Leiebil Portugal

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Portugal

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Portugal fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Portugal gjennom oss.

Portugal guide

Bilutleie Portugal
Leiebil Portugal

Portugal ligger på Den iberiske halvøy sørvest i Europa, og grenser i nord og øst til Spania. Landet har kystlinje i vest og sør mot Atlanterhavet. Portugal har rundt 10,7 millioner innbyggere (2010).
Hovedstaden Lisboa ligger sørvest i landet, og har 475.000 innbyggere. Lisboa ligger vakkert til ved nordbredden av elva Tejo – omlag 15 km fra Atlanterhavet.

Andre større byer i Portugal er Porto (235 000 innb.) og Amadora (182 000 innb.).

Naturen i Portugal er variert, og elva Tejo – som deler landet i to – markerer et skille mellom Nord-Portugals fjell-landskap og Sør-Portugals slettelandskap. Langt sør reiser landskapet seg igjen i et par høye fjellkjeder, før det senker seg igjen i Portugals sørligste område – Algarvekysten. I tillegg til selve fastlands-Portugal omfatter landet også de vulkanske øygruppene Asorene og Madeira i Atlanterhavet.

Portugal er et godt besøkt ferieland. Mange ønsker å oppleve kulturbyen Lisboa, som også er kjent for sine mange museer og for sine spennende historiske byggverk med klostre og festninger. De mest populære turistdestinasjonene ellers finner vi på Algarvekysten og på øya Madeira.

Portugals hovedflyplass, Lisboa International Airport, ligger rett ved hovedstaden. Ellers er Faro Airport på Algarvekysten og Madeira International Airport ved Funchal på Madeira viktige flyplasser for mange charterselskaper.

Hovedstaden Lisboa er kjent for sine mange museer og for sine spennende historiske byggverk med klostre og festninger.

Kjøring i Portugal

Å kjøre i Portugal har blitt betydelig enklere og tryggere de siste årene. Landet har brukt store ressurser på å oppgradere veinettet, og myndighetene har gjennomført tiltak som redusert antall ulykker i trafikken. Likevel bør du kjøre litt defensivt på portugisiske veier, og være spesielt oppmerksom på landeveier som går i fjellene og langs kysten. Der kan knappe svinger, uoversiktlige bakketopper, og værforhold gjøre kjøreturen noe mer utfordrende.

All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang med mindre du bruker hands-free.

Trafikkregler i Portugal

 • I Portugal kjører du på høyre side av veien.
 • Det er påbudt med kjørelys på bilen i tunneler og ved redusert sikt på dagtid.
 • Det er påbudt med kjørelys etter mørkets frembrudd.
 • All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, unntatt hands-free.
 • Det er påbudt med setebelte for sjåfør og passasjerer.
 • Barn under 12 år (eller under 150 cm) skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.
 • Barn skal ikke sitte i forsetet.
 • Barn under 3 år som sitter i godkjent barnesete, kan plasseres i forsete dersom bilens airbag på denne siden er deaktivert. Stolen skal da være vendt med ryggen mot kjøreretningen.
Fartsgrensene i Portugal ligger på 90 km/t om ikke annet er spesifisert.

Fartsgrenser i Portugal

Dersom det annet ikke er spesifisert, gjelder de følgende grensene:

 • Byer og tettsteder: 50 kilometer/t
 • Landeveier: 90 kilometer/t
 • Firefelts veier i urbane strøk: 100 kilometer/t
 • Motorveier: 120 kilometer/t

Promillegrense i Portugal

I Portugal er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet overstiger 0,5‰ (0,5 g/l). Har du et alkoholnivå som ligger over 0,5‰ vil du få en bot, og du risikerer inndragelse av førerkort.

Anbefalte kjøreturer i Portugal med leiebil

En av de største fordelene med å utforske Portugal med leiebil er at avstandene er som regel korte. Veiene er også gjennomgående gode, og du slipper som regel å kaste bort tid på køer og tett trafikk. Landet har vakker og variert natur, mange pene byer og landsbyer, og unike severdigheter som er verdt et besøk. Her er noen av de mest populære kjøreturene.

