Leiebil Beja

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Portugal
  4. chevron_right
  5. Leiebil Beja

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Beja

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Beja fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Beja gjennom oss.

Beja guide

Bilutleie Beja
Leiebil Beja

Beja er navnet både på en by og en kommune i den sørøstlige portugisiske regionen Alentejo. I selve byen bor det rundt 21.700 mennesker (2009), mens hele kommunen har et innbyggertall på omlag 35.000.

Byen er svært gammel, og kan regne sin historie helt tilbake til før-romersk tid, og i romertiden hadde den en lang periode status som regional hovedstad.

Den kanskje aller mest kjente attraksjonen i Beja er den gamle festningen fra 1200-tallet, som ligger på en høyde med utsikt over byen. Den er bygget på ruinene av et romersk kastell. I tilknytning til murverket på festningen er det fire, firkantede hjørnetårn – og midt i komplekset ligger et 40 meter høyt hovedtårn («Torre de Menagem»), der 197 trappetrinn fører opp til toppen. I festningen er det nå et militærmuseum.
Beja var i middelalderen omgitt av en bymur med hele fem porter og førti tårn. Restene av denne muren kan ennå sees.

Ellers ligger en av Portugals i alt fire bevarte før-romanske kirker i Bejo – den hvitkalkede, vestgotiske kirken Santo Amaro. De eldste delene er fra 500-tallet, mens en del av interiøret er fra 600-tallet. Der er i dag et lite arkeologisk museum med vestgotisk kunst i kirken.

«Museu da Rainha D. Leonor» er også et populært besøksmål. Det er et regionalt museum, som både huser historiske gjenstander og en samling flamske, spanske og portugisiske malerier fra det 15. til det 18. århundre. Museet ble etablert i slutten av 1920-årene i et kloster fra 1400-tallet. Klosterbygningen er klassifisert som et nasjonalmonument.

De nærmeste internasjonale flyplassene er Faro Airport, som ligger 150 km sør for Bejo – og Lisboa Airport, som ligger 165 km nordvest for byen.