Leiebil Avila

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Avila

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Avila

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Avila fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Avila gjennom oss.

Avila guide

Bilutleie Avila
Leiebil Avila

Avila (Avila de los Caballeros) ligger sentralt i Spania, og er hovedstad i provinsen med samme navn. Byen tilhører regionen Castilla y León, og har 59.000 innbyggere (2011).

Avila ligger ved elven Adajas – omlag 100 km nordvest for Madrid. Byen er et viktig handelssentrum for regionen, og har 2 universiteter. Byen ligger 1131 m.o.h. – og er den høyestliggende provinshovedstaden i Spania.

Avila er en tidligere kongeby, og dette avspeiles i byens mange palasser og bygninger i renessansestil, bl.a. Valserrabanospalasset fra 1400-tallet (idag hotell) og Casa de los Deanes fra 1500-tallet (tidligere prestegård, som idag huser et provinsmuseum).

Avila er berømt for sin 2,5 km lange romerske bymur fra middelalderen, som idag står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Bymuren er bygd i brun granitt, og ble grunnlagt i 1090. Muren har 80 tårn og 9 porter som fremdeles er intakte.

Den gotiske Avila-katedralen (bygd mellom 1100- og 1300-tallet) er også en turistattraksjon her. Katedralen ser ut som en festning, og er en del av bymuren.

Andre viktige turistattraksjoner i Avila er bl.a. de romanske kirkene San Vicente, San Pedro og San Segundo – alle fra 1100-tallet samt Katedralmuseet – med utstillinger av religiøs kunst.

Byen har ellers svømmehall, tennisbaner og golfbaner.

Nærmeste større internasjonale flyplass er Madrid Barajas Airport, som ligger 130 km vest for Avila.