Leiebil Faro

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Portugal
 4. chevron_right
 5. Leiebil Faro

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie i Faro

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Faro fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Faro gjennom oss.

Faro guide

Bilutleie Faro

Leiebil Faro

Faro er en havneby i Sør-Portugal, nærmere bestemt ved Algarve-kysten. Den har omlag 50.000 innbyggere (2010), og regnes ofte som Algarves «hovedstad».

Ved siden av turismen, som er den dominerende næringsveien i Faro, spiller også fiskeri- og frukteksport en vesentlig rolle. Byen har en stor fiskerihavn.

De fleste historiske severdighetene ligger i den gamle bydelen, men de eldste bygningene ble stort sett lagt i ruiner under et stort jordskjelv som rammet området i 1755.

Attraksjoner

Blant attraksjonene i Faro er det store naturreservatet Ria Formosa (som også er rasteplass for en rekke fuglearter under trekkene hver vår og høst) og den lange stranden (som ligger rundt 7 km fra sentrum). Det varme, behagelige klimaet er dessuten et viktig bidrag til å gjøre Faro til et meget populært turiststed. Rundt 5 millioner tilreisende kommer hit hvert år, først og fremst på sol- og badeferie.

Den lange sandstranden frister mange turister til å dra til Faro for sol- og badeferie.

Ellers er det arkeologiske museet «Museu Arqueologico» den mest kjente kulturelle severdigheten i Faro. Det befinner seg i den gamle bydelen – i en bygning fra 1518. Like i nærheten ligger katedralen Sé de Faro, som ble gjenoppbygget etter jordskjelvet i 1755. Av den opprinnelig gotiske kirken er kun tårnet bevart.

Det er flere interessante museer i Faro, bl.a. sjøfartsmuseet Museo Maritimo i havneområdet og et etnografisk museum – Museu Etnografico – som byr på jevnlige utstillinger knyttet til lokal kultur og håndverkstradisjoner.

Utforsk Faro med leiebil

Faro er et flott sted å leie bil på når du er på ferie i det sørlige Portugal. Herfra kan du ta mange spennende utflukter, og variasjonen mellom de er stor. Det er mye å se både langs kysten og opp i fjellene. I tillegg er det kort vei til sørkysten av Spania, og du kommer deg ganske raskt til steder som Sevilla, Gibraltar og Marbella. Her har vi plukket ut noen eksempler på de mest populære kjøreturene med Faro som utgangspunkt.

Det populære spaet Caldas de Monchique med vann fra varme kilder

Monchique – Vakker fjellandsby

Den lille fjellandsbyen Monchique er en av de vakreste og grønneste i Portugal. Den ligger kun en kort kjøretur unna Faro, og passer perfekt til en dagstur med bil. Her er de flotte små husene malt i friske farger, gatene er koselige å vandre i, atmosfæren vennlig, og utsikten utover landskapet suveren. Inne i sentrum ligger det flere gode spisesteder som serverer lokale spesialiteter. For de som vil bruke beina sine litt i vakker natur, finnes det mange stier som passer både for gående og syklende. En av de populære rutene går til Caldas de Monchique, et kjent spa som byr på vann fra varme kilder.

 • Den korteste og raskeste veien til Monchique går først på motorvei til Portimão, før du tar av opp mot fjellene. Da kjører du cirka 85 kilometer, og bruker rundt 1 time.
 • Vil du se mer av fjellene kan du i stedet kjøre via São Bartolomeu de Messines. Distansen blir da cirka 5 kilometer lenger, og kjøretiden 1 time og 20 minutter.

Farol de Sagres – Besøk verdens ende

Fyrtårnet på odden Ponta de Sagres ble i antikken kalt verdens ende. Det skjønner du når du står der. Tårnet står på kanten av en over 60 meter høy klippe, med det ville Atlanterhavet skummende nedenfor. Angivelig skal Henrik Sjøfareren, Portugals prins og viktigste oppdager, ha planlagt mange av sine ekspedisjoner på Farol de Sagres. Dagens utgave av fyrtårnet er delvis fra 1846, bygget på grunnen som en gang var et munkekloster. Besøk også byen Sagres som ligger like øst for fyrtårnet. Der finner mange gode fiskerestauranter, en livlig marina, og gode bademuligheter. Hvis du samtidig har lyst til å se flere flotte fyrtårn, kan du vurdere å kjøre 5 kilometer videre vestover, der Farol do Cabo de São Vicente ligger.

Fyrtårnet står på kanten av en over 60 meter høy klippe med Atlanterhavet under seg.

 • Fra Faro til Farol de Sagres er det 118 kilometer, der omtrent 80 kilometer av strekningen er motorvei. Kjøretiden er cirka 1 time og 35 minutter.

Den eneste naturlige kolonien med aper I Europa finner du på fjelltoppen i Gibraltar.