Kystveien mellom Lisboa og Porto

Den kanskje beste kjøreturen du kan ta med leiebil i Portugal går mellom landets to største byer, Lisboa og Porto. Det er mulig å kjøre strekningen innenlands på kun 2 timer og 30 minutter, men da raner du deg selv for en rekke flotte opplevelser. Om du starter i Lisboa bør du heller ta peiling mot Sintra først, og utforske de vakre villaene, palassene og parkene der. Deretter kan du kjøre innom Cabo da Roca, som er punktet som ligger lengst vest på det europeiske fastlandet. På veien nordover mot Porto har du et nærmest uendelig utvalg av billedskjønne landsbyer både ved kysten og innenlands, strender, slott, kirker og klostre, og andre severdigheter du kan kjøre innom. Ta for eksempel et bad på stranden Praia Baia i Espinho, se middelalderbyen Obidos, utforsk de mer enn 150 millioner år gamle grottene i Mira de Aire, og besøk kirken i Tomar som var setet til Tempelridderordenen på 1100-tallet, og som står på UNESCOs liste over verdensarv.

Middelalderbyen Obidos har mye spennende historie.

Fjellkjeden Serra da Estrala er den høyeste i Portugal. Her kan du få guidede turer både til fots og på hesteryggen.

Serra da Estrela

Serra da Estrela er den høyeste fjellkjeden i Portugal, og det eneste stedet i landet hvor du kan stå på ski om vinteren. Nasjonalparken er kjent som særdeles vakker, med høye fjelltopper, dype daler, rennende elver med mange laguner som er utmerkede å bade i om sommeren. Dyre- og plantelivet er variert i den uberørte naturen. Området er blant de mest populære utfartsstedene i Portugal. Du finner flere camper der som tilbyr guidede turer i nasjonalparken, enten til fots eller på hesteryggen, og det ligger en rekke pene landsbyer ved foten av fjellene. Avstanden til Serra de Estrela er heller ikke avskrekkende, nesten uansett hvor i landet du befinner deg. Fra Lisboa bruker du knapt 3 timer med leiebil.

Costa Vicentina

Området på Portugals sørvestlige spiss, og mellom landsbyene Odeceixe og Burgau, kalles Costa Vicentina. Mye av dette tilhører nasjonalparken Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Her finner du et landskap som for det meste er helt uberørt, og som beskrives som særdeles vakkert. Det er spesielt de mange strendene som tiltrekker seg folk. Sanden er ren og gylden, det er som regel lite folk der, og strendene er omringet av kalksteinsklipper som gir ly for vinden. Folk reiser også hit for å ta fotturer eller ri på hest langs kysten, og for å besøke noen av de stille og billedskjønne fiskerlandsbyene som ligger spredt i Costa Vicentina. Om du kjører fra Lisboa tar turen litt i overkant av et par timer, mens fra Algarvekysten er avstanden betydelig kortere.

Stranden i Odeceixe ligger idyllisk til med gylden fin sand.

Douro-dalen er kjent for sine vingårder. Her er det mulighet for vinsmaking og -kurs.

Vingårdene og landsbyene i Douro-dalen

Vale do Douro er dalen som går der Douro-elven renner på vei mot Porto. Området har et mikroklima som gjør det særdeles fruktbart, og deler av området er spesielt godt egnet for dyrking av vindruer. Denne delene av dalen, Douro Vinhateiro, anses som en av Portugals viktigste vinområder og står på UNESCOs liste over verdensarv. Mange av gårdene har overnattingstilbud og restauranter, og arrangerer selvsagt vinsmaking og vinkurs. Det er også populært å kjøre innom de mange landsbyene som ligger i dalen, for eksempel Peso da Régua hvor du finner et meget bra vinmuseum, Lamego som er en av Portugals vakreste byer, og Pocinho, hvor du kan besøke den arkeologiske parken Vale do Coa. Der kan du se flere tusen hulemalerier som er opptil 24 000 år gamle, og som også er anerkjent som en del av vår verdensarv.

Algarvekysten

Det er enkelt å dra på utflukter med leiebil på Algarvekysten, blant annet fordi du ka

Algarvekysten er et populært reisemål for badeferie.

n komme deg raskt mellom stedene på den gode motorveien A22 som går langs det meste av kyststripen. Ved havet finner du alt fra store feriedestinasjoner og byer som Faro, til billedskjønne og små fiskerlandsbyer. Der er det også vakre strender med behagelig badetemperatur, noe som er kjærkomment når du har sittet i bilen en stund. Om du vil ha avveksling fra havet, strendene og badebyene, kan du ta korte avstikkere til landsbyene og nasjonalparkene som ligger oppe i fjellene langs kysten. Der er livet og severdighetene helt annerledes, og viser en fin kontrast til det du ellers opplever i regionen. Om du har tid nok kan du også vurdere en avstikker til Spania, for eksempel til byene Cadiz og Sevilla, eller badebyene som ligger ved flotte strender som Playa de Castilla og Playa de Mazagon.

