Leiebil Aveiro

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Portugal
  4. chevron_right
  5. Leiebil Aveiro

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Aveiro

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Aveiro fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Aveiro gjennom oss.

Aveiro guide

Bilutleie Aveiro
Leiebil Aveiro

Aveiro er en kystby som ligger ved utløpet av elva Rio Vouga, ca. 60 km sør for Porto. Byen har i underkant av 80.000 innbyggere (2010), og er den nest største byen i den såkalte Centro-regionen, samt en av Portugals viktigste fiskehavner. Også saltutvinning har i mange år spilt en betydelig rolle i Aveiros næringsliv.

Byens historie strekker seg tilbake til 900-tallet, da den var kjent under det latinske navnet Alavarium. Den fikk imidlertid en alvorlig knekk i forbindelse med en katastrofestorm i året 1575, da havnen og store deler av bebyggelsen ble fullstendig ødelagt. Aveiro kom imidlertid på fote igjen da den fikk en sentral posisjon som innførselshavn for det innbringende, portugisiske Newfoundlands-fisket.

Aveiros fremste attraksjon er de mange kanalene, som har gjort at byen ofte kalles ”Portugals Venezia”. Kanalbåtene er dessuten populære – særlig blant turistene som besøker byen. Ellers er det mye severdig arkitektur i sentrum – deriblant flere vakre kirker.

Også en del attraksjoner i Aveiros umiddelbare nærhet lokker turister hit. Det gjelder bl.a. strendene langs halvøya São Jacinto, i Barra-området og langs Costa Nova do Prado. I tillegg er den tradisjonsrike, eksklusive porselensfabrikken Ílhavo Ceramica de Vista Alegre et populært besøksmål. Den ligger i en landsby om lag 9 km sør for Aveiro sentrum.

Nærmeste flyplass er Porto Lufthavn, som ligger 78 km nord for Aveiro.