Leiebil Sverige

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Sverige

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Sverige

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Sverige fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Sverige gjennom oss.

Sverige guide

Bilutleie Sverige
Leiebil Sverige

Sverige ligger på den østlige delen av Den skandinaviske halvøy, og grenser til Norge i vest og Finland i nordøst. Sverige har 9,4 millioner innbyggere (2011). Landet har forbindelse med Danmark i sørvest via den 16 km lange «Øresundsforbindelsen», som består av et bro- og tunnel-anlegg med jernbane og motorvei mellom Malmö og København.

Sverige har maritime grenser til Estland, Latvia, Polen, Tyskland og Russland, og har dessuten kystlinje mot Skagerak, Kattegat og Øresund i vest, Østersjøen i sør og Bottenviken og Bottenhavet i øst.
De store øyene Gotland og Öland i Østersjøen tilhører også Sverige.

Sverige deles inn i 3 ulike landskapstyper: det nordsvenske høylandet – der landets høyeste fjell Kebnekaise befinner seg (2111 m.o.h.), det mellomsvenske lavlandet – med noen av Sveriges største innsjøer – bl.a. Vänern og Vättern samt det sørsvenske høylandet og Skåne – som stort sett består av skogkledt flatt landskap.

Hovedstaden i Sverige er Stockholm, som ligger på østkysten mot Østersjøen. Stockholm er landets største by med omlag 1,4 mill. innbyggere, og er dessuten Sveriges viktigste politiske og økonomiske sentrum. Stockholm har et stort shopping- og kulturtilbud samt en rekke historiske attraksjoner.

Andre større byer i Sverige er Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Västerås og Örebro.

Landets internasjonale hovedflyplass er Stockholm Airport – Arlanda, men også Göteborg Airport – Landvetter, Stockholm Airport – Skavsta og Malmö Airport har stor trafikk.

Sverige kan by på mange vakre skjærgårder med fargerike sjøboder tett i tett. Her fra Smögen på sørkysten av Sverige.

Kjøring i Sverige

Veiene i Sverige er stort sett alltid gode å kjøre på, spesielt motorveiene og andre hovedveier. Hovedveiene med to kun et felt i hver kjøreretning har som regel midtdeler, noe som gjør trafikken tryggere. I tillegg har disse veiene ofte brede felt på høyre side, noe som gjør det enklere å kjøre forbi. Svenske sjåfører er også gjennomgående vennlige og hjelpsomme i trafikken, og det er vanlig å legge seg godt ut til høyre for å slippe andre biler forbi. Selv om Sverige er et av Europas tryggeste land å kjøre bil i, bør du være ekstra oppmerksom utenfor byene. Det kan komme dyr i veibanen, både fra bondegårder og fra skogene. Store dyr som elg, hjort og reinsdyr kan forårsake alvorlige ulykker.

I Sverige er det pålagt å bruke trafikklysene hele døgnet.

Trafikkregler i Sverige

 • I Sverige kjører du på høyre side av veien.
 • Det er påbudt med kjørelys på bilen hele døgnet.
 • All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, unntatt hands-free.
 • Det er påbudt med setebelte for sjåfør og passasjerer.
 • Barn under 135 cm skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.
 • Barn skal ikke sitte i seter med aktivert airbag.
Fartgrense på 80 km/t på en landevei i Sverige.

Fartsgrenser i Sverige

I Sverige varierer fartsgrensene i forhold til en rekke faktorer. Dette er hovedreglene:

 • Byer og tettsteder: 50 kilometer/t.
 • Landeveier: 70 kilometer/t.
 • Motorveier: 110 kilometer/t.

Dersom de generelle fartsgrensene ovenfor ikke gjelder, vil grensen være merket med skilt:

 • I boligstrøk, nært sykehus, nært skoler og lignende, er fartsgrensen normalt satt ned til 30 kilometer/t.
 • Landeveier har ofte fartsgrense på 90 kilometer/t dersom veien har midtdeler.
 • Nyere motorveier av høy kvalitet kan ha 120 kilometer/t som fartsgrense.

Promillegrense i Sverige

I Sverige er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet overstiger 0,2‰ (0,2 g/l). Har du et alkoholnivå som ligger over 0,2‰ vil det føre til bøter og du risikerer inndragelse av førerkort.

