Leiebil Agueda

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Portugal
  4. chevron_right
  5. Leiebil Agueda

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Agueda

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Agueda fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Agueda gjennom oss.

Agueda guide

Bilutleie Agueda
Leiebil Agueda

Agueda er en by og kommune i den nordlige delen av Portugal. I selve byen er det rundt 15.000 innbyggere (2010), mens hele kommunen har et folketall på ca. 50.000.

Agueda har vært egen kommune siden 1834, mens sentrum fikk bystatus først i 1985. Det har imidlertid vært bosetting på stedet siden oldtiden. Det lå en romersk festning i nærheten på 300-tallet, mens det på 800-tallet hadde utviklet seg en travel handelsplass der byen nå ligger. I 1325 er det dokumentert at den portugisiske helgendronningen Isabel besøkte Agueda mens hun var på pilgrimsreise til Santiago de Compostela.

Aguede er en sjarmerende liten by, men de fleste turistattraksjonene befinner seg andre steder i kommunen. Mest kjent er det arkeologiske utgravningsområdet «Cabeco do Vouga»,  som ligger 9 km nord for Agueda sentrum. Der har man avdekket en gammel romersk bosetting – Castelium Marnelis.

Ellers må klosteret Convento do Santo António nevnes. Det ligger i landsbyen Serém, 12 km nord for Agueda by, og ble påbegynt i 1634.

Den tradisjonelle kulturen i Agueda-området er preget av sterke håndverkstradisjoner, bl.a. keramikkarbeider, håndlagede kurver, håndstrikkede klesplagg osv. Dessuten har området sine lokale mattradisjoner – bl.a. en spesielt tilberedt Leitão, det vil si en to til seks uker gammel grisunge som er helstekt/grillet (engelsk: suckling pig). Mange turister vil også gjerne smake den lokale vinen.

Nærmeste internasjonale flyplass er Porto Lufthavn, som ligger ca. 80 km nord/nordvest for Agueda.