Leiebil Almada

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Portugal
  4. chevron_right
  5. Leiebil Almada

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Almada

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Almada fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Almada gjennom oss.

Almada guide

Bilutleie Almada
Leiebil Almada

Almada ligger ved utløpet av elva Tejo, tvers overfor Portugals hovedstad Lisboa. Byen har omlag 160.000 innbyggere (2010), og regnes gjerne som en av Lisboas forsteder. Almada  har  forbindelse med hovedstaden via den kjente ”25. april-broen” over Tejo.

Navnet Almada har arabisk opprinnelse (al-Madan), og stammer fra den perioden maurerne hersket på den iberiske halvøya. Byens historie strekker seg dermed tilbake til middelalderen, men først i 1973 ble den tilkjent offisiell bystatus.

Almadas viktigste landemerke er den enorme Kristus-statuen Cristo Rei, som står ved sørenden av broen, og som kan sees fra store deler av Lisboa. Den er 28 meter høy, og står på en 82 meter høy sokkel. Statuen ble avduket i 1959.  Sju år senere – i 1966 – åpnet ”25. april-broen” over til Lisboa. Det opprinnelige navnet var Ponte Salazar, i og med at den var oppkalt etter Portugals daværende diktator. Den er en av verdens lengste hengebroer, med en total lengde på 2.277 meter – og et hengebrospenn på over 1.000 meter.

Kristus-statuen og broen er Almadas to mest berømte severdigheter. Ellers fungerer Almada i stor grad som ”avlastningsby” for Lisboa – og i turistsammenheng kan den også betraktes som en del av hovestadsområdet.

Nærmeste internasjonale flyplass er Lisboa Portela Airport, som ligger 15 km nord for Almada.