Leiebil Lanzarote

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Spania
 4. chevron_right
 5. Leiebil Lanzarote

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie på Lanzarote

Sammenlign priser og finn billig leiebil på Lanzarote fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie på Lanzarote gjennom oss.

Lanzarote guide

Leiebil Lanzarote

Lanzarote er både den nordligste og østligste av kanariøyene. Øya ligger i Atlanterhavet utenfor Afrika, men tilhører Spania. Det bor ca 151 000 mennesker på øya, rundt 50 000 av disse bor i Arrecife. Den viktigste næringen er turisme, etterfulgt av jordbruk. Lanzarote er i likhet med de andre kanariøyene en vulkanøy. Det er fortsatt en aktiv vulkan, Timanfaya, på øya, men den har ikke hatt utbrudd siden 1824.

Den tidligere lokale kunstneren Cesar Manrique kjempet for å bevare øya som den var, uten høye bygninger og masseutbyggelse. I senere tid har lokale myndigheter bestemt det ikke skal bygges høye bygninger eller settes opp store reklameskilter.

Attraksjoner

Lanzarote med sitt vulkanske landskap byr på mer enn bare strandliv.

Grottelandskapet Jamos del Agua har en helt spesiell atmosfære. Grotten er på 1000 kvm med 20 meter til taket, hvor det slipper inn svakt sollys.  Det finnes en kafé, restaurant, barer og diskotek og et stort auditorium. Her ligger den naturlige innsjøen i en egen grotte hvor de sjeldne albinokrabbene holder til.

I Den grønne grotte – La Cueva de los Verdes kan du bli med på en times guidet omvisning i en del av verdens største lavatunnel Atlandtida-tunnelen, som også Jamos Del Agua er en del av.

Er du kunstinteressert er San-Jose festningen i Arrecife verdt et besøk, den har blitt gjort om til et museum for moderne kunst.

Den grønne vulkanbukta El Golfo. Den grønne fargen kommer fra algene i lagunen. Det er ikke lov å bade her, da området er omgjort til et naturreservat.

I nasjonalparken Timanfaya (oppkalt etter vulkanen) kan du spise på restauranten El-Diablo. Her serveres måltider oppvarmet på vulkanske gasser og du kan nyte utsikten til det vulkanske landskapet sammen med måltidet.

Den grønne vulkanbukta El Golfo.

Utforsk Lanzarote med leiebil

Det er mye fint å oppleve på Lanzarote, og du når frem til alle severdighetene og aktivitetene enkelt med leiebil. Øyas unike natur gjør også kjøreturene til en opplevelse i seg selv. Hvor langt du må kjøre avhenger av hvor på øya du bor. Distanser og kjøretid tas derfor ikke med her, men det er uansett aldri snakk om at du må bruke lang tid i bilen på den lille øya. Her er  noen forslag til steder du bør vurdere å stikke innom når du ferierer på Kanariøyene.

Parque Nacional de Timanfaya

Denne nasjonalparken er på cirka 51 kvadratkilometer, og dekker en stor del av Lanzarotes sørvestlige ende. Jorden her er dannet av aske fra vulkanfjellene i parken, og som derfor gir en unik flora og fauna. Området beskrives som særdeles vakkert, og også meget spesielt. Man får nesten inntrykk av å være på en annen planet, og assosiasjoner til landskapet på månen er ikke uvanlig. Hit reiser folk innom for å ta seg en spasertur gjennom landskapet, og som regel på stien som går mellom landsbyene Mancha Blanca og Yaiza. Om du ikke orker å gå kan du booke busstur med guide gjennom Parque Nacional de Timanfaya, eller leie deg en kamel. Det er også et eget besøkssenter tilknyttet parken, og som ligger i nevnte Mancha Blanca.

Parque Nacional de Timanfaya – jorden her er dannet av aske fra vulkanfjellene i parken.
Kunstneren César Manrique bygde seg et hus på over 3000 kvadratmeter stort og bygget slik at formasjonene etter vulkanutbruddene er en del av interiøret.

Tahiche og César Manriques hus

Tahiche er en liten landsby som ligger litt opp i vulkanfjellene nord for Arrecife. Landskapet rundt landsbyen er veldig spesielt, og dannet av flytende lava fra vulkanutbruddene på 1730-tallet. Selve landsbyen er ikke så spennende, men her ligger en av øyas flotteste bygninger, hjemmet til den kjente spanske kunstneren César Manrique. Han bodde i 20 år på Lanzarote, og bygde seg et hus som er helt unikt. Det er over 3000 kvadratmeter stort, og bygget slik at formasjonene etter vulkanutbruddene er en del av interiøret. Manriques hus er i dag et åpent museum som kan besøkes alle dager i uken året rundt.

 

Bodega La Geria eies og drives av en familie gjennom flere generasjoner. Her er det muligheter for besøk med omvisning og smaksprøver.

