Leiebil Madeira

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Portugal
  4. chevron_right
  5. Leiebil Madeira

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Madeira

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Madeira fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Madeira gjennom oss.

Madeira guide

Bilutleie Madeira

Leiebil Madeira

Madeira er en portugisisk øygruppe i Atlanterhavet, som ligger omlag 600 km vest for Marokko-kysten.

Madeira har omlag 250.000 innbyggere (2010). De fleste bor på selve Madeira, men det er også en del innbyggere (ca. 4.500) på den nest største øya – Porto Santo.

Det finnes bevarte kart over Madeira fra 1300-tallet, men øygruppen ble deretter ”glemt”, inntil den ble gjenoppdaget av portugiserne i 1418. Siden da har Madeira vært en del av Portugal – bortsett fra en periode under Napoleons-krigene på begynnelsen av 1800-tallet, da øygruppen var okkupert av britene.

”Hovedstaden” Funchal ligger på sørkysten av hovedøya, og har rundt 112.000 innbyggere. De øvrige byene er relativt små. Funchal er sentrum for Madeiras turisme – som i dag er øygruppens viktigste inntektskilde. Turistsatsningen begynte allerede i siste del av 1800-tallet, da med at overklassen i Europa (særlig i Storbritannia) var viktigste målgruppe. Etter 2. verdenskrig – først og fremst etter at flyplassen utenfor Funchal ble åpnet i 1964 – har Madeira utviklet seg videre som populært reisemål også for ”vanlige” turister.

På 1400- og 1500-tallet ble det satset stort på sukkerhandelen, noe som la grunnlag for en sterk velstandsøkning på Madeira. I denne perioden ble det oppført flere store byggverk, bl.a. katedralen Sé i Funchal. På 1600-tallet overtok satsningen på vinproduksjon en del for sukkerdyrkingen – og det ble etter hvert utviklet en helt egen vin-tradisjon på Madeira.  Begrepet ”Madeiravin” oppsto på 1700-tallet, og er fremdeles noe av det øygruppen forbindes mest med.

Hovedøya Madeira er dominert av fjell, og store deler av øya ligger høyere enn 500 m.o.h. Den høyeste fjelltoppen er Pico Ruivo, der toppen rager hele 1861 meter over havflaten. Mellom fjellene er det flere vakre daler og raviner. Kysten er dominert av bratte klipper, hvorav den høyeste – Cabo Girao, litt vest for Funchal – stuper 580 meter rett ned mot sjøen.

Landskapet på den nest største øya – Porto Santo – er noe annerledes. Her ligger det høyeste punktet på 520 m.o.h., og langs kysten er det hele 9 km med sandstrand.

Madeiras internasjonale flyplass – Funchal Airport –  ligger ved Santa Cruz, 12 km nordøst for Funchal.

Meny