Leiebil Porto

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Portugal
  4. chevron_right
  5. Leiebil Porto

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Porto

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Porto fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Porto gjennom oss.

Porto guide

Bilutleie Porto
Leiebil Porto

Porto (også kjent som Oporto) ligger nordvest i Portugal ved Atlanterhavskysten, rundt 5 km fra utløpet av elva Douro. Selve byen har ca. 270.000 innbyggere (2010), men tar man forstedene med, øker folketallet til rundt 1,25 millioner.

Porto er Portugals nest største by (etter hovedstaden Lisboa), og er også det viktigste senteret for handel og industri i den nordlige delen av landet. I romertiden var byen kjent som Portus Cale (som navnet Portugal er avledet av), og en periode på 1000-/1100-tallet hadde den en hovedstadsfunksjon.
Byen er mest kjent for sin portvin – som har vært produsert og eksportert her siden 1600-tallet.

Porto har en vakker beliggenhet, og er bygget ut fra en form for terasseplan oppover i et skrånende terreng. Blant de arkitektoniske attraksjonene er katedralen fra 1100-tallet (senere noe ombygget) et dominerende byggverk. Den ligger i nærheten av et stort bispepalass fra 1700-tallet. Andre spesielle kirkebygg er São Martinho de Cedofeita fra 1100-tallet og basilikaen São Francisco fra 1400-tallet.

Ved sørbredden av Douro ligger forstaden Vila Nova de Gaia, som først og fremst er kjent som ”vinhandlernes by”. Her finnes det enorme vinkjellere som er sprengt inn i fjellet.

Andre populære besøksmål i Porto er Kunstakademiet, Portvinsinstituttet og et nytt museum for samtidskunst, tegnet i 1999 av den kjente arkitekten Alvaro Siza.

Nærmeste flyplass er Porto Airport, som ligger 11 km nordvest for byen.