Leiebil Oviedo

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Oviedo

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Oviedo

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Oviedo fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Oviedo gjennom oss.

Oviedo guide

Bilutleie Oviedo
Leiebil Oviedo

Oviedo er hovedstad i den nord-spanske regionen Asturias. Byen ligger mellom elvene Nalón og Nora, og har ca. 225.000 innbyggere (2010). Oviedo utgjør sammen med nabobyene Gijón og Avilés et av Spanias største og viktigste industriområder.

Ifølge den overleverte tradisjonen skal Oviedo være grunnlagt av to munker i 761. Det er imidlertid funnet spor som tilsier at det har bodd mennesker her allerede i oldtiden.

Oviedo har mange arkitektoniske severdigheter å by på. Fremst blant disse er den praktfulle katedralen «San Salvador» fra 1288. Rester av en eldre katedral fra 800-tallet befinner seg inne i bygningen, og hele komplekset står på UNESCOs verdensarvliste. Det finnes også flere andre interessante kirker i Oviedo, bl.a. «La Balesquida»-kapellet fra 1200-tallet og «Basilica de San Julián de los Prados». Dessuten må klosteret «San Vicente» fra 700-tallet nevnes. Det huser i dag Asturias arkeologiske museum.

Ellers finnes det også noen bemerkelsesverdige ikke-religiøse byggverk i byen – deriblant paviljongen «Santa Maria del Naranco» (opprinnelig del av et palasskompleks fra 800-tallet), fontenen «La Foncalada» (også fra 800-tallet), rådhuset («Casa Consistoral») fra 1662 og den gamle markedsplassen «El Fontán», som ble anlagt omtrent samtidig med rådhuset.

Nærmeste flyplass er Asturias Airport, som ligger 47 km nordvest for Oviedo.