Leiebil Fuerteventura

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Fuerteventura

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie på Fuerteventura

Sammenlign priser og finn billig leiebil på Fuerteventura fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie på Fuerteventura gjennom oss.

Fuerteventura guide

Fuerteventura er en spansk øy beliggende i Atlanterhavet utenfor kysten av Afrika og er den nest største av Kanariøyene. Øya har rundt 116 800 innbyggere. Den største byen er Puerto del Rosario.

Øya ligger kun 97 km utenfor Afrika og bærer preg av ørkenlandskap, her har vinden har fraktet sand over Atlanterhavet fra Sahara. Klimaet er tørt og varmt, temperaturen faller sjelden under 18 grader og stiger sjelden over 32 grader. Det er den varmeste blant Kanariøyene og har rundt 300 soldager i året.

Det er lite naturlig vegetasjon og dyreliv og det er ikke ferskvann på øya. Geiter kan du forøvrig se mye av – det er dobbelt så mange geiter som mennesker på øya. Den hvite geitosten majeros produseres her og er kjent internasjonalt for sin gode smak.

Høyeste punktet er Pico de Zarza på 807 meter over havet, som ligger helt sør.

Scener fra de verdenskjente filmene Star Wars og Wonder Woman 2 er spilt inn på øya, i tillegg til flere musikkvideoer.

Det er lite naturlig vegetasjon og dyreliv og det er ikke ferskvann på øya.

Attraksjoner

Fuerteventura er først og fremst kjent for de fantastiske strendene som er blant de beste i Europa. Hvit finkornet sand og krystallklart turkist vann lokker flere turister til øya. Det er hele 152 strender, så her er det muligheter for å finne sin helt egne strand. Ørkenlandskapet er fredet, så det er urørt i motsetning til mini-ørkenen på Gran Canaria.

Surfere fra hele verden tar turen hit til “Europas Hawaii” for å oppleve bølgene. Øya er et paradis for vannaktiviteter! De beste surfestrendene finner du på østkysten og ved byen Corralejo. Livet under vann bør også utforskes og det går båtturer til den ukjente og ubebodde Kanarieøya Isla de Lobos hvor det er gode muligheter for snorkling. Flere byråer arrangerer både hval- og delfinsafari med guide hvor du kan oppleve nærkontakt med delfiner. I byen Ajuy kan du oppleve spennende grotter, som tidligere var skjultested for pirater.

I den historiske byen Betancuria kan du få rundturer til mange av de gamle religiøse bygningene. Villa Winter som ble bygget av den tyske ingeniøren Gustav Winter under andre verdenskrig er verdt et besøk, her går det mange historier om huset.

Surfere fra hele verden tar turen hit til “Europas Hawaii” for å oppleve bølgene.

Utforsk Fuerteventura med leiebil

Fuerteventura er en ganske spennende øy å utforske med leiebil. Her finner du mange trivelige små fiskerlandsbyer, og fjellene gir en fin kontrast til de mange strendene og havet. Å vise avstander til de forskjellige forslagene er ikke hensiktsmessig på Fuerteventura. Avstandene er ikke all verden, og folk velger å bo på forskjellige steder. Om du for eksempel skulle kjøre uten stopp mellom Corralejo helt i nord, og Morro Jable helt i sør, vil turen ta deg godt under 2 timer.

Corralejo – Øyas største feriedestinasjon

På den nordre spissen av Fuerteventura ligger Corralejo. Dette er øyas kanskje mest populære badeby og feriedestinasjon. Selve byen har en fin og gammel sjarm over seg. Det er flere gode spisesteder der, greie muligheter for shopping, og noen severdigheter som kan være fine å få med seg. Det store trekkplasteret er likevel den enorme sandstranden og sanddynene som ligger rett sør for den gamle havnen i Corralejo. Her er det over 8 kilometer med kritthvit sand, og siden veien går langs stranden, er det enkelt å velge hvor du vil slå deg ned. Det enkleste og mest komfortable er å parkere ved et av de store hotellene som ligger nært Corralejo. Da har du restauranter, barer, toaletter, dusj, solsenger og aktiviteter å ta for deg.

Over åtte kilometer med kritthvit strand finner du i Corralejo.
Noen av de flotteste strendene på øya finner du på Morro Jable.

Morro Jable – Sydspissen av Fuerteventura

Helt nede mot sydspissen av Fuerteventura ligger den gamle fiskerlandsbyen Morro Jable. Her finner du noen av øyas flotteste strender, og de går mer eller mindre i ett helt til badebyen Costa Calma som ligger nesten to mil lenger nord. Byen er ganske rolig, og foretrekkes for det meste av familier som er på ferie på Fuerteventura. Du finner flere gode restauranter her, noen severdigheter, og mye å gjøre på stranda. Den kanskje mest populære aktiviteten er å gå fra Morro Jable opp til Pico de la Zarza. Dette er øyas høyeste punkt, og 807 meter over havet. Om du vil utforske de andre Kanariøyene, går det ferge fra Morro Jable til både Gran Canaria (Las Palmas) og Tenerife (Santa Cruz).

