Leiebil Tudela

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Tudela

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Tudela

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Tudela fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Tudela gjennom oss.

Tudela guide

Bilutleie Tudela
Leiebil Tudela

Tudela er en by i den autonome regionen Navarra i Nord-Spania, nærmere bestemt i Ebrodalen. Tudela har ca. 40.000 innbyggere (2011).

Det har antagelig bodd mennesker i dette området helt siden oldtiden, men selve byen Tuleda ble grunnlagt av maurerne i 802 e.Kr. Den fikk en viktig strategisk betydning på 900-tallet. I år 1119 ble den erobret av den kristne generalen Alfonso. I middelalderen – helt fram til 1498 – var alle jøder bannlyst i Tudela. Likevel er byen bl.a. kjent som hjemstedet til den jødiske oppdageren Benjamin fra Tudela, som levde på 1100-tallet.

Den største attraksjonen i Tudela, riktignok litt utenfor selve byen, er nasjonalparken «Bardelas Reales de Navarro». Den ligger i et særegent landskap, og er blitt sammenlignet med Grand Canyon i USA.

Ellers er den imponerende Tudela-katedralen midt i sentrum byens mest populære severdighet. Den ble bygget på 1100-tallet, men er blitt påbygget i flere omganger. Den fremstår dermed som et byggverk i en særegen blandingsarkitektur. Katedralen har to tårn – et i romansk stil og et i renessansestil.

Det er også flere andre severdige kirker i Tudela, samt andre rester av middelalderarkitektur – bl.a. det åttekantede tårnet «Torre Monreal» og det imponerende «Palacio Decanal» fra slutten av 1400-tallet, som i dag huser flere museumsavdelinger.

Nærmeste flyplass er Zaragoza Airport, som ligger ca. 88 km sørøst for Tudela.