Bodega La Geria – Lanzarotes beste vingård

Det produseres anerkjente hvite og røde viner, samt søtviner på Lanzarote. Vindruene har gode forhold her, med jord som er full av mineraler fra vulkanutbruddene, og fjell som beskytter for vinden. En av de beste vingårdene er La Geria. Gården eies og drives av en familie som har syslet med dette i flere generasjoner, og som er glade i å vise frem vinrankene og produktene sine. Du kan besøke vingården alle ukedager hele året, hvor du vil få omvisning og smaksprøver. Gården har også sin egen utmerkede restaurant, La Cepa, hvor deilig mat akkompagneres av La Gerias egne viner. Det er også andre gode bodegas rett i nærheten som bør prøves. La Geria finner du på sørsiden av nasjonalparken Timanfaya.

Badeland – Ypperlig når havet er for kaldt

 • Aqua Park Lanzarote Costa Teguise – Dette er øyas største badeland, og du finner den i utkanten av Costa Teguise, like øst for Arrecife. Her er det mange basseng av forskjellige typer, mange vannsklier, og mer enn nok å holde på med for hele familien.
 • AquaLava Playa Blanca – AquaLava ligger på Lanzarotes sørspiss, og i badebyen Playa Blanca. Badelandet er tilknyttet et hotell, og bor du der kan du bruke det fritt. Det er også åpent for andre besøkende mot en avgift. Her er det flere basseng, inkludert et med saltvann, og mange aktiviteter for barn.
 • Dino Water Park – Dette badelandet ligger også i Playa Blanca, like bortenfor AquaLava. Anlegget er en god del mindre enn de to andre nevnte, og henvender seg først og fremst til barn.

Rancho Texas Lanzarote

Rancho Texas er en dyrepark som ligger like i utkanten av Puerto del Carmen, og som også har et badeanlegg for gjestene sine. Her kan ta en nærmere titt på eksotiske dyrearter som blant annet amerikansk bison, fjelløver, beltedyr og tiger. Parken har også mange havdyr, som delfin og sjøløve, som det er mulig å ta en svømmetur sammen med. Noe av det mest spektakulære på ranchen er de mange rovfuglene og fugleshowet som settes opp daglig. Ørner, hauker, falker, kondorer, ugler og andre flyr over hodene på tilskuerne, og fanger mat som oppasserne kaster til de. Rancho Texas er et ypperlig sted å reise til for å aktivisere både barn og voksne, og spesielt når været er på sitt varmeste. Da kommer de behagelige bassengene og vannskliene til sin rett.

Parkering og trafikk med leiebil

På de største ferieanleggene finner du som regel gratis parkeringsplasser som er ledige. Det samme gjelder de mest populære strendene. Inne i Arrecife kan det være vanskelig å finne parkeringsplasser langs gatene. Det beste alternativet er som regel å enten parkere på et av hotellenes parkeringsanlegg, for eksempel det store Gran Hotel, eller på en av de mindre parkeringshusene. Det er også et par store parkeringsplasser som er gratis i utkanten av sentrum.

Det er trygt og enkelt å kjøre leiebil på Lanzarote. Her vil du neppe oppleve å stå i kø, selv inne i Arrecife. Veiene er også i god stand, med motorvei som forbinder de viktigste strendene og badebyene. Vær ekstra oppmerksom på at folk kjører litt annerledes i rundkjøringer i spanske byer. Ligger du i innerste felt i rundkjøringen, har du vikeplikt for biler i ytterste felt. Dette gjør det til tider litt vanskelig ta av fra rundkjøringen om du har lagt deg i feil felt. Merk deg også at innbyggerne på Lanzarote ofte bruker venstre blinklys når de stopper foran fotgjengerfelt.

Det er trygt og enkelt å kjøre leiebil på Lanzarote. Du neppe oppleve å stå i kø. Veiene er også i god stand, med motorvei som forbinder de viktigste strendene og badebyene

Flyplass

Det fulle navnet på flyplassen på Lanzarote er César Manrique-Lanzarote Airport, men kalles ofte enten bare Arrecife Airport, etter øyas hovedstad som ligger rett i nærheten. Hit går det direktefly fra mange europeiske byer. Naturligvis er det mer enn nok charterflyvninger til Lanzarote i tillegg, og da fra overalt i Europa. Totalt betjener flyplassen over 7 millioner passasjerer årlig. Det er to terminaler her. En ny terminal for alle internasjonale flyvninger, mens den gamle terminalen brukes for flyruter som forbinder Kanariøyene.

Leiebilselskapene har skrankene sine samlet på bakkeplan, like ved siden av hovedinngangen til terminal 1. Samtlige selskap er også representerte på terminal 2, dersom du ankommer fra en av de andre øyene og skal ha leiebil. Per i dag finner du 11 selskap her, blant annet Avis, Budget, Hertz og Europcar. Det tyske selskapet Autoreisen, og et knippe lokale aktører, har også bilutleie på flyplassen i Lanzarote.

 • Flyplassen ligger kun 6 kilometer fra sentrum i Arrecife, med motorvei nesten hele strekningen. Kjøretiden er vanligvis på rundt 5 minutter.
 • Fra flyplassen til Puerto del Carmen er det cirka 8 kilometer, med en kjøretid på mellom 5 og 10 minutter.
 • Fra flyplassen til Playa Blanca er det cirka 30 kilometer, med en kjøretid på 30 minutter.
 • Fra flyplassen til Costa Teguise er det cirka 15 kilometer, med en kjøretid på omtrent 12 minutter.
Totalt betjener flyplassen over 7 millioner passasjerer årlig.