Leiebil Söderhamn

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sverige
  4. chevron_right
  5. Leiebil Söderhamn

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Söderhamn

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Söderhamn fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Söderhamn gjennom oss.

Söderhamn guide

Bilutleie Söderhamn
Leiebil Söderhamn

Söderhamn er en by og en kommune i Gävleborg øst i Sverige. Den befinnes seg innerst inne i en fjordarm fra Bottenhavet som kalles Söderhamnsfjärden. Byen har 11 761 innbyggere (2010)

Byens viktigste kjentmerke er Oskarsborg som er en liten borg med hvitt tårn bygget i 1895 på toppen av en ås i nærheten av sentrum. Tårnet er bygget som et minnesmerke etter kong Oscar II av Sverige selv om kongen i egen høye person aldri besøkte byen.

Byen ble grunnlagt i 1620 og vokste frem omkring  geværfabrikken Söderhamns gevärsfaktori som ble åpnet samme år og stengt 200 år etter. I dag kan en besøke Borrhuset som tilhørte fabrikken og nå er gjort om til museum. En annen populær attraksjon for besøkende er Söderhamn/F15 Flygmuseum F 15 Air F med som har en god samling eldre fly.

Det finnes fortsatt en del trehusbebyggelse i byen, spesielt rundt bykjernen som er konsentrert rundt handlegaten Köpmangatan, og den treplantede Kungsgatan. Av den eldre trehusbebyggelsen kan Eleonora kyrka fra 1685–92 og Söderhamns rådhus, oppført 1860–69, nevnes.

Skjærgården med sine 500 øyer er en annen attraksjon som tiltrekker seg besøkende hvert år. Spesielt er det romantiske fiskeværet Skärså, populært.

Söderhamns flyplass er en regional flyplass 4 kilometer fra sentrum av Söderhamn. Den nærmeste store flyplass er Sundsvall-Härnösand Airport, 156 km utenfor  Söderhamn.