Leiebil Stockholm

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Sverige
 4. chevron_right
 5. Leiebil Stockholm

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Stockholm

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Stockholm fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Stockholm gjennom oss.

Stockholm guide

Bilutleie Stockholm
Leiebil Stockholm

Stockholm ligger på østkysten i Sverige ved Østersjøen, og er Sveriges hovedstad og største by – med omlagt 870.000 innbyggere (2011). Regner man med storbyområdet, stiger folketallet til bortimot 2,1 millioner.

Hovedstaden ligger i Stockholms län, og tilhører landskapet Södermanland.

Byen er Sveriges kulturelle, økonomiske og politiske sentrum, og er dessuten et svært populært turistmål – med over 1 millioner besøkende årlig. Stockholm ble kåret til Europeisk Kulturhovedstad i 1998 samt til Europas Miljøhovedstad i 2010.

Byen er kjent for sin vakre skjærgård, med bortimot 30.000 øyer, holmer og skjær.

Attraksjoner

Stockholm har utallige severdigheter og turistattraksjoner, og noen av de mest besøkte er bl.a. bykjernen Gamla Stan med Stockholms Slott fra 1700-tallet, Storkyrkan – opprinnelig fra 1200-tallet, Riksdagshuset, Stockholms Stadshus – rådhus fra 1923 samt Stockholm Medeltidsmuseum – et historisk museum med fokus på middelalderen.

Gamla Stan i Stockholm.

Andre populære severdigheter er Riddarholmskyrkan – opprinnelig fra 1300-tallet, Det naturhistoriske museet, skulpturparken «Millesgården», Vasamuseet – med det restaurerte orlogskipet Vasa fra 1628, Skansen – et friluftsmuseum og en dyrepark, Moderna Museet – med utstillinger av nordisk og internasjonal samtidskunst samt Nationalmuseet – med kunstutstillinger, der man også kan se verk av Rembrandt, Renoir, Degas og Goya.

Utforsk Stockholm med leiebil

Stockholm er utvilsomt en av Skandinavias vakreste storbyer, hvor du finner masse spennende severdigheter og aktiviteter. Regionen rundt hovedstaden er minst like spennende, og har du tid bør du unne deg noen utflukter mens du er i byen. Du finner flere småbyer i nærheten av Stockholm som er verdt en tur innom, for ikke snakke om alle de flotte stedene langs skjærgården. Her er noen forslag til utflukter som er enkle å gjennomføre med leiebil.

Det luksuriøse og ærverdige Grand Hotel Saltsjöbaden.

Saltsjöbaden – Spa- og badeby rett utenfor Stockholm

Når det er varmt i Stockholm er det godt å vite at den svenske hovedstaden er omgitt av mange flotte holmer, øyer og små badebyer. Saltsjöbaden er blant de aller beste stedene å nyte sommeren, og byen ligger kun en kort kjøretur unna Stockholm. Opprinnelig var Saltsjöbaden et sted hvor rikfolk dro på sanatorium, i tillegg til at mange av de hadde sine eksklusive sommerboliger her. Byen er i dag et livlig og trivelig sted om sommeren, med mange kulturelle arrangementer, aktiviteter for store og små, og en rekke flotte strender å slå seg ned på. Du finner alle slags overnattingssteder i Saltsjöbaden, fra det luksuriøse og ærverdige Grand Hotel, til rimelige sommerhytter. Restaurantene og kaféene byr på tradisjonelle svenske retter, og flere er meget gode på sjømat.

 • Det er ikke mer enn 19 kilometer fra sentrum i Stockholm til badeparadiset Saltsjöbaden. Kjøretiden er normalt 25 til 30 minutter.
Middelalderbyen Sigtuna er Sveriges eldste by.

