Leiebil Göteborg

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sverige
  4. chevron_right
  5. Leiebil Göteborg

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Göteborg

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Göteborg fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Göteborg gjennom oss.

Göteborg guide

Bilutleie Göteborg
Leiebil Göteborg

Göteborg er Sveriges nest største by, og ligger på sørvestkysten – der Göta Älv munner ut i Kattegat.
Byen ligger i Västra Götalands län, og tilhører landskapet Bohuslän/Västergötland.

Selve byen har 522.000 innbyggere, mens Stor-Göteborg har et folketall på omlag 940.000 (2012).

Göteborg er et betydelig handels- og kultursentrum med storbyatmosfære samt et viktig jernbaneknutepunkt. I tillegg er Göteborg en universitetsby, og har dessuten Nordens største havn. Fra havnen går det ferge til bl.a. Frederikshavn i Danmark.

Göteborg er kjent for sin vakre skjærgård med mange små holmer. Byen har ellers en rekke museer samt opera, konserthall, teatre og kunstgallerier. I Göteborg finner man også gode shoppingmuligheter og et variert uteliv.

Noen av byens mest populære turistattraksjoner er bl.a. Gustaf Adolfs Torg i sentrum – med monument over byens grunnlegger, fornøyelsesparken «Liseberg», det populærvitenskapelige museet «Universeum» – med akvarium og troparium, Slottsskogen – med mini-dyrepark samt Göteborgs Konstmuseum – med utstillinger av Nordisk kunst. Her kan man også se verk av Rembrandt, Picasso og Monet.

I Göteborg ligger også den historiske bydelen Haga, som er et populært besøksmål for turister. Her finner man renoverte hus og bygninger fra 1800-tallet samt hyggelige brosteinsgater. Langs Haga Nygata ligger caféer, restauranter, små spesialbutikker og antikvariater tett i tett.
I Haga ligger også festningsanlegget «Skansen Kronan» fra 1687 – med sitt åttekantede tårn.

Byen har ellers et sjøfartsmuseum, et naturhistorisk museum og et designmuseum. Det er populært å ta en sightseeingtur med turistbåten «Paddan», som kjører gjennom byens kanaler.

Byens hovedflyplass er Göteborg Airport – Landvetter, som ligger 25 km øst for sentrum.