Gibraltar – Et lite stykke England

Det britiske territoriet Gibraltar er innenfor rekkevidde om du vil ta en annerledes utflukt fra Faro. Bebyggelsen ligger ved foten av en steinete fjelltopp, og inkluderer en rekke spennende severdigheter, blant annet en maurisk festning, tuneller fra slutten av 1700-tallet, en flott katedral, flere museer, og vakre hager. Det store trekkplasteret er imidlertid fjelltoppen. Der finner du den eneste naturlige kolonien med apekatter i Europa. Utsikten er uslåelig, og du ser over til Afrika så fremt det ikke er dårlig vær.

 • Det er 390 kilometer på motorvei mellom Faro og Gibraltar. Uten stopp er kjøretiden omtrent 4 timer.

I Loulé er det gode shoppingmuligheter, spesielt lørdager når det store markedet er åpent.

Loulé – Byen med det beste markedet på Algarvekysten

Å kjøre til den lille byen Loulé tar kort tid fra Faro. Der finner du et nydelig sentrum med gode spise- og shoppingmuligheter. I midten av byen har du også festningen Castelo de Loulé som maurerne bygget på 700-tallet. Atmosfæren er rolig og annerledes, og ikke spesielt preget av turisme. Det er spesielt på lørdager at det passer med en kjøretur til Loule. Da er det stort marked der, hvor lokale produsenter og kunstnere selger delikatesser, håndverk og kunst. Mandager er den minst gunstige dagen, for da holder de fleste severdighetene stengt.

 • Fra Faro til Loulé er det knapt 18 kilometer. Dette bruker du omtrent 20 minutter på om du kjører med bil.

Sevilla – Hjembyen til spanske tapas

Sevilla i Spania ligger ikke lenger unna Faro at en dagstur er fullt mulig, men du bør vurdere å ta minst en overnatting når du først er der. Dette er en av Spanias desidert mest spennende byer. Sevilla er blant annet kjent for sin rike historie, flotte arkitektur, og livlige kultur. Byen er også et av de beste stedene å dra innom om du er glad i særdeles god mat. Mange regner Sevilla som verdens hovedstad når det gjelder tapas, og utmerkede restauranter finner du overalt. Pulsen i byen er annerledes enn vi er vant med. Innbyggerne har relativt lang siesta, og spiser middag sent på kvelden. I Sevilla går man som regel ikke til sengs før langt på natt. Kort fortalt er livet ganske herlig i Sevilla.

 • Det er 195 kilometer mellom Faro og Sevilla, og så godt som hele strekningen går på motorvei. Tidsbruken med leiebil er omtrent 2 timer. Husk å sjekke med bilutleieselskapet hva reglene er for å krysse landegrenser.

Lite folk å se midt på dagen, innbyggerne har nemlig en relativt lang siesta.

Parkering og trafikk med leiebil

På sommerstid er det mange turister i byen og området rundt. En god del av disse skaffer seg leiebil, og dermed blir det ofte vanskeligere å finne parkering på gatene i sentrum. Byen har heldigvis en rekke parkeringshus og privatdrevne parkeringsplasser. Disse koster litt mer en gateparkeringen, men det er enklere å få plass der.

I sentrum av Faro er det en god del trange gater, og fremkommeligheten er ikke like god overalt på dagtid. Samtidig er det ikke mer enn cirka 120 000 innbyggere i byen, så sammenlignet med for eksempel Lisboa, er det relativt greit å kjøre i Faro. Generelt bør man være litt ekstra oppmerksom på veiene i Portugal, og gjerne kjøre litt defensivt.

Å kjøre utenfor tettbygde strøk er blitt bedre i Portugal de siste årene. Motorveien A22, som går langs hele Algarve-kysten, er en gave for de som vil forflytte seg effektivt. Her er det lite trafikk fordi veien er avgiftsbelagt. Om du ikke har noe imot å betale veiavgiften, vil du komme deg svært fort frem, og uten stressende trafikk.

Det anbefales å være litt ekstra oppmerksom på veiene i Portugal og gjerne kjøre litt defensivt. På motorveien er det lite trafikk, fordi veien er avgiftsbelagt.

Algarve Airport er liten og oversiktlig.

Flyplass

Aeroporto Internacional de Faro blir også kalt Algarve Airport. Flyplassen er ganske liten og oversiktlig, og håndterer ikke mer enn rundt 6 millioner passasjerer i året. Samtidig er det betydelig mer hektisk på flyplassen i Faro i perioden april til oktober. De fleste som reiser til Algarve-kysten, gjør naturligvis dette i de varmeste månedene. Dette kan være greit å kjenne til dersom du skal leie bil i denne perioden. Du bør booke tidlig, og også belage deg på at det kan være litt kø på de mest travle dagene.

Leiebilselskapenes skranker er samlet i ankomsthallen. Per i dag er 14 selskap tilstede her, men flere av de deler personale og kontorer. Dette gjelder for eksempel Hertz, Thrifty, Dollar og Firefly. Skal du leie bil fra et av disse selskapene, får du nøklene utlevert i samme skranke. Du finner også andre internasjonale aktører på flyplassen, blant annet Avis, Budget, Europcar, og Sixt.

 • Flyplassen ligger rundt kun 6 kilometer fra sentrum av Faro. Med bil vil turen ta cirka 10 minutter.
Meny