Leiebil Torrevieja

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Spania
 4. chevron_right
 5. Leiebil Torrevieja

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Torrevieja

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Torrevieja fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Torrevieja gjennom oss.

Torrevieja guide

Bilutleie Torrevieja
Leiebil Torrevieja

Torrevieja ligger i Sør-Spania ved Middelhavskysten, nærmere bestemt 45 km sør for Alicante. Byen har rundt 106.000 innbyggere (2012), og er en viktig havneby med betydelig turisme.

Byen hadde en kraftig økonomisk vekst på 1800-tallet på grunn av saltutvinning og fiske. Utover på 1900-tallet overtok turismen som byens viktigste næringsvei. Torrevieja er i dag en meget populær ferie-/badeby, særlig blant skandinaver, tyskere og briter – og mange nordeuropeiske pensjonister har også bosatt seg her i hele eller deler av året.

Attraksjoner

Byen har ikke så mange historiske attraksjoner, men «Torre del Moro» – som er et gammelt vakttårn fra 1300-tallet – er et viktig landemerke i byen. Navnet Torrevieja betyr da også ”Det gamle tårnet”.

Ellers er Torrevieja kjent for sine lange og innbydende badestrender – «Playa Del Cura» i sør samt «Playa Los Locos» og «La Mata»-stranden i nord. Også «Playa de Los Náufragos» må nevnes, selv om den gjerne oppfattes som «spanjolenes egen strand». De fleste av strendene er bemannet av badevakter fra det spanske Røde Kors.

Torrevieja er også et populært sted for golfentusiaster. I nærheten av byen finnes det en rekke velpreparerte golfbaner.

Torrevieja er kjent for sine lange og innbydende badestrender.

Utforsk Torrevieja med leiebil

Feriebyen Torrevieja ligger i et svært spennende område på Costa Blanca. Langs kysten er den en rekke flotte fiskerlandsbyer som er verdt en tur innom, og det samme gjelder landsbyene oppe i fjellene. Du er heller ikke langt unna spennende storbyer som Valencia og Alicante. Med leiebil og korte avstander  blir det enkelt å gjøre ferien mer innholdsrik. Her er noen forslag til kjøreturer når du besøker Torrevieja.

En god blanding av restauranter, små og elegante butikker, hyggelige kaféer og barer, som alle er drevet av folk som setter pris på besøk.

Altea – Vakker fiskerlandsby

En av hovedårsakene til at Altea er blitt en yndet destinasjon for turister er klimaet i den lille byen. Beliggenheten skjermer den for sterke vinder, noe som gir et mildt og behagelig klima hele året. På hver sin side av gamlebyens brosteinsbelagte gater står det nydelige små hvitmalte hus. Der er det en god blanding av gode restauranter, små og elegante butikker, hyggelige kaféer og barer, og alle drevet av folk som setter pris på besøk. Langs marinaen i sentrum er det plantet palmetrær, og like bortenfor finner du deilige strender med rent hav å bade i. Altea regnes som en av Spanias vakreste kystbyer, noe som er enkelt å skjønne når man er der.

 • Fra Torrevieja til Altea er det omtrent 124 kilometer. Kjøreturen tar cirka 1 time og 20 minutter.

Valencia – Kunst- og kulturbyen

Valencia er en av Spanias mest spennende byer, spesielt innen kunst og kultur. Den ligger heller ikke lenger unna Torrevieja enn at det er mulig å ta en dagstur dit. Byen ble etablert allerede under romertiden, og var lenge et eget kongerike og bystat. I mer moderne tid har Valencia slått seg opp på handel, noe beliggenheten ved Middelhavskysten har bidratt sterkt til. Rikdommen har gjort det mulig å gjøre Valencia til et kulturelt sentrum i Europa. Her finner du blant annet det gigantiske komplekset Ciutat de les Arts i les Ciències, Kunst og vitenskapsbyen. Kunstbyen ligger i den gamle uttørkede elven som rant gjennom sentrum, og som nå er blitt en vakker park. Valencia er en by du ikke kan bli lei av. Det er vakkert her, du finner gammel og ny arkitektur i skjønn forening, maten er fantastisk, og utelivet et av de beste i Spania.

 • Det er omtrent 215 kilometer fra Torrevieja til Valencia om du kjører innenlands. Turen vil da ta cirka 2 timer og 30 minutter.
 • Om du vil kjøre langs kysten og innom for eksempel småbyer som Altea, er distansen 248 kilometer, med en kjøretid på cirka 2 timer og 45 minutter.
Det gigantiske komplekset Ciutat de les Arts i les Ciències, Kunst og vitenskapsbyen i Valencia.
I Alcaudete står en maurisk festning og vokter over byen. Festningen dateres til perioden mellom det 1200- og 1400 århundre.

Alcaudete – Historisk fjellandsby

Mange byer i Andalucia-regionen har fortsatt et sterkt preg av tiden maurerne hersket i denne delen av Europa. Alcaduete i provinsen Jaén er et av de beste eksemplene på dette. Bebyggelsen i den vakre fjellandsbyen ligger dandert opp mot en knaus, og på toppen står en maurisk festning og vokter over byen. Festningen dateres til perioden mellom det 1200- og 1400 århundre. Den er kun en av over 200 historiske bygninger og ruiner som du finner i Alcaduete. Byens sentrum domineres av bygninger som er fra middelalderen, med flotte kirker og torgplasser innimellom.

