Leiebil Sevilla

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Sevilla

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Sevilla

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Sevilla fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Sevilla gjennom oss.

Sevilla guide

Bilutleie Sevilla

Leiebil Sevilla

Sevilla ligger i den sør-spanske regionen Andalucía, og er hovedstad i provinsen med samme navn som byen. Elva Guadalquivir renner gjennom sentrum. Sevilla er en relativt stor industriby med ca. 700.000 innbyggere (2011). Selv om det er rundt 100 km fra Sevilla til utløpet av Guadalquivir (ved byen Sanlúcar), har byen en stor havn. (Skip på opptil 12.000 tonn kan forsere denne elva).

Sevilla (Hispalis) var i romertiden hovestad i provinsen som den gang het Hispania Baetica. I år 712 ble byen erobret av araberne, og hadde en viktig funksjon som hovedstad for flere kalifdynastier, inntil Ferdinand 3. av Castilla y Léon erobret den i 1248. Etter oppdagelsen av Amerika var Sevilla den viktigste havnebyen i Spania, en stilling byen beholdt fram til 1700-tallet. Sevilla fikk eget universitet i 1502.

Mye av arkitekturen i Sevilla bærer fremdeles preg av den lange arabiske (mauriske) epoken. Det fremste byggverket i maurisk stil er den vakre borgen Alcázar fra 1100-tallet. Den er omgitt av vakre hageanlegg, noe som også preger byen for øvrig. Den gamle bydelen er sjarmerende, med sine smale, krokete gater – og her ligger også den mektige Sevilla-katedralen fra 1400-tallet, som er oppført på ruinene av en eldre moské.
Andre viktigre severdigheter er Columbus-bibliotek, det arkeologiske museet og flere spennende kunstgallerier.

I 1992 var Sevilla arrangør av Verdensutstillingen (Expo-92). Mange av arrangementene foregikk på ei øy i Guadalquivir, og i den forbindelse ble det bygget flere broer. Den største av disse, Allamillo-broen, ble tegnet av den berømte arkitekten Santiago Calavetra.

Ellers er Sevilla kjennetegnet av en rekke store religiøse og verdslige fester, som trekker mange turister til byen – og for å være stedet der handlingen i Rossinis verdensberømte opera ”Barbereren i Sevilla” (1816) foregår.

Nærmeste flyplass er Sevilla-San Pablo Airport, som ligger 12 km nordøst for byen.

Meny