Selskaper du kan leie bil fra i Portugal

I Portugal finner du en rekke lokale og nasjonale selskap som tilbyr leiebil, og som du kanskje aldri har hørt om. Blant de største nasjonale aktørene finner du for eksempel Portugalrent, Auto Rent Algarve, Realcar og Amoita Car Rental. På flyplassene, i byene, og på de destinasjonene som har flest turister, finner du nesten alltid de største og mest kjente internasjonale selskapene. Dette inkluderer Hertz, Sixt, Avis, Budget, Europcar, National og Thrifty.

7 vanlige spørsmål om leiebil i Portugal

Hvilke forsikringer trenger jeg i Portugal?

Når du leier bil gjennom GoAutos er obligatoriske forsikringer alltid inkludert i prisen. Dette er kollisjonsforsikring, tyveriforsikring og ansvarsforsikring. Utover dette trenger du normalt ingen ytterligere forsikringer, så fremt du har tilstrekkelig reiseforsikring med dekning for personskade. Mange velger imidlertid å ha egenandelforsikring. Den kan du skaffe deg gratis med å betale med enkelte kredittkort, eller gjennom reiseforsikringen. Husk at å tegne ekstra forsikringer over skranken når du henter bilen er som regel den dyreste løsningen.

Må jeg levere bilen på samme sted som jeg leier den?

Enveisleie aksepteres som regel av alle leiebilselskap, men med visse forbehold. Vanligvis avhenger det av at bilutleieselskapet er representert begge steder. Du må betale en avgift for enveisleie. Størrelsen på avgiften kan variere en god del, både fra selskap til selskap, og i forhold til hvor du vil levere bilen tilbake. Normalt er det rimeligere med enveisleie innenlands, enn å levere bilen i et annet land. Kostnaden ser du når du fyller ut bestillingsskjemaet.

Kan jeg ta med leiebilen til for eksempel Spania?

Normalt går det helt fint å kjøre leiebil til andre land innenfor EU- og EØS-området, med unntak av enkelte stater i Øst-Europa. Det kan imidlertid være begrensninger i forhold til hvilke kategori bil det dreier seg om. Spør alltid selskapet du skal leie hos på forhånd.

Hva er aldersgrensen for å få leie bil i Portugal?

I Portugal har noen bilutleieselskap 21 år som aldersgrense, mens andre har 19 år som laveste grense. Bilutleieselskapene kan også stille krav til at sjåføren må ha hatt førerkort en viss tid, normalt minimum 1 år. Sjåfører som er yngre enn 25 år må som regel betale en ekstra avgift per dag. Du får oppgitt den nøyaktige kostnaden for denne avgiften i bestillingsskjemaet.

Hvilken type bil bør jeg leie i Portugal?

I Portugal spiller det liten rolle hvilken biltype du velger. Veiene er gode, og det er svært sjelden man må kjøre på isete eller snødekte veier i dette landet. Velg bil i forhold til behov for plass, og gjerne med et godt aircondition-apparat dersom du er i Portugal om sommeren.

Er det vanlig med bomstasjoner i Portugal?

I Portugal er mange av motorveiene avgiftsbelagte. På noen av disse kan du betale med kort eller kontant. I de siste årene har mange av motorveiene fått elektronisk bompassering, og hvor kort og kontant ikke er et alternativ. Det er flere løsninger for betaling på veier med elektronisk bompassering som passer for besøkende med leiebil. De fleste selskap tilbyr brikker for bompassering, der summen legges til på regningen for leieforholdet. Alternativet til dette er å betale bomavgift på forhånd, noe du kan gjøre på postkontorene over hele landet.

Hvem kontakter jeg dersom jeg er involvert i en ulykke med leiebil i Portugal?

Nødnummeret i Portugal for ambulanse, brannvesen og politi er 112. Dette skal du kun ringe dersom du har vært involvert i en ulykke der det er personskader, dersom det oppstår brann, eller ved andre alvorlige tilfeller og nødsituasjoner. Du bør også kontakte leiebilselskapet og/eller forsikringsselskapet du bruker.

Destinasjoner