Leiebil Piteå

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sverige
  4. chevron_right
  5. Leiebil Piteå

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Piteå

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Piteå fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Piteå gjennom oss.

Piteå guide

Bilutleie Piteå

Leiebil Piteå

Piteå er en svensk by og kommune i Norrbotten nordøst i Sverige som ligger ved Pite älvs utløp i Bottenviken. Det bor 22 913 innbyggere (2010) i tettstedet som er administrasjonssenter for Piteå kommune

På grunn av beliggenheten ved Bottenviken er tettstedet et populært feriested om sommeren, og står for halvparten av Nordbottens turisme. Piteå havsbad er et rekreasjonsområde som ligger 10 km lenger sør og er først og fremst kjent for sin 5 kilometer lange strand. Her er også et badeland, en stor camping og aktivitetssenter.

Når det gjelder kulinariske severdigheter er Piteå berømt for sin pitepalt, en rett som består av potetball med hakket svinekjøtt.  Piteå har et rikt kulturliv, og er kjent for festivalen Piteå dansar och ler, PDOL, som tiltrekker seg både svenske og internasjonale artister siste uken i juli hvert år.

I 1911 åpnet jernbanestrekningen Älvsbyn-Piteå jernbane og det var med å føre til økt tilflytting. Også de siste årene er det tilflytting til tettstedet og kommunen. Piteå har tradisjonelt hatt en sterk skogsindustri, og havnen er også av betydning. Kommunen er et viktig senter for både forskning og produksjon av fornybare energikilder.

Sentrumsstrukturen stammer helt fra slutten av 1600-tallet, og er konsentrert rundt Rådhusplassen. Det eldste bygget er kirken fra 1686. I hovedgaten er det to større shoppingsentre.

Den nærmeste store flyplass utenfor Pitea er Luleå Lufthavn som ligger 56 km mot nord.

Meny