Leiebil Malaga

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Spania
 4. chevron_right
 5. Leiebil Malaga

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie på Malaga

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Malaga fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Malaga gjennom oss.

Malaga Guide

Leiebil Malaga

Malaga er hovedstaden på Costa del Sol og i provinsen Malaga. Byen har et innbyggertall på ca 600 000 og er den sjette største byen i Spania. Byen har sine inntekter fra landbruk og turisme. I denne byen kan du kombinere storby- og badeferie! Malaga har mye spennende historie og severdigheter, gode shoppingmuligheter, flotte golfbaner, vakre badestrender og et levende uteliv.

Havnen er Spanias eldste og er i dag fylt med cruiseskip og luksusyatcher. Byen har mange vakre parker man kan slappe av i og en vakker botanisk hage. Er man ute etter shopping bør man ta turen innom Calle Larios, som er den største shoppinggaten.

Byen er spesielt kjent for sin søte vin. De har også et stort utvalg av kaffe og ikke minst variasjon rundt tilberedelsen. Når du er i Malaga bør du selvfølgelig unne deg byens tapas på en av byens restauranter, men også lokale retter som Espeto de Sardinas – grillede sardiner på pinne. Mercado Atarazanas er det sentrale markedet i byen hvor du kan kjøpe alt fra ferske grønnsaker til vin.

Attraksjoner

Ønsker du en autentisk opplevelse bør du besøke gamlebyen hvor du får servert tradisjonelle matretter for området og gode lokale viner. Her finner du Catedral de la Encarnación de Malaga, som ble bygget mellom 1528 og 1782. Katedralen ble aldri ferdigstilt, så det østlige tårnet mangler. Utsiden av katedralen er preget av barokk, mens interiøret er i renessansestil. Et lite museum og en park tilhørende katedralen finner du på samme sted.

Den verdenskjente kunstneren Pablo Picasso kommer fra Malaga. Museet dedikert til Picasso ligger like ved hans barndomshjem i gamlebyen. Det er stilt ut nærmere 300 av hans verker, helt fra han var barn.

Andre severdigheter det er verdt å oppleve er det romerske teateret, som er Malagas eldste byggverk. Alcazaba er et maurisk fort fra 1000-tallet, som huset Malagas herskere. Du finner i tillegg et arkeologisk museum i nærheten. Malagas mest berømte landemerke er slottet Castillo de Gibralfaro fra 1300-tallet som troner over byen. Det ble opprinnelig bygget for å beskytte Alcazaba. Herfra kan du nyte en fantastisk panoramautsikt, er du heldig med været kan du se helt over til Afrika.

Malaga er hovedstaden på Costa del Sol og i provinsen Malaga.

Utforsk Malaga med leiebil

Andalucia-regionen er proppfull av spennende og vakre landsbyer, imponerende natur, og mange severdigheter. Med leiebil har du muligheten til å oppleve mye mer enn det hektiske bylivet og badestrendene. Det er også flere større byer som enkelt kan nås fra Malaga. Her er noen forslag til de mest populære kjøreturene.

Festningen Alhambra ble bygget på midten av 1300-tallet, og har senere blitt utvidet og gjenoppbygget.

Granada – Byen med den røde festningen

Byen Granada ligger ved foten av Sierra Nevada-fjellene, og er kanskje mest kjent for sin imponerende arkitektur som gjenstår fra da maurerne hersket i Andalucia-regionen. Rett ved siden av gamlebyen i sentrum ligger festningen Alhambra, som betyr noe slikt som ”Det røde slottet”. Festningen ble bygget på midten av 1300-tallet, og er utvidet og gjenoppbygget flere ganger siden det. Mye av det opprinnelig er likevel godt tatt vare på, blant annet flere vakre mosaikker. I Granada finner du også mange andre severdigheter, vakre gater og strøk, monumenter og arkitektur som er verdt enn tur innom. Byen har også meget gode mattradisjoner å by på, der kokkekunst fra mange kulturer er smeltet sammen i løpet av flere hundre år.

 • Fra sentrum i Malaga til Granada er det omtrent 155 kilometer. Du kjører på motorvei østover langs kysten, og tar deretter av nordover forbi Sierra Nevada. Kjøretiden uten stopp er cirka 1 time og 45 minutter.
Utenfor Nerja kan du utforske grotter hvor det blant annet er spor etter neanderthalere.

Nerja – Europas balkong

Nerja er en gammel fiskerlandsby som nå har blitt en av de mest populære turistattraksjonene på Costa del Sol. Er du i Malaga og har leiebil er dette en av de fineste og enkleste utfluktene du kan ta. Byens største severdighet er klippen som kalles ”Europas balkong”. Der er det flott å sitte og nyte solnedgangen, med havet og strendene rett under balkongen. Utenfor Nerja finner du et kompleks av grotter som ble oppdaget på 1950-tallet. Her er det spor etter blant annet Neanderthalere som holdt til regionen for over 10 000 år siden, og som sannsynligvis var blant de siste gjenlevende av våre forhistoriske slektninger. Det er også funnet rester fra romere og maurere i grottene.

 • Fra Malaga til Nerja er det cirka 65 kilometer på motorvei. Tiden du bruker med leiebil vil bli omtrent 45 minutter.