Sigtuna – Sveriges eldste by

Den lille middelalderbyen Sigtuna har egentlig for få innbyggere til å påberope seg bystatus. Likevel regnes den som en av de historisk sett viktigste byene i Sverige. Sigtuna var landets senter for administrasjon, handel og religion i nesten 300 år. Her ble Sveriges første mynter laget, byen huset svenske erkebiskoper, Sveriges første kristne konge ble kronet i Sigtuna, og det antas at flere svenske konger regjerte herfra i perioder. I dag tiltrekker Sigtuna seg mange tilreisende turister, og spesielt de som er interessert i historie og vakre småbyer. Foruten den vakre bebyggelsen i de intime gatene, kan Sigtuna skryte av å ha den største samlingen runesteiner i verden. Ta også turen innom det imponerende slottet Skokloster som ligger noen kilometer nord for byen. Slottet var bolig for de svenske generalen på tiden da landet var en av Europas mektigste stater. Det ble bygget på midten av 1600-tallet, og er særdeles godt bevart.

 • Fra sentrum i Stockholm til Sigtuna er det omtrent 48 kilometer om du kjører det meste av strekningen på motorveien E4. Kjøretiden vil bli cirka 45 minutter.

Drottningholm Slott – Kongefamiliens bolig

Den svenske kongefamilien bor for det meste på Drottningholm Slott like utenfor Stockholms sentrum. Slottet ble bygget på 1600-tallet, og er det best bevarte av sitt slag i landet. I dag er slottet en av Sveriges viktigste severdigheter, og det meste av det er åpent for publikum. Kun den ene fløyen brukes privat av kongefamilien. Om du blir med på en omvisning på slottet får du blant annet se saler fra ulike epoker, et galleri med unike skulpturer av kunstneren Adriaen de Vries, atelieret til den svenske maleren Evert Lundquist, vakre hager, et tilhørende kapell, og slottets egen teaterbygning. I det sistnevnte settes det opp både teaterstykker og opera, som regel i forbindelse med sommerfestivalen som arrangeres i slottsparken.

 • Fra sentrum i Stockholm til Drottningholm Slott er det kun 12 kilometer å kjøre med leiebil. Kjøretiden blir som regel mellom 20 og 30 minutter, avhengig av trafikken på veien til slottet.
Drottningholm slott har guidede turer og en vakker hage man kan spasere i.
Gripsholmens Slott ble først oppført på 1300-tallet som en festning.

Mariefred – Idyllisk småby med unike bygninger

Den lille byen Mariefred har kun noen få tusen innbyggere, men regnes som en av Sveriges viktigste tettsteder i historisk sammenheng. Byen ligger idyllisk til ved en av innsjøen Mälarens fjordarmer, med småbåthavn og et maritimt preg. Bebyggelsen består for det meste av små og vakre trehus, ispedd flere historiske bygninger fra middelalderen. Den mest sentrale av disse er Gripsholmens Slott. Slottet ble først oppført på 1300-tallet som en festning, og er utvidet og ombygget en rekke ganger siden det. Å besøke Mariefred er som å reise tilbake i tid. I tillegg til å besøke Gripsholmens slott og slottets vakre hager, kan du blant annet ta en tur på innsjøen med dampskipet S/S Mariefred, reise i omegnen med et gammelt dampdrevet tog, besøke flere interessante museer, og rusle en tur i den kongelige hjorteparken.

 • Mariefred ligger cirka 66 kilometer rett vest for Stockholm, i retning Eskilstuna. Kjøretiden er normalt litt i underkant av 1 time.
Öland har gode bademuligheter på vakre strender.

Öland – Et ekte svensk ferieparadis

Öland er den nest største øya i Sverige, kun forbigått av Gotland. Den ligger nesten helt inntil fastlandet, med broforbindelse som er åpen hele året. Broen går fra den historisk kjente byen Kalmar, som også er verdt en tur innom. På Öland har den svenske kongefamilien sitt sommerhus, mange svensker reiser hit for å feriere om sommeren. I tillegg til å ha ypperlige bademuligheter på vakre strender, er Öland kjent for sin arkeologiske utgravninger og historiske bygninger. Det er flere ruiner av gamle festninger og såkalte bygdeborger (befestede bosetninger fra jernalderen og bronsealderen) på øya, og også mer intakte og moderne borger, blant annet Borgholm Slott. Du finner også mer moderne arkitektur som er imponerende, for eksempel den svenske kongefamiliens sommerbolig på Öland. Dette er øya å kjøre til dersom du er interessert i kunst, natur og et behagelig ferieliv.