Anbefalte kjøreturer i Sverige med leiebil

I Sverige kan avstandene til populære steder og severdigheter bli lange, men samtidig er dette et av de aller tryggeste og mest behagelige landene å kjøre bil i. De mest populære kjørerutene finner du i sør, og spesielt langs kysten mot det Baltiske hav. Det er også langs kysten at det beste med svenske kulinariske tradisjoner og kultur kommer til sin rett. Her er noen forslag til utflukter som vil gi deg en smak av det gode livet i Sverige.

De mest populære kjørerutene finner du i sør, spesielt langs kysten mot det Baltiske hav. Her kan du oppleve hovedstaden Stockholm og alt storbyen har å by på.

Vaxholm Kastell inneholder i dag et museum, hotell og restaurant.

Stockholms skjærgård

Rundt Stockholm ligger det over 30 000 øyer og holmer, og du kommer deg enkelt til mange av de vakreste med bil. Kjør for eksempel til Vaxholm, øya som regnes som skjærgårdens hovedstad, og som ikke ligger mer enn 30 til 40 minutter unna Stockholm. Rett utenfor sentrum av Vaxholm ligger festningen Vaxholms Kastell på en liten holme, og som i dag rommer et museum, hotell og restaurant. Ikke så langt fra Vaxholm ligger den ganske store Värmdön, kjent for sine småsteder med kunstgallerier, museer, og kulturarrangement. På Värmdön ligger også flere av de beste restaurantene du finner i Stockholms skjærgård. Etter et opphold her kan du kjøre innom Saltsjöbaden. Det stedet er kjent for flotte spahotell, gode restauranter, småbutikker med kunsthåndverk, og vakre badestrender.

Gränna er berømt for sin produksjon av polkagriser. I flere av de små butikkene kan du lage dine egne.

Vätternrundan

Vättern er Sveriges nest største innsjø etter Vänern, og også en av de største i Europa. Hvert år arrangeres det et sykkelritt rundt Vättern, men ruten har også blitt populær å kjøre med bil i de senere årene. Distansen rundt er omtrent 300 kilometer. Du kjører forbi en rekke koselige småbyer og bygder, og du finner hytteutleie og campingplasser mange steder langs innsjøens bredder. Blant de mange opplevelsene og severdighetene du kan få med deg på Vätternrundan er dyreparken i Borås, elgparken i Skullaryd, de små godterifabrikkene i Gränna (her får du lage dine egne polkagriser), badeparken Lost City utenfor Örebro, og du kan besøke øya Visingsö med ferge fra Gränna. Det er også flere historiske bygninger og slott rundt Vättern, spesielt i middelalderbyen Vadstena og i Örebro.

Den historiske handelsbyen Visby med sine intime brosteinsbelagte gater.

Gotland

Gotland er den største øya i Sverige, med omtrent 59 000 innbyggere. Cirka halvparten av folket bor i den vakre og historiske byen Visby. Visby regnes som den best ivaretatte handelsbyen i Nord-Europa, og ble tatt opp på UNESCOs liste over verdensarv i 1995. Sentrum domineres av bygninger som er opptil 800 år gamle, omgitt av en festningsmur, og med intime og brosteinsbelagte gater. Resten av Gotland er dekket med bondegårder og skoger, med hyggelige landsbyer her og der. Hit reiser folk for å nyte naturen og de vakre omgivelsene, sykle, gå turer, fiske, bade, delta på festivaler og for å spise god mat. Gotland er viden kjent for sine mange restauranter i toppklasse. Med leiebil er det fullt mulig å utforske hele øya på et par dager, men de fleste velger å bruke mer tid på vakre Gotland. Du kan enten ta fly til Visby, og plukke opp leiebilen der, eller ta ferge. Fergene går fra Oskarshamn nord for Kalmar, og fra Nynäshamn like sør for Stockholm. Overfarten tar cirka 3 timer.

Se Sveriges storbyer

En av de beste bilturene i Sverige er å kjøre mellom Stockholm, Gøteborg og Malmø. Riktignok tar turen fra Stockholm til de to andre byene omtrent 6 timer, men veiene er meget gode og det er mange muligheter for å oppleve noe unikt på turen. Mellom Malmø og Gøteborg er kjøretiden omtrent 4 timer, og turen går langs Sveriges vakre vestkyst. Kontrastene mellom byene er verdt å få med seg, og alle tre byr på unike opplevelser og severdigheter. I Stockholm er slottene, øyene, kanalene, gamlebyen og det pulserende utelivet de store trekkplastrene. Gøteborg er mer lavmælt og stille, med et vakkert sentrum og sterk tilknytning til havet. Malmø er under full opprustning, med nye moderne bygninger, og et blomstrende ute- og kulturliv. Det er også meget kort vei til København fra Malmø, om du vil oppleve enda mer av Skandinavias storbyer. Enveisleie er ikke noe problem i Sverige, og spesielt ikke når bilen leveres tilbake i en av disse byene.

