Leiebil Evora

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Portugal
  4. chevron_right
  5. Leiebil Evora

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Evora

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Evora fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Evora gjennom oss.

Evora guide

Bilutleie Evora
Leiebil Evora

Evora ligger sentralt i Spania, ca. 120 km sørøst for Lisboa – og er en by med rundt 45.000 innbyggere (2008). Turisme er en viktig næringsvei for Evora, som også er et regionalt handelssentrum.

Evora hadde en viktig militær posisjon i romertiden, og ble fikk derfor først navnet Liberalitas Julia (oppkalt etter Julius Cæsar). Byen utviklet seg senere – under maurerne – til et travelt handelssentrum.

Evora er i dag regnet som en av de vakreste byene i Portugals – og den gamle bydelen står i sin helhet på UNESCOs verdensarvliste. Her er det flere godt bevarte bygninger både fra den romerske og den arabiske epoken – bl.a. akvedukten «Água de Prata Aqueduct».

Blant de viktigste severdighetene ellers finner vi Dianatempelet fra rundt år 200 og domkirken Sé de Evora fra 1100-tallet (som rundt år 1400 ble ombygget fra romansk til gotisk stil). Den er Portugals største kirke. I Evora kan man også besøke en av landets aller vakreste kirker – Igreja de São Francisco fra 1510. Kapellet i denne kirken – Capela dos Ossos – er dekorert med bein fra ca. 5000 skjeletter.

Andre populære attraksjoner i byen er Palácio dos Duques de Cadaval, som er et imponerende byggverk fra 1600-tallet – samt universitetet fra 1559.

Nærmeste flyplass er Badajoz Airport, som ligger 120 km nordøst for byen. Det er imidlertid ikke så mye lengre til den internasjonale flyplassen i hovedstaden Lisboa, som ligger 132 km vest for Evora.