 • Fra Stockholm til Kalmar, der broen over til Öland ligger, er det 407 kilometer. Kjøretiden uten stopp vil ta omtrent 4 timer og 45 minutter.
 • Fra et stykke sør for Norrköping kjører du langs skjærgården, og passerer en rekke hyggelige småbyer som egner seg for en rastepause.
Parkering langs gatene er ikke så enkelt å finne i Stockholm.

Parkering i Stockholm

Å finne en parkeringsplass på gaten i sentrum av Stockholm er ikke alltid like lett, og definitivt ikke i Gamla Stan. Avgiftene er også ganske høye. I boligområdene nært sentrum, for eksempel Södermalm, er det rimeligere, men her er det stor konkurranse om parkeringsplassene. Finner du plass å parkere på et oppmerket område i en gate, må du betale avgift på en automat som står på fortauene. Automatene aksepterer mynter, bankkort og kredittkort. Kvitteringen må legges godt synlig i bilens frontrute.

Det beste alternativet er som regel å benytte seg av de mange Park-and-Ride-anleggene. Dette er offentlig drevne parkeringsplasser som befinner seg i umiddelbar nærhet til kollektivtransport inn til sentrum. Prisene her er betydelig lavere enn hva du må betale i parkeringshusene inne i selve sentrum. Laveste pris er om du ankommer parkeringsanlegget mellom 05.00 og 09.00.  Merk deg at det er en egen avgift for å kjøre i bykjernen på dagtid på hverdagene.

Trafikk i Stockholm

Rent teknisk er det enklere å kjøre i sentrum av Stockholm, enn i de fleste andre europeiske storbyer. Trafikken er relativt lav, og sjåførene stort sett høflige og vennlige. Som tilreisende vil du neppe bli stresset når du kjører leiebil i Stockholms gater. Svenske sjåfører bryter sjelden trafikkreglene, de holder som regel fartsgrensen, og de stopper for fotgjengere.

Å kjøre utenfor Stockholm og andre storbyer i Sverige er enda enklere og mer behagelig. Veiene er gjennomgående gode, trafikken ganske behagelig, og dette er et av de tryggeste landene i Europa å kjøre i.

Alle internasjonale flyvninger bruker terminalene 2 og 5.

Flyplass

Stockholm Arlanda Airport ligger nord for sentrum av Sveriges hovedstad, og er den tredje største flyplassen i Norden. Per år er det omtrent 27 millioner passasjerer som benytter seg av Arlanda. Majoriteten av disse reiser med internasjonale flyvninger til europeiske byer, men det er også direkteruter til blant annet USA, Asia og Midtøsten som går til og fra Stockholm. Flyplassen har fire terminaler, nummerert fra 2 til 5. Innenlandsflyene benytter seg av terminalene 3 og 4, mens alle internasjonale flyvninger bruker terminalene 2 og 5. Alle terminalene er imidlertid forbundet med hverandre.

Samtlige bilutleieselskap er samlet i et eget senter ved flyplassens parkeringsanlegg som heter P2 Beta (langtidsparkering). Det er fullt mulig å gå dit, men du kan også benytte deg av bussen som går fra utgangen til alle terminaler. Bussen er tydelig merket med ”P2 Beta”, og går kontinuerlig. Per i dag tilbyr Hertz, National, Sixt, Alamo, Europcar, Budget, Enterprise og Avis leiebil på flyplassen i Stockholm.

 • Det er omtrent 40 kilometer fra sentrum i Stockholm til Stockholm Arlanda Airport. Det meste av kjøreturen går på motorveien E4, og kjøretiden er cirka 35 minutter.