Fyrtårnet Fortaleza del Tostón.

El Cotillo – Fiskerlandsby og feriested

El Cotillo er en liten by som ligger på øyas nordvestre side. Stedet er spesielt foretrukket blant surfere, fordi her er Atlanterhavet utfordrende. Likevel finnes det flere gode badeplasser i området, for eksempel La Concha og Los Lagos som ligger på nordsiden av El Cotillo. Der er strendene nydelige, og vannet roligere enn lenger sør for byen, og du finner flere laguner som egner seg for bading. Det er fortsatt folk i El Cotillo som livnærer seg som fiskere, noe du kan nyte godt av på en av byens hyggelige restauranter. Blant severdighetene utmerker det gamle og befestede fyrtårnet Fortaleza del Tostón seg. Det ble bygget i 1790-årene, og er fortsatt i bruk.

Mirador de Morro Velosa – Et av øyas beste utsiktspunkt

Det er flere fantastiske utsiktspunkt på øya, og som er spesielt populære for de som vil se solnedgangen i det vakre landskapet. Mange tar turen til steder som Barranco de los Canarios, men flere av disse går utenfor allfarvei, og dermed noe du bør unngå med leiebil. Et bedre alternativ således er å kjøre til Mirador de Morro Velosa. Der er det en liten kafé, med fenomenal utsikt, og som er åpen fra 10.00 til 18.00 alle dager unntatt søndag og mandag. Dette er like i nærheten av landsbyen Betancuria, som også er verdt en tur innom.

Utsiktpunktet Mirador de Morro Velosa med fenomenal utsikt.

Oasis Park – Besøk dyrene i La Lajita

Selv om Oasis Park i La Lajita kanskje først og fremst henvender seg til de yngste, er parken også verdt et besøk for voksne. Dette er sannsynligvis den flotteste dyreparken på Kanariøyene, og den har også en pen botanisk hage tilknyttet. I den zoologiske hagen finner du over 3000 dyr som tilhører over 250 arter. Det er lov å mate de dersom du kjøper egnet godteri i egne dedikerte kiosker. Hver dag arrangeres det flere show i parken, og spesielt showet med rovfugler er virkelig en opplevelse. Den beste dagen i uka å dra innom Oasis Park er søndager. Da er det også marked her, hvor lokale håndverkere og kunstnere selger kreasjonene sine.

Veiene på øya er som regel gode å kjøre på og det er enkelt å ta seg frem.

Parkering og trafikk med leiebil

Hovedveiene på Fuerteventura er som regel gode, og det er ganske enkelt å kjøre rundt på øya. Vær imidlertid oppmerksom på at de mange rundkjøringene er ganske nye av dato, og mange av øyas innbyggere bruker ikke rundkjøringene slik vi er vant med. Her tas det snarveier, og hvem som har forkjørsrett ser ut til å være uklart for enkelte sjåfører.

Inne i småbyene kan det være vanskelig å finne gateparkering, men som regel finnes det større parkeringsplasser. Du kan også bruke hotellenes parkering når du besøker ulike strender på øya.

Pass på hvor du kjører på Fuerteventura

Vær oppmerksom på at forsikringen på leiebilen som regel gjelder kun når du kjører der det er veidekke. Dette er spesielt viktig på øyer som Fuerteventura, der mange kan bli fristet til å kjøre til for eksempel stranden i Cofete. Deler av den kjøreturen vil i så fall gå i noe ulendt terreng, og definitivt ikke på asfaltert vei. Resultatet kan bli at du får erstatningsansvar ved ulykker, eller ved bilskader, og enkelte bilutleieselskap kan komme til å kreve ekstra gebyr for slikt.

Husk også avklare med leiebilselskapet på forhånd dersom du ønsker å ta bilen med på fergene til en av de andre Kanariøyene.

Du bør holde deg unna sandstrender med leiebilen.

Flyplass

Fuerteventura Airport kalles også El Matorral Airport, og ligger ved kysten rett sør for øyas hovedstad Puerto del Rosario. Flyplassen betjener i underkant av 6 millioner passasjerer årlig, hvorav flesteparten er turister på badeferie. Det er kun én terminalbygning, med avgangshall i andre etasje, og ankomsthall på bakkeplan.

Selskapene som tilbyr leiebil er alle samlet i ankomsthallen i terminalbygningen. For tiden dreier det seg om 9 aktører, blant annet Avis, Hertz, Europcar og Sixt, samt et par spanske og tyske bilutleiefirma.

  • Fra flyplassen til Puerto del Rosario er det 5,5 kilometer, og du kjører strekningen på 5 minutter.
  • Fra flyplassen til Corralejo på øyas nordspiss er det cirka 37 kilometer, og en kjøretid på cirka 30 minutter.
  • Fra flyplassen til Morro Jable på øyas sydspiss er det cirka 86 kilometer, og en kjøretid på omtrent 1 time og 15 minutter.