Leiebil Skellefteå

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sverige
  4. chevron_right
  5. Leiebil Skellefteå

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Skellefteå

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Skellefteå fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Skellefteå gjennom oss.

Skellefteå guide

Bilutleie Skellefteå
Leiebil Skellefteå

Skellefteå er en by og sete for Skellefteå kommune i Västerbottens nordøst i Sverige. Byen har 32 775 innbyggere (2010). Den ligger 15 km fra Bottenviken og byen Skelleftehamn som fungerer som Skellefteås havneby.

Byen er en historisk industriby, og spesielt har gullindustrien vært stor her – derav har den fått kallenavnet «gullbyen». Den dag i dag graves det etter gull i byen, og det største selskapet er Boliden AB.

Skellefteå er hjemsted for flere store forfattere, den mest kjent av dem er Stieg Larsson. Andre forfattere er Sara Lidman, P O Enquist, Torgny Lindgren, og byen reklamerer for å være forfatternes by. Byen har flere museer, et av dem er Skellefteå museum som er et kulturhistorisk landsdelsmuseum.

Helt fra 1100-tallet har det vært kirkested her. Byggingen av dagens kirke ble påbegynt på 1300-tallet, og senere er den blitt ombygget og utvidet. Den største turistattraksjonen er den eldre delen av sentrum, Bonnstan, der det finns 116 vernede «kyrkstugor» samt Sveriges eldste trebro Lejonströmsbron fra 1737.

I området rundt byen er det mange fisk- og friluftsmuligheter som fornøyelsesparken Lilleputtlandet og badelandet Vitbergsbadet.

Skellefteå internasjonale lufthavn ligger 17km sør fra sentrum.