Leiebil Santander

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Santander

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Santander

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Santander fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Santander gjennom oss.

Santander guide

Bilutleie Santander
Leiebil Santander

Santander er hovedstad i den nord-spanske regionen Cantabria, og er en havneby i Biscayabukta. Innbyggertallet er på rundt 185.000 innb. (2011).

I romertiden var byen kjent som Portus Victoriae Iuliobrigensium. Det nåværende navnet er basert på en oppkalling etter St. Emeterio, en martyr som ifølge tradisjonen ble halshuggget på 200-tallet og begravet her.

En grunn til at det ble grunnlagt en by i Santanderbukta, var de flotte havnemulighetene – og det var nettopp som en viktig havneby Santander ekspanderte fra middelalderen og fremover. Selv om Santanders historie altså går helt tilbake til oldtiden, fikk den ikke formell bystatus før i 1755.

I 1941 ble Santander rammet av en brann, som la store deler av byen i aske. Brannen ødela også det meste byens middelalder-bebyggelse – deriblant den romanske katedralen.

Tidlig på 1900-tallet ble Santander et populært feriested for den spanske kongefamilien, og «Palacio de la Magdalena» ble oppført som kongelig residens i 1909. Dette medvirket til at byen også ble et populært reisemål for andre – og de gode rekreasjons- og bademulighetene dannet et godt grunnlag for utviklingen av kommersiell turisme. Santander er fremdeles et av de mest populære feriestedene i denne delen av Spania.

Byen har ellers kunstmuseum, et maritimt museum, tyrefektermuseum samt et arkeologisk museum.
Altamira-grottene med berømte hulemalerier finnes i nærheten av byen.

Nærmeste flyplass er Santander-Parayas Airport, som ligger 7 km sør for sentrum.