne Grando Airport av øyas innbyggere. Den er rangert som Spanias femte største, med bortimot 11 millioner passasjerer per år. I tillegg til et høyt antall charterflyvninger, lander blant annet Ryan Air på Grando Airport. Gran Canaria Airport ligger på øyas østside, og mellom hovedstaden Las Palmas og de mest kjente feriestedene.

Selv om flyplassen håndterer mange passasjerer, er den oversiktlig og grei. Alle leiebilselskapene er samlet omtrent midt i terminalbygningen, med skranker ved siden av hverandre. Per i dag er det 11 selskap som tilbyr leiebil på flyplassen. Blant disse finner du de største internasjonale aktørene, som Europcar, Hertz, Thrifty, Budget og Sixt, et tysk leiebilselskap, og et leiebilselskap som kun opererer på Kanariøyene (TopCar).

  • Fra flyplassen til Las Palmas er avstanden cirka 25 kilometer, med motorvei hele distansen. Kjøretiden er omtrent 20 minutter.
  • Fra flyplassen til Maspalomas og Playa del Ingles er avstanden cirka 30 kilometer. Kjøretiden på motorvei er omtrent 20 minutter.
  • Fra flyplassen til Arguineguin er det cirka 43 kilometer, med kjøretid på omtrent 30 minutter.