Leiebil Salamanca

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Salamanca

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Salamanca

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Salamanca fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Salamanca gjennom oss.

Salamanca guide

Bilutleie Salamanca

Leiebil Salamanca

Salamanca er hovedstad i provinsen med samme navn, og ligger 180 km nordvest for den spanske hovedstaden Madrid. Innbyggertallet er på rundt 160.000 (2011), og byen har en viktig betydning som jernbaneknutepunkt. Ellers er turismen byens viktigste næringsvei, og Salamanca mottar over en million tilreisende årlig.

Byen grunnlagt av kelterne for om lag 2400 år siden, og har opp gjennom historien vært styrt av ulike imperier. Under den spanske borgerkrigen i 1930-årene plasserte general Franco sin regjering i byen.

Spanias eldste universitet ligger i Salamanca. Det ble etablert allerede i 1218. Byens sentrum er preget av en rekke monumentale byggverk, som alle er populære turistattraksjoner. Eldst er den romerske broen fra det første århundret e.Kr.

Andre historiske bygninger er den gamle domkirken fra 1100-tallet, den nye domkirken fra 1500-tallet og ”Kamskjellhuset” fra 1512. Også flere middelalderklostre må nevnes – deriblant «San Esteban» og Ursulinerinneklosteret. Flere av disse bygningene er sentrert rundt torvet «Plaza Mayor», som ble anlagt tidlig på 1200-tallet. Den gamle bydelen er i sin helhet oppført på UNESCOs verdensarvliste, og i 2002 hadde Salamanca status som Europeisk kulturby.

En severdighet av en ganske spesiell karakter er en frosk som sitter på et dødningehode ved inngangen til universitetet. Den overleverte tradisjonen forteller at det bringer lykke å få øye på den blant alle de andre små figurene som smykker fasaden.

Nærmeste flyplass er Salamanca Airport, som ligger omlag 19 km øst for sentrum.

Meny