Leiebil El Hierro

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil El Hierro

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie El Hierro

Sammenlign priser og finn billig leiebil i El Hierro fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i El Hierro gjennom oss.

El Hierro guide

Bilutleie El Hierro
Leiebil El Hierro

El Hierro er en spansk øy som ligger i Atlanterhavet, og har omlag 11.000 fastboende innbyggere (2010). El Hierro er den sørligste, vestligste og minste av Kanariøyene.

Øya tilhører provinsen Santa Cruz de Tenerife, og er delt inn i 2 kommuner – Valverde i nordøst og La Frontera i nordvest og sør. El Hierro er en fjellrik vulkanøy, og høyeste punkt Malpaso ligger sentralt på øya, og måler 1501 m.o.h. Kystområdene preges av bratte klipper, og det er begrenset med sandstrender på denne øya. Likevel er El Hierro kjent for sine gode dykkermuligheter med krystallklart vann – og spesielt fiskerlandsbyen La Restinga (sør på øya) er et kjent dykkerparadis.

Utenfor byen La Restinga ligger naturens egen skulpturpark «El Sabinar». Her kan man se kraftige trestammer som er dreid til kunstverk av vær og vind.

El Hierro har økende turisme, men er likevel ikke berørt av masseturismen. Den omtales ofte som «Den fredelige øya». Her finnes vakker natur, hvite hus, historiske bygninger og kirker, vennlige mennesker og fred og ro.

Hovedstaden er Valverde, og har ca. 5000 innbyggere (2010). Byen ligger nordøst på øya – ca. 3 km fra kysten – og befinner seg 570 m.o.h. Fra havnen utenfor byen går det ferge til bl.a. Tenerife og La Gomera. I Valverde kan man besøke kirken «Santa Maria de la Consepcion» fra 1700-tallet. Man finner også et etnografisk museum i hovedstaden.

Ifølge Guinness Rekordbok ligger verdens minste hotell på øya El Hierro. Hotellet – som heter «Punta Grande» – ligger i Las Puntas, har kun 4 gjesterom og er bygd i stein på kanten av en klippe.

Øyas eneste flyplass – El Hierro Airport – ligger 10 km vest for sentrum av hovedstaden Valverde. Herfra går det fly til bl.a. Las Palmas (Gran Canaria) og Tenerife.