 • Fra Torrevieja til Alcaduete i provinsen Jaen er det 402 kilometer. Uten stopp vil kjøreturen ta omtrent 4 timer og 20 minutter.
Denia ligger ved foten av en høyde med en flott liten festning på toppen.

Denia – En perfekt sommerby

Denia er an av de mange vakre småbyene som ligger langs Costa Blanca, og den appellerer kanskje spesielt til folk på familieferie. Byen ligger ved foten av en høyde, med en flott liten festning på toppen. Deler av bymuren som gikk rundt Denias gamleby i middelalderen er fortsatt intakt. Andre severdigheter inkluderer gotiske kirker fra 1400-tallet, et par andre kirker fra 1700- og 1800-tallet, samt et av Spanias vakreste rådhus i neoklassisk byggestil. I dag er turisme en av Denias viktigste næringer. Det ligger mange gode hotell i området, strendene i og rundt byen er regnet blant de bedre på denne delen av kysten. Du finner alt av aktiviteter for store og små her, gode shoppingmuligheter, og mange utmerkede spisesteder.

 • Distansen mellom Torrevieja og Denia er 158 kilometer. Kjøreturen tar normalt 1 time og 40 minutter.
Guadalest er en liten landsby som ligger i Alicante-provinsen.

El Castell de Guadalest – Historisk fjellandsby med unik utsikt

Guadalest er en liten landsby som ligger i Alicante-provinsen, og i fjellområdet litt inn i landet sett fra Altea. Som navnet tilsier er det rester av et gammelt slott i byen. Ruinene som gjenstår inkluderer blant annet et lite klokketårn som står på toppen av en granittklippe, og noe av festningen som lå rundt. Dit kan du komme deg via trange gater og en mange hundre år gammel steintrapp. Fra toppen får du utsikt utover et vakkert landskap, og også byens gamle vannmagasin som ligger nede i dalen. I dag er El Castell de Guadalest helt og holdent fokusert på turisme. Flesteparten av de knapt 200 innbyggerne jobber på byens mange restauranter og kaféer, i små suvenirbutikker, eller som guider.

 • Det er 130 kilometer fra Torrevieja til El Castell de Guadalest. Kjøreturen går via Alicante og Benidorm og tar 1 time og 30 minutter ved normal trafikk.
Om sommeren er det vanskelig å finne parkeringsplass i både gatene sentralt i Torrevieja.

Parkering og trafikk med leiebil

Om sommeren er det vanskelig å finne parkeringsplass i både gatene og parkeringshusene sentralt i Torrevieja. Dette gjelder spesielt i området nært stranden. Byen er imidlertid ganske liten, og du trenger normalt ikke kjøre langt unna dette området for å finne plass til bilen. Det beste alternativet er ofte å bruke parkeringsanleggene til de største hotellene, selv om dette er noe dyrere.

I sentrum av Torrevieja er det relativt enkelt å kjøre bil. De fleste gatene går i rette linjer, noe som gjør det lettere å finne frem om leiebilen ikke har navigasjonsutstyr. Det er også gode hovedveier som går på tvers gjennom byen. Noen strøk har imidlertid ganske trange gater, og du kan støte på en del enveiskjørte veier også. Merk deg at i Torrevieja er gatenavnene som regel å finne på husveggene, og sjelden på skilt som står langs gatene.

Flyplass

De fleste som reiser med fly til Torrevieja har ankomst og avgang på flyplassen i Alicante. Alicante–Elche Airport er den femte mest trafikkerte i Spania, med omtrent 15 millioner passasjerer i året. Den ligger på sørsiden av Alicantes sentrum, og i retning mot Torrevieja. Et mindre antall besøkende til dette området i Spania benytter seg av flyplassen utenfor Murcia. Det offisielle navnet på denne flyplassen er Región de Murcia International Airport. Den ble bygget for noen få år siden, og overtok all trafikk som tidligere gikk til den nedlagte Murcia-San Javier Airport. Kapasiteten på den nye flyplassen utenfor Murcia er 3 millioner passasjerer i året.

Leiebil på flyplassen i Alicante

Alle selskap som tilbyr bilutleie på flyplassen i Alicante har skrankene sine i ankomsthallen. Disse ser du så snart du kommer ut i foajeen til terminalbygningen. Per i dag finner du de internasjonale selskapene Avis, Sixt, Europcar, Budget, Hertz, Firefly, Goldcar og InterRent på denne flyplassen, i tillegg til de spanske selskapene Centauro og Record Go.

 • Fra flyplassen i Alicante til sentrum av Torrevieja er det raskest og kortest å ta ruten som går langs kysten. Distansen er da cirka 44 kilometer, med en kjøretid på omtrent 40 minutter.
De fleste som reiser med fly til Torrevieja har ankomst og avgang på flyplassen i Alicante.

Leiebil på flyplassen i Murcia

På flyplassen i Murcia finner du alle bilutleieselskapene samlet på utsiden av terminalbygningen. Selskapene er Sixt, Europcar, Goldcar, InterRent og Firefly. Samtlige holder til på utsiden av terminalbygningen, og på området mellom hovedinngangen og parkeringsplassen. I tillegg ligger Centauro sine kontorer like i nærheten, men du vil være avhengig av transport for å komme deg dit.

 • Fra flyplassen utenfor Murcia til Torrevieja er det raskest å kjøre via San Javier. Distansen er da cirka 61 kilometer, med en kjøretid på omtrent 45 minutter.