Kjøreturen mellom storbyene ender i Malmø. Byen er under full opprustning, med nye moderne bygninger, og et blomstrende ute- og kulturliv.

Selskaper du kan leie bil fra i Sverige

I Sverige er det stort sett bare de store og internasjonalt kjente selskapene som tilbyr leiebil. Selskap som Hertz, Europcar, Avis, Budget og Sixt finner du overalt. Selskap som Alamo, National og Dollar er også godt representerte i Sverige. I de største byene som Stockholm, Gøteborg og Malmø finnes det lokale svenske bilutleieselskap, og som ofte tilbyr biler i nisjekategorier, for eksempel varebiler og luksusbiler.

7 vanlige spørsmål om leiebil i Sverige

Hva er aldersgrensen for å få leie bil i Sverige?

Mange bilutleieselskap i Sverige aksepterer at sjåføren og leietakeren er 19 år, men du finner også noen som krever at du er 21 år gammel. I alle tilfeller må du ha hatt førerkortet i minst 1 år. Dette gjelder de rimeligste kategoriene biler. Dyre biler kan ha aldersgrense helt opp til 30 år, og krav om at sjåføren må ha hatt førerkort i minst 2 år. Er du under 25 år vil du normalt måtte betale ekstragebyr for unge sjåfører.

Hvilke betalingskort aksepteres når jeg leier bil i Sverige?

Alle kredittkort fra internasjonalt anerkjente selskap som Visa, American Express, Mastercard og Eurocard aksepteres i Sverige. Er du svensk statsborger med debetkort fra svensk bank vil noen selskap la deg betale med debetkort. Imidlertid må alle som leier bil fremvise kredittkort som står i samme navn som leietakeren. Dette fordi leiebilselskapene reserverer et depositum som skal dekke eventuell egenandel, drivstoff, bøter og lignende.

Kan jeg kjøre bilen til Norge, Finland og Sverige?

Om du får lov til å krysse landegrenser med leiebil kommer helt an på hvilket land det er snakk om. Ligger landet innenfor EU- og EØS-samarbeidet, noe som gjelder alle de nordiske landene, er svaret som regel ”ja”. Det kan imidlertid være restriksjoner i forhold til kategorien bil du har leid (spør på forhånd), og noen selskap krever en liten avgift for kryssing av landegrenser.

Er det trygt å kjøre i Sverige?

Sverige er blant de aller tryggeste landene i verden å kjøre bil i. Veiene er meget gode, og svenske sjåfører er gjennomgående dyktige og vennlige. Du bør likevel kjøre forsiktig og sikkert, både fordi bøtene for trafikkovertredelser er høye, og fordi det kan være værforhold i Sverige som krever det. Vær spesielt oppmerksom på at det kan komme store dyr (elg, hjort, reinsdyr) på veien i utkantstrøk. Store dyr kan forårsake svært alvorlige ulykker.

Hvilken type bil bør jeg leie i Sverige?

De fleste klarer seg helt fint med vanlige leiebiler i Sverige. Det er også neppe behov for firehjulsdrift eller SUC om vinteren. Landet er ikke kupert, og det er sjelden med voldsomme snømengder på veiene. Unntaket kan være dersom du skal til noen av de mest høytliggende skidestinasjonene i landet om vinteren.

Er det vanlig med bomstasjoner i Sverige?

I Sverige trenger du ikke betale bompenger på motorveier og landeveier. Du må imidlertid betale på broene i Motala, Sundsvall, Svinesund og Øresundforbindelsen over til Danmark. Det er også avgift for å kjøre i sentrum av Gøteborg og Stockholm i rushtiden på hverdager. I Stockholm er avgiften 20 SEK for å kjøre gjennom bomringen, mens i Gøteborg koster det 18 SEK.

Hvem kontakter jeg dersom jeg er involvert i en ulykke med leiebil i Sverige?

Nødnummeret i Sverige for ambulanse, brannvesen og politi er 112. Dette skal du kun ringe dersom du har vært involvert i en ulykke der det er personskader, dersom det oppstår brann, eller ved andre alvorlige tilfeller og nødsituasjoner. Du bør deretter ringe leiebilselskapet og/eller forsikringsselskapet du bruker.

Andre nummer:

 • Politi – 114 14
 • Medisinsk assistanse – 1177

Destinasjoner