Ronda – Røverlandsbyen på fjelltoppen

Ronda regnes som en av Spanias vakreste byer, og da siktes det ikke bare til de flotte middelalderbygningene der. Byen ligger på en liten fjelltopp, med blendende omgivelser. Det går eldgamle steinbroer over dype juv, og mange hus ser ut til å balansere på klipper som er stupbratte. En av flere grunner til at folk opprinnelig bosatte seg her er at Ronda var et skjulested for mange av regionens banditter og røvere. Her var det enkelt å forsvare seg, noe du skjønner når du står i byen. Ronda er også kjent for å være tyrefektingens vugge. Blant severdighetene i byen finner du blant annet broen Puente Nuevo, spa og badehus fra tiden da maurerne hersket her, den opprinnelige tyrefekterarenaen, og flere flotte kirker.

 • Det er cirka 100 kilometer fra Malaga til den vakre byen Ronda. Mye av strekningen går forbi flotte steder som kan være verdt en stopp. Kjører du direkte vil du bruke omtrent 1 time og 20 minutter.
Ronda blir omtalt som en av Spanias vakreste byer med blendende omgivelser og vakre middelalderbygninger.
Cordoba har vært et sentrum for handel og administrasjon i mange hundre år.

Cordoba – Spanias hovedstad på romertiden

I nesten rett retning nordover for Malaga ligger en av Andalucia-regionens mest spennende byer. Cordoba er også den tredje største i regionen målt i folketall. Byen har vært et sentrum for handel og administrasjon i mange hundre år. Her har blant annet neandertalere, romere, maurere, vestgotere og kristne byttet på å regjere. Du ser spor etter dette i byens arkitektur og kultur, og det er flere bygninger som står på UNESCOs liste over verdensarv her. Byen er også kjent for sine mange gode restauranter, hvor lokale spesialiteter serveres med stolthet. Flere av de beste og mest hyggelige spisestedene finner du på de mange, små og vakre plazaene i sentrum. Det er ikke noe problem å ta en dagstur til Cordoba fra Malaga om du har leiebil, men du bør vurdere en overnatting dersom du har tid nok.

 • Cordoba ligger mer eller mindre rett nord for Malaga, med en distanse på cirka 160 kilometer. Uten stopp vil kjøretiden bli omtrent 1 time og 45 minutter.

Andre steder du bør vurdere å kjøre innom

 • Gibraltar – Et lite stykke England på sørspissen av Spania. Gibraltar er et must om du har leiebil mens du er på ferie i denne delen av Spania. Det er 134 kilometer mellom Malaga og Gibraltar, med en kjøretid på 1 time og 40 minutter.
 • Sevilla – En av Spanias vakreste storbyer, med spesielt gode mattradisjoner. Sevilla er stedet å oppleve flamenco, spise tapas, og nyte den imøtekommende atmosfæren som folk i Andalucia er kjente for. Fra Malaga til Sevilla er det 210 kilometer, og en kjøretid på cirka 2 timer og 10 minutter.
 • Marbella – Dette er lekegrinden til mange av de rike og berømte når de ferierer på Costa del Sol. Marbella passer også for oss vanlige mennesker, og spesielt om vi liker sol, strand, bading og et pulserende uteliv. Du når Marbella på kun cirka 40 minutter med leiebil. Distansen er omtrent 57 kilometer.
Trafikken i byen kan være litt tett, men sjelden noe problem for turister med leiebil.

Parkering og trafikk med leiebil

I sentrum av Malaga er det generelt sett vanskelig å finne parkeringsplass i gatene. Som regel er det bedre å enten bruke de offentlige garasjeanleggene som ligger i utkanten av sentrum, eller sette leiebilen i et parkeringshus. Mange hotell har også parkeringsanlegg som er åpne også for de som ikke er gjester.

I sentrum av Malaga er det mange rundkjøringer, og du må huske at den som er i høyre felt har forkjørsrett. I henhold til trafikkregelen skal du alltid bruke blinklys når du skal ut av rundkjøringen. Trafikken i byen kan være litt tett, og sjåførene er en smule mer aggressive enn du kanskje er vant med hjemmefra. Likevel er det sjelden noe problemer for utlendinger med leiebil, verken i Andalucia eller resten av Spania.

Flyplass

De fleste som flyr til Malaga lander på Malaga-Costa del Sol Airport. Den ligger kun noen få kilometer fra sentrum av byen. Flyplassen betjener også tilreisende som skal til steder som Torremolinos, Fuengirola, Marbella og andre byer i Andalucia-regionen. Totalt er det omtrent 19 millioner passasjerer i året som flyr til eller fra flyplassen i Malaga. Derfor er den også ganske stor, med tre terminaler. Fra europeiske storbyer kan du som regel fly direkte med både de store flyselskapene og med lavprisselskapene. I tillegg er det charterflyvninger fra en rekke steder.

De fleste leiebilselskapene på flyplassen er samlet i underetasjen på terminal 2. I tillegg finner du noen få som har skranker i første etasjen på terminal 3. Per i dag er de internasjonale selskapene Hertz, Avis, Sixt, Goldcar og Europcar representerte på flyplassen i Malaga, i tillegg til den lokale aktøren Record Go.

 • Fra flyplassen til havnen og sentrum i Malaga er det kun 8 eller 9 kilometer, alt ettersom hvilken kjørerute du velger. Det raskeste er som regel å kjøre motorveien som går via Cruz de Humilladero, noe som tar omtrent 10 minutter.
 • Fra flyplassen i Malaga til Torremolinos er det 16 kilometer, og en kjøretid på cirka 15 minutter.
 • Fra flyplassen i Malaga til Fuengirola er det 31 kilometer, og en kjøretid på 25 minutter.
 • Fra flyplassen i Malaga til Marbella er det 57 kilometer, og en kjøretid på 40 minutter.
Flyplassen ligger kun noen få kilometer fra